Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ BOXING DAY

Πρώτα απ όλα θα ήθελα να σας ευχηθώ μέσα απ την καρδιά μου, χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος. Με τύχη πάνω απ όλα διότι ως είθισται να λέω, οι επιβάτες του τιτανικού υγεία είχαν, τύχη δεν είχαν...

Στα καθ ημάς τώρα, έχουμε Boxing Day στην Αγγλία, την καθιερωμένη αγωνιστική την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων. Παραδοσιακά συνοδεύεται από αρκετές εκπλήξεις. Προσωπικά, έχω ξεχωρίσει τρια σημεία.

2126  Goal/Goal 1.48 (17:00)
Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η η απόδοση στον ΟΠΑΠ, μακράν η χαμηλότερη της αγοράς. Τούτη την ώρα, σάββατο πρωί που γράφεται το παρών κείμενο, το αμφίσκορο στη Stoiximan για παράδειγμα παίζεται στο 1,75, στη Bet365 στο 1,80!! Και επ αυτού κάνουμε κουβέντα και προτείνεται. Η Λέστερ το έχω ξανά γράψει μας έχει ξευτελίσει όλους. Εμάς που την θεωρούσαμε, παρασυρόμενοι και απ την υπαρξη του Ρανιέρι στον πάγκο, ως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό και τους μπουκ που επίσης την ανέμεναν στα δυνατα φαβορί για τον υποβιβασμό. Ε, λοιπόν η Λέστερ είναι πρώτη! Και έχει αποκτήσει μία τετοια νοοτροπία νικητή που πραγματικά σε τρομάζει αν είσαι αντίπαλος. Δε χαμπαριάζει ούτε από έδρες ούτε από ομάδες. Σκοράρει για πλάκα, ο Βάρντι κάνει όργια και πραγματικά κόντρα στη Λίβερπουλ, παρ ότι έχει βελτιώθει επί Κλοπ, αλλά με την άμυνα να μπάζει από παντού ψάχνω τρόπο που δε θα δεχθεί γκολ. Έβλεπα το Γουοτφορντ Λίβερπουλ, την προηγούμενη Κυριακή, που το είχα (τρομαρά μου) και δυνατό σημείο το διπλό, η Λίβερπουλ τσίμπησε τρία, με τον αναπληρωματικό κίπερ να θάβει βέβαια τα δύο αλλά ο Ιγκαλό έκανε τον Σακό να πέφτει κάτω απ τη ζάλη (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Η απουσία του Σκρτελ είναι σημαντική, ευτυχώς για τον Κλοπ μάλλον επιστρέφει ο Λόβρεν ωστόσο δεν είμαι βέβαιος οτι θα μπορεσει να ανταπεξέλθει η άμυνα της Λίβερπουλ κόντρα σε Βάρντι και Οκαζάκι. Οι Αλεπούδες ούτως ή άλλως έχουν σκοράρει και στα 9 εκτός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει. Επειδή όμως και η Λέστερ στα μετόπισθεν δέχεται επίσης εύκολα το γκολ, νομίζω το αμφίσκορο είναι η πλέον εύλογη επιλογή.

2131 Goal/Goal 2.02 (17:00)
Δεδομένο 1: Η Γουοτφορντ έχει σκοράρει σχεδόν σε όλα τα εκτός έδρας της παιχνίδια, μόνο στο παιχνίδι με τη Σίτι δε σκόραρε που έχασε δύσκολα 1-0. Δεδομένο 2: Η Γουτφορντ έχει σε τρομερή κατάσταση τους Ιγκαλό και Ντίνι, φάνηκε και στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ την προηγούμενη αγωνιστική όπου έκαναν άνω κάτω την άμυνα της Λίβερπουλ ενώ κάτω απ τα δοκάρια ο Μπογκντάν είχε βάλει γράσο στα γάντια, οπότε το έργο τους γινόταν ακόμα πιο εύκολο. Δεδομένο 3: Η Τσέλσι έχει δεχθεί γκολ στα 4 απ τα 7 τελευταία παιχνίδια της εντός έδρας. Δεδομένο 4: Η Γουοτφορντ μπορεί να κάνει το παιχνίδι της, δεδομένου ότι θα παίξει στην κόντρα με ότι αυτό συνεπάγεται. Συνεπώς και εδώ καταλήγω στο αμφίσκορο, απ τη στιγμή που το αουτσάιντερ θεωρώ ότι θα βρει δίχτυα. Και η Τσέλσι όπως στη μετάΜουρίνιο εποχή θα θελήσει να δείξει πράγματα οπότε πάμε στο γκολ/γκολ.

2208 1 1,50 (17:00)
Η Ειρ κάπου αποσυντονίστηκε απ τις δύο συνεχόμενες ήττες απ την Ντανφέρμλιν σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση και μοιραία επήλθε η ήττα με 3-0 απ την Πίτεχερντ την προηγούμενη αγωνιστική. Η Έιρ εκεί όπου πήγαινε τρένο απ την αρχή της σεζόν μαζί με την Ντανφέρμλιν πλέον βρίσκεται στο -6 απ εκείνην που βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. Η επιστροφή στις νίκες είναι επιτατικής σημασίας, υποδέχεται την πολύ μέτρια Μπρέχιν που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και εκτός έδρας έχει έξι ήττες σε εννέα παιχνίδια. Επί των αγωνιστικών, δύο βασικοί και ένας ενίοτε εκτός για την Έιρ που ενισχύθηκε όμως με την απόκτηση δανεικού παίχτη ενώ για την Μπρέχιν δεν σημειώνεται κάποια σημαντική απουσία. Νομίζω ο άσσος προσφέρεται για να κλείσει κάποιος το δελτίο του.

Καλή τύχη.