Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ

Μετά από ένα αδιάφορο μεσοβδόμαδο κουπόνι, επανερχόμαστε στη δράση ήδη από χτες με τα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2016. Χτες στο live όπως θα είδατε η κηδεία έγινε στο 91 με την ισοφάρισης της Λετονίας στη Τουρκία και μας χάλασε τη δυάδα με την Ιταλία. Κι όπως συζήταγα και με τους φίλους στο twitter, στο γιατί δεν έκανα cash out, πολύ απλά ήμουν τόσο σίγουρος σαν να είχαν μπει τα λεφτά ήδη στην τσέπη μου. Πόνεσε το γκολ στο 91 είναι αλήθεια. Όσα χρόνια και αν περάσουν, τα συναισθήματα είναι τα ίδια, είτε έχεις εμπειρία είτε όχι. Εν πάση περιπτώσει αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Υπενθυμίζω να κάνετε Like στη σελίδα μας στο facebook και Follow στο Twitter για να ενημερώνεστε άμεσα για τις εκτιμήσεις στο Live. Και όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι παλαιότεροι, πρώτα τα παίζω εγώ και ύστερα τα προτείνω, γι αυτό και ανεβάζω συνεχώς τα δελτία στο live. Μην κάνουμε και αυτά που κοροϊδεύουμε.



Σήμερα έχουμε πάλι παιχνίδια για τα προκριματικά και φυσικά το ενδιαφέρον στρέφεται στην εθνική μας όπου επιτέλους ήρθε η ώρα για μία νίκη. Όχι φυσικά ότι έχουμε βάσιμες ελπίδες πρόκρισης έτσι όπως τα κατάφεραν η ΕΠΟ και ο Ρανιέρι αλλά την τιμή των όπλων. Τα λόγια από ένα σημείο και έπειτα στερεύουν όταν βλέπεις την άλλοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης, να χάνει απ τους ψαράδες των Ν. Φερόε τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Αυτό είναι ξεφτίλα, κατάντια και φυσικά οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο!!

1389 1 1,65 (21:45)
Κακά τα ψέματα πρέπει να γίνουν θαύματα για να προκριθεί η εθνική δηλαδή να κάνει το 4 στα 4 και την ίδια ώρα η Ουγγαρία σε αυτά τα 4 παιχνίδια να πάρει το πολύ τρεις βαθμούς. Αλλά όταν έχεις εντός τα Ν. Φερόε, ε διάολε πως θα χάσεις την πρόκριση; Οπότε οι μαθηματικές ελπίδες είναι τυπικού χαρακτήρα. Η Εθνική μας είναι με νέο προπονητή στον πάγκο τον Κώστα Τσάνα, άπειρο σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών αλλά έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο στις μικρές Εθνικές ομάδες. Προσωπικά τον Τσάνα τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Προσωρινός ή μη, αν τον αφήσουν θα κάνει δουλειά. Χρειάζεται ένα restart η εθνική. Υλικό υπάρχει και κόντρα στην πολύ μέτρια Φινλανδία που επίσης είναι με υπηρεσιακό προπονητή τον Κανέρβα μιας και από 1 Ιανουαρίου την ομάδα αναλαμβάνει ο Χανς Μπάκε. Ναι καλά θυμάστε είναι ο προπονητής που έφυγε νύχτα από τον Παναθηναϊκό πριν 9 χρόνια. Εντάξει, θεωρώ ότι μπορούμε επιτέλους να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη σε αυτήν την προκριματική φάση, ο άσσος έξω είναι στο 1,83 αυτή τη στιγμή και μου κάνει.

1388 Χ 2,80 (21:45)
Ουγγαρία Ρουμανία στο ντέρμπι του ομίλου. Η Ρουμανία πρώτη με 14β και η Ουγγαρία 3η με 11 βαθμούς. Αναμένω ένα ισορροπημένο παιχνίδι, κλειστό παιχνίδι όπου καμία ομάδα δεν έχει ιδιαίτερο λόγο να ρισκάρει. Η μεν Ρουμανία με ισοπαλία ουσιαστικά καθαρίζει την πρόκριση μιας και ακολουθούν άλλα δύο εντός έδρας με Ελλάδα και Φινλανδία και έχει εκτός τα Ν. Φερόε. Απ την άλλη η Ουγγαρία όπως προείπαμε πρέπει να αυτοκτονήσουν για να μείνουν έξω. Πρακτικά με Χ σήμερα είναι ικανοποιημένοι, κερδίζουν και τα Ν. Φερόε την μεθεπόμενη αγωνιστική και εξασφαλίζουν τα μπαράζ και απο εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα κριθούν στο παιχνίδι με τη Β. Ιρλανδία. Συνεπώς το Χ δε νομίζω να χαλάσει καμία απ τις δύο ομάδες.

Καλή τύχη.