Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

UPDATED 04/07: ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ BOOK ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟ ΝΑΙ

Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία τόσα χρόνια, έτσι και στο δημοψήφισμα της Κυριακής, όπου κρίνεται το μέλλον μας, θα προσπαθήσουμε να εξάγουμε συμπεράσματα απ τις αποδόσεις που έχουν οι εταιρίες στοιχημάτων. Είναι γενικά αποδεκτό και όσοι ασχολείστε χρόνια με το στοίχημα, αντιλαμβάνεστε ότι οι εταιρίες σπάνια θα πιαστούν με λάθος αποδόσεις στην πολιτική. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά. Ως μέρος την ανάλυσης θα εξετάσουμε τις αποδόσεις της WilliamHill, της Ladbrokes και της PaddyPower.

Όπως παρατηρούμε από τις αποδόσεις της PaddyPower, της Ladbrokes και στη WilliamHill το "ΝΑΙ" έχει σαφές προβάδισμα, φαβοριτισμό σε απόδοση 1,50 έναντι του "ΟΧΙ" σε απόδοση 2,50. Στη WilliamHill η απόδοση του "ΝΑΙ" προσφέρεται ακόμα πιο κάτω στο 1,44 έναντι του "ΟΧΙ" στο 2,62. Να σημειώσουμε όταν άνοιξαν το συγκεκριμένο bet, οι αποδόσεις είχαν αντίστροφο φαβοριτισμό και αυτό φυσικά έχει μία ξεχωριστή σημασία διότι οι μπουκ αντιλαμβάνονται την αλλαγή κλίματος που υπάρχει.
Updated 04/07: Πλέον η απόδοση του ΝΑΙ, έχει υποχωρήσει στο 1,40 έναντι του 1,44 και το όχι έχει ανέβει στο 2,75 στη WilliamHill. Αντικατοπτρίζοντας ουσιαστικά τη δυναμική που εμφανίζει το ΝΑΙ.  Στην Ladbrokes επίσης το ΝΑΙ έχει υποχωρήσει περεταίρω σε απόδοση 1,44. Στην PaddyPower οι αποδόσεις παραμένουν ως έχουν.


Επίσης ένα άλλο bet, είναι το αν θα αποχωρήσει απ το Ευρώ η Ελλάδα μέσα στο 2015. Να συμβεί κάτι τέτοιο προσφέρεται στο 3,75 ενώ σε αποδόσεις ακλόνητου φαβορί να μη συμβεί αυτό σε απόδοση 1,22. Παρόμοιες οι αποδόσεις και στη WilliamHill με 1,25 έναντι 3,75. Κάτι που φυσικά είναι σε άμεση συνάρτηση του δημοψηφίσματος. Με βάση τις αποδόσεις και την πληροφόρηση που έχουν οι μπουκ θεωρούν μάλλον ανέφικτο ένα grexit

Στο κρίσιμο θέμα στο πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, παρατηρούμε ότι με βάση τις αποδόσεις αυτό είναι το πλέον πιθανό να συμβεί μετά τις 8 Ιουλίου, ανεξαρτήτως του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ, με απόδοση 1,40. Και ως οικονομόλογος κρίνοντας, νομίζω οτι είναι δώρο αυτό το 1,40, σαν να κλέβεις εκκλησία. Τους λόγους τους έχω αναλύσει κατ εξακολούθηση στο facebook και στο twitter.

Καλή ψήφο σε όλους,
Καλά μυαλά
και μην ξεχνάτε ότι πέραν του κακού υπάρχει και το χειρότερο, ας μην το ζήσουμε....