Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ: ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ

Αφήνουμε στην άκρη τους περιττούς προλόγους μιας και τα παιχνίδια ξεκινάνε νωρίς.

521 1 2,05/2,30 κατά μ.ο διαδικτυακά (13;30)
Το παράδοξο φέτος με την Ουντινέζε είναι ότι έχει πάρει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας παρά μέσα στο Φρίουλι. Ενώ παραδοσιακά η Ουντινέζε βασιζόταν στην έδρα της. Η ομάδα του Κολαντουόνο είναι στο +7 απ τη ζώνη του υποβιβασμού, προερχόμενη απ τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Τορίνο. Ο Κολαντουόνο δεν έχει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης ενώ επιστρέφει και ο βασικός φορ Τερεό μετά από αρκετό καιρό. Με την Ουντινέζε στο κλείσιμο του 2015 να δείχνει καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Απ την άλλη η Αταλάντα τα πήγε περίφημα στο πρώτο μισό της σεζόν, όντας στην 9η θέση, ακούστηκαν φωνές, ελπίδες για Ευρώπη ωστόσο νομίζω θα μείνουν όνειρα θερινής νυχτός και αυτό διότι όταν βλέπεις τη διοίκηση να πουλά τον παιχταρά Μοράλες στη Λεόν για 4 εκατ. ευρώ και να τον αντικαθιστά με τον Λάρσον απ τη Χέρενφεν, ε αν μη τι άλλο δε δείχνει τέτοιες βλέψεις. Δεν αποκλείω καθόλου η Αταλάντα να ξεφουσκώσει επικίνδυνα από εδώ κ στο εξής με ότι συνεπάγεται αυτό. Νομίζω ο άσσος στο 2,30 είναι ικανοποιητικός.

526 G/G 1,90/2,05 κατά μ.ο διαδικτυακά (16:00)
Η Μίλαν υποδέχεται τη Μπολόνια, με τους Μιλανέζους να μετρούν 10 goal/goal σε 14 παιχνίδια στην έδρα τους και συνολικά έχει δεχθεί γκολ στις 14 απ τις 17 αγωνιστικές, φανερώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του Μιχαίλοβιτς. Απ την άλλη και η Μπολόνια δεν πάει πίσω σε 8 αγώνες εκτός έδρας έχει σκοράρει στους 5 ενώ στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για το 2015 είχε πετύχει συνολικά 8 γκολ. Η ομάδα του Ντοναντόνι δεν αποκλείω διόλου να βρει δίχτυα και απόψε στο Μιλάνο, ως εκ τούτου θα πάρω το ρίσκο και θα πάω στο αμφίσκορο, που πληρώνει καλά.

527 2 1,70/1,83 κατά μ.ο διαδικτυακά (16:00)
Η Παλέρμο δεν είναι σε καλή κατάσταση, με μολις τρεις νίκες στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές, αναμενόμενα βρίσκεται μόλις στο +4 απ τη ζώνη του υποβιβασμού. Και ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος Τζαμπαρίνι, που αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, δεν το έχει και σε πολύ να στείλει έναν ακόμα προπονητή σπίτι του, τον Μπαλαρντίνι. Πάντως μεταγραφικά κάτι κινείται. Απέκτησε τον πιτσιρικά Αρτεάγα απ τη Βενεζουέλα, θα γίνουν ακόμα όπως φαίνεται στα ρεπορτάζ άλλες δύο τουλάχιστον μεταγραφές, με σίγουρο να θεωρείται ο Κριστάντε απ τη Μπενφίκα. Ο Μπαλαρντίνι δήλωσε ότι "δουλέψαμε πολύ στη διακοπή και περιμένω καλή εμφάνιση απ τους παίχτες μου". Δε μπορούσε σίγουρα να πει και κάτι διαφορετικό. Απ την άλλη οι Βιόλα, βρίσκονται στη 2η θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με τη Νάπολι. Ο Σόουζα κάνει πολύ καλή δουλειά και τα αποτελέσματα σε Ευρώπη και πρωτάθλημα το αποδεικνύουν. Ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι υπάρχουν σενάρια αποχωρήσεων και ενδεχομένως κάποιοι παίχτες να μην είναι 100% συγκεντρωμένοι. Ωστόσο, δε διαφαίνεται κάποια πώληση απ τους Βιόλα που θα επηρεάσει την ομάδα. Πλήρη αποστολή για τον Πάουλο Σόουζα μετά και την επιστροφή των Μπλαζικόφσκι και Πασκουάλ. Με το κλασικό 3-4-2-1, με προωθημένο τον φορμαρισμένο Κάλινιτς έχοντας πίσω του, τον Μπόρχα Βαλέρο και τον Ιλισιτς. Η απόδοση του διπλού πέφτει σχεδόν παντού, ανοίξε στο 2,00 πλέον είναι στο 1,80-1,83 και είναι οριακά αποδεκτό.

ΥΓ: Στο κύπελλο Ελλάδας, τα διπλά του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου τα ξεφτιλίσανε.....

Καλή τύχη.