Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

Αισίως μία βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, εκεί όπου, όπως κάθε χρόνο θα μας συντροφεύσει η Άγγλία με τη Σκωτία. Επί του παρόντος, έχουμε ένα μέτριο θα το χαρακτήριζα κουπόνι, με μετρημένες επιλογές. Πόσο μάλλον όταν στην εξίσωση πρέπει να μπει και ο παράγων καιρός και δεν αποκλείω να έχουμε αρκετές αναβολές στις μικρές κατηγορίες, τις οποίες όπως θα δειτε και παρακάτω τις απέφυγα. Ωστόσο, υπάρχουν σημεία που ξεχωρίζουν.

1431 Goal/Goal 1,52 (17:00)
Ότι και να πεις είναι λίγο γι αυτήν Λέστερ. Όλη με Ρανιέρι στον πάγκο την αναμέναμε να παλεύει για τη σωτηρία και η Λέστερ είναι πρώτη (!!) παίζοντας την καλύτερη μπάλα στην Αγγλία. Φυσικά για να τα λέμε όλα, όσοι τρέξαμε να χλευάσουμε τον Ρανιέρι και να γράψουμε διάφορα, είναι για να μας κρεμάσουν στα μανταλάκια και να γελάει ο κόσμος με αυτά που γράφαμε και τόσο πόσο έξω έχουμε πέσει. Όχι μόνο εμείς, οι μπουκ αν δείτε τι αποδόσεις έδιναν στην αρχή της περιόδου. Εν πάση περιπτώσει, η Λέστερ αυτή τη στιγμή πάει τρένο, σκοράρει για πλάκα ενώ δέχεται εύκολα και το γκολ. Χαρακτηρηστικό αυτού είναι ότι εκτός έδρας μετρά 7 over και μόλις 1 Under. Η Έβερτον επίσης πετυχαίνει και δέχεται γκολ επίσης εύκολα. Πέντε απ τα έξι τελευταία της παιχνίδια είναι στο goal/goal ενώ το παιχνίδι που ήρθε no goal ήταν το 4-0 επί της Άστον Βίλα. Θα πήγαινα και στην εύλογη επιλογή του over απλά επειδή φοβάμαι και το 1-1 προτιμότερο το αμφίσκορο.

1499 1 1,58 (17:00)
Με την τρίτη προσπάθεια ο Γκ. Νέβιλ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Βαλένθια μεσοβδόμαδα στο κύπελλο επί της παντελώς άγνωστης Μπαρακάλντο με 2-0. Φυσικά οι οπαδοί των νυχτερίδων δε νομίζω να στάθηκαν και πολύ σε αυτό το παιχνίδι και το πάντα απαιτητικό κοινό του Μεστάγια θέλει νίκες για να αναστραφεί κάπως το κλίμα. Σήμερα λοιπόν υπάρχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα του Γκ. Νέβιλ καθως υποδέχεται την Χετάφε που πέραν του ότι έχει όλη κι όλα μία νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια, εκτός έδρας είναι εξαιρετικά αδύναμη, έχοντας έξι ήττες σε εφτά εξόδους (0-1-6). Υπάρχει και η καλή επιστροφη του Παρέχο στα χαφ για τη Βαλένθια, ε τώρα αν δεν κερδίσει και αυτή τη Χέταφε, βλέπω να μην είναι και τόσο ευοίωνο το μέλλον του Γκ. Νέβιλ.... Ο άσσος στο 1,58 για τον ΟΠΑΠ έιναι η μικρότερη απόδοση της αγοράς, έξω κατά μ.ο είναι 1,66-1,70. Παρατηρείται πτώση της απόδοσης του Χ2, δε μπορώ να φανταστώ το λόγο αλλά μου είναι ακόμα πιο δελεαστικό στο να ποντάρω στον άσσο.

1551 2 1,85 (19:00)
*Έπεσε η απόδοση
Σταθερά, κοντράρουμε τη Μερσίν και εκείνη μας πληρώνει. Η Μερσίν είναι σε τραγική κατάσταση, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, τα έχουμε συζητήσει πολλάκις μέσα απ αυτή τη στήλη, με τους παίχτες να παραμένουν απλήρωτοι. Με ψυχολογία στο ναδίρ, πόσο μάλλον όταν την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε να κερδίζει 2-0 την Αντάλιασπορ στο α ημίχρονο, η Αντάλια να παίζει και με 10 παίχτες και εν τούτοις να δέχεται 3 γκολ στο β ημίχρονο και να χάνει το παιχνίδι και εμείς να πληρωνόμαστε έναν ωραιότατο άσσο. Το παρακολουθούσα το παιχνίδι, στο β ημίχρονο η Μερσίν ήταν ανύπαρκτη λες και εκείνη έπαιζε με  10 παίχτες και φαινόταν ότι θα γίνει το μοιραίο, όπως και έγινε. Σήμερα υποδέχεται την Κασίμπασα που έχει θέσει υψηλούς στόχους, στοχεύει σε Ευρωπαική έξοδο, Εκτός έδρας σε εφτά παιχνίδια έχει μόλις μία ήττα, ενώ στα πέντε εξ αυτών κράτησε και το μηδέν πίσω στην άμυνα. Κάτι που αν συμβεί και σήμερα, νομίζω ότι θα το πάρει και το παιχνίδι δεδομένου ότι ένα γκολ κόντρα σε αυτη τη Μερσίν θα το βρει. Διπλό λοιπόν, που βρίσκεται κατά μ.ο οριακά κάτω απ το 2,00, σε απόδοση 1,95-1,97.

Καλή τύχη.