Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΧΑΝΤΙΚΑΠ (ΑSIAN HANDICAP) ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ BY BETSECRET

Το Ασιατικό χάντικαπ είναι απ τους πλέον δημοφιλείς τρόπους παιχνιδιού, ως εναλλακτική επιλογή των σημείων 1Χ2. Ο μέσος Έλληνας παίχτης καλώς ή κακώς δεν είναι εξοικειωμένος με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Κυρίως γιατί δεν το γνωρίζει. Τα τελευταία χρόνια που ο Έλληνας παίχτης έχει στραφεί στο διαδίκτυο αρχίζει να το μαθαίνει και να το επιλέγει ως τρόπο παιχνιδιού. 

Ουσιαστικά με τη χρήση του Ασιατικού χάντικαπ, όπως θα αναλύσουμε και παρακάτω, εξαλείφεται η επιλογή τριών σημειών και ο παίχτης καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε δύο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά και με παραδείγματα (οι αποδόσεις και τα παιχνίδια που αναφέρονται είναι τυχαία) για να γίνουν τα κατανοητά τα Ασιατικά χάντικαπ.

Α) Χάντικαπ στο 0
Το χάντικαπ 0 σημαίνει "ισοπαλία όχι στοίχημα", το Draw no bet δηλαδή. Η εταιρία, ο μπουκ, δίνει στο παίχτη τη δυνατότητα να επιλέξει το σημείο που θέλει, 1 ή 2 και σε περίπτωση ισοπαλίας θα του επιστρέψει το κεφάλαιο που στοιχημάτισε.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Έστω το παιχνίδι Ρεαλ Μπαρτσελόνα. Ο παίχτης Α επιλέγει Ρεαλ με 0 χάντικαπ και ο παίχτης Β Μπαρτσελόνα με 0 χάντικαπ. Αν το τελικό αποτέλεσμα πχ είναι νίκη της Ρεαλ τότε ο παίχτης Α κερδίζει, ο παίχτης Β χάνει. Αν το τελικό αποτέλεσμα είναι νίκη για τη Μπαρτσελόνα ο παίχτης Β κερδίζει και ο παίχτης Α χάνει. Αν έρθει το παιχνίδι ισόπαλό τότε αμφότεροι οι παίχτες, τους επιστρέφεται το κεφάλαιο τους.

Β) Χάντικαπ -0,25/+0,25
Σε αυτή την περίπτωση, που κάποιος επιλέξει το -0,25 τότε το στοίχημα του θεωρείται κερδισμένο αν η ομάδα που επέλεξε κερδίσει. Αν έρθει ισοπαλία χάνει το 50%, το μισό δηλαδή, του ποσού που στοιχημάτισε. Αν φυσικά η ομάδα που επέλεξε ηττηθεί, το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Αντίστοιχα αν κάποιος επιλέξει το +0,25, το στοίχημα του θεωρείται κερδισμένο αν η ομάδα που επέλεξε κερδίσει. Αν έρθει ισοπαλία, ο παίχτης κερδίζει το 50% του μέγιστου πιθανού κέρδους.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Έστω παιχνίδι, Άρσεναλ Λίβερπουλ. Ο παίχτης Α επιλέγει Άρσεναλ -0,25 με 100 ευρώ σε απόδοση 2,00. Τότε ο παίχτης Α κερδίζει στην περίπτωση που η Άρσεναλ πάρει το παιχνίδι, δηλαδή κερδίζει 200 ευρώ. Αν έρθει Χ το παιχνίδι τότε, του επιστρέφεται το μισό του πονταρίσματος του. Δηλαδή 50 ευρώ. Ενώ αν η Λίβερπουλ κερδίσει τότε το στοίχημα είναι χαμένο. Έστω τώρα ότι ένας παίχτης Β έχει επιλέξει Άρσεναλ +0,25 σε απόδοση 1,30, με ποντάρισμα 100 ευρώ. Αν η Αρσεναλ κερδίσει τότε ο παίχτης κερδίζει 130 ευρώ. Αν το παιχνίδι έρχει έρθει ισοπαλία ο παίχτης θα κερδίσει 115 ευρώ ενώ αν η Λίβερπουλ κερδίσει τότε ο παίχτης χάνει το στοίχημα.


Γ) Χάντικαπ +0,5/-0,5
Είναι ίσως το πιο σύνηθες ασιατικό χάντικαπ που επιλέγει κανείς. Το Ασιατικό χάντικαπ -0,50 σημαίνει απλή νίκη για την ομάδα που επιλέγεις. Το στοίχημα θεωρείται κερδισμένο, αν και εφόσον η ομάδα που επέλεξες κερδίσει σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρείται χαμένο. Αντίθετα το ασιατικό χάντικαπ +0,50 σημαίνει επί της ουσίας ότι προσθέτεις μισό γκολ στην επιλογή σου. Για να το πούμε πιο απλά είναι σαν να παίζεις Χ2 ή 1Χ. Κοινώς το +0,50 αποτελεί τη διπλή ευκαιρία. Το στοίχημα θεωρείται χαμένο αν η ομάδα που επέλεξες νικήσει ή φέρει ισοπαλία. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρείται χαμένο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ. Αν ο παίχτης Α επιλέξει Παναθηναϊκό -0,50 ή ΠΑΟΚ -0,50, κερδίζει αν και μόνο αν ο Παναθηναϊκός/ΠΑΟΚ κερδίσει το παιχνίδι. Αν ο παίχτης Β επιλέξει Παναθηναϊκό/ΠΑΟΚ +0,50 τότε το στοίχημα του θεωρείται κερδισμένο όταν η ομάδα που επέλεξε κερδίσει ή φέρει ισοπαλία.

Δ) Χάντικαπ -0,75/+0,75
Επιλέγοντας κανείς το -0,75, για να πληρωθεί κανονικά όλη την απόδοση του επιλεγμένου σημείου, η ομάδα που επέλεξε πρέπει να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά και πάνω. Αν κερδίσει με ένα γκολ διαφορά κερδίζει το 50% του ποσού που στοιχημάτισε επί την απόδοση. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρείται χαμένο. Απ την άλλη αν κάποιος επιλέξει το +0,75, σημαίνει ότι κερδίζει σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της ομάδας που επέλεξε ενώ αν χάσει με ένα γκολ διαφορά χάνει το 50% του ποσού που στοιχημάτισε. Αν φυσικά η ομάδα που επιλέχθηκε χάσει με διαφορά πάνω από ένα γκολ, τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Έστω παιχνίδι Γιουβέντους Ουντινέζε. Ο παίχτης Α επιλέγει Γιουβέντους -0,75 σε απόδοση 1,80 με 100 ευρώ. Αν η Γιουβέντους κερδίσει με ένα γκολ διαφορά (πχ 1-0, 3-2, 4-3 κτλ) τότε θα λάβει πίσω 140 ευρώ. Αν η Γιουβέντους χάσει ή ερθει ισοπαλία, τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Απ την άλλη ο παίχτης Β επιλέγει Ουντινέζε στο +0,75 σε απόδοση 2,10 με ποντάρισμα 100 ευρώ, τότε αν η Ουντινέζε κερδίσει ή φέρει ισοπαλία ο παίχτης Β λαμβάνει πίσω 210 ευρώ. Αν η Ουντινέζε ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά λαμβάνει πισω 50 ευρώ. Αν η Ουντινέζε χάσει με περισσότερα του ενός γκολ διαφορά τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

Ε) Χάντικαπ -1/ +1 (αντίστοιχα για -2/+2, -3/+3 κτλ)
Σε αυτή την περίπτωση, ο μπουκ δίνει χάντικαπ ενός γκολ στην ομάδα. Όπερ και σημαίνει, επιλέγοντας το -1, για να επαληθευτεί το στοίχημα που επέλεξες, πρέπει η ομάδα που έβαλες να κερδίσει με δύο γκολ τουλάχιστον διαφορά. πχ 2-0, 3-1, 5-1 κτλ Αν κερδίσει με ακριβώς ένα γκολ διαφορά σου επεστέφεται το ποντάρισμα. Η επιλογή του +1 αντίστοιχα θεωρείται ως κερδισμένη, όταν η ομάδα που επέλεξες κερδίσει ή φέρει ισοπαλία. Αν χάσει με ένα γκολ τουλάχιστον διαφορά τότε το ποντάρισμά σου επιστρέφεται. Αν χάσει με περισσότερα του ενός γκολ διαφορά τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Έστω το παιχνίδι, Άρσεναλ Άστον Βίλα. Ο παίχτης Α επιλέγει Άρσεναλ -1, να κερδίσει δηλαδή η Άρσεναλ με πάνω από ένα γκολ διαφορά, απόδοση 1,90. Αν η Άρσεναλ κερδίσει με δύο τουλάχιστον γκολ διαφορά και πάνω, τότε ο παίχτης Α κερδίζει. Αν η Άρσεναλ κερδίσει με ακριβώς ένα γκολ διαφορά, δηλαδή (1-0, 2-1 κτλ) τότε επιστρέφεται στον παίχτη το ποσό που στοιχημάτισε. Αν φυσικά η Άρσεναλ δεν κερδίσει το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Ο παίχτης Β απ την άλλη επέλεξε Άστον Βίλα +1 σε απόδοση 1,80. Αν η Αστον Βίλα κερδίσει, τότε ο παίχτης Β κερδίζει. Αν το παιχνίδι έρθει ισόπαλο, πάλι ο παίχτης Β κερδίζει. Αν η Αστον Βίλα χάσει με ένα γκολ διαφορά τότε του επιστρέφεται το ποσό του στοιχηματισμού. Ενώ αν η Αστον Βίλα χάσει με δύο γκολ και πάνω, τότε το στοίχημα του θεωρείται χαμένο.

Ζ) Χάντικαπ -1,50/+1,50 (αντίστοιχα για -2,50/+2,50, -3,50/+3,50 κ.ο.κ)
Επιλέγοντας το -1,50, ο παίχτης κερδίζει αν η ομάδα που επέλεξε κερδίσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά (πχ 2-0, 6-1, 3-1, 4-1 κτλ) και σε κάθε άλλη περίπτωση χάνει. Επιλέγοντας το +1,50, τότε ο παίχτης κερδίζει στην περίπτωση που η ομάδα που επέλεξε κερδίσει, φέρει ισοπαλία, χάσει με τουλάχιστον ένα γκολ διαφορά (πχ 2-1, 1-0, 3-2). Σε ήττα με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Μπαρτσελόνα Λεβάντε. Ο παίχτης Α παίζει Μπαρτσελόνα στο -1,50. Για να κερδίσει πρέπει η Μπαρτσελόνα να κερδίσει με δύο γκολ και πανω διαφορά την Λεβάντε. Σε κάθε άλλη περίπτωση το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Αντίστοιχα αν ο παίχτης Β επιλέξει Λεβάντε +1,50. Θα πληρωθεί στην περίπτωση που η Λεβάντε κερδίσει την Μπαρτσελόνα, σε περίπτωση που φέρει ισοπαλία, σε περίπτωση που χάσει με ένα γκολ διαφορά. Αν χάσει με πάνω από ένα γκολ διαφορά τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

UNDER - OVER

A) UNDER 2/ OVER 2 (αντίστοιχα για Under 3/Over 3, Under 4/Over 4 κτλ)
Η επιλογή Under 2 θεωρείται ως κερδισμένη, όταν στο παιχνίδι σημειώνεται ένα ή κανένα γκολ. Αν όμως μπουν πάνω από δύο γκολ, τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Η επιλογή Over 2 θεωρείται ως κερδισμένη όταν στο παιχνίδι σημειώνονται από τρία γκολ και πάνω. Αν σημειωθούν ακριβώς δύο γκολ τότε, το ποσό που στοιχηματίσατε, επιστρέφεται.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Ελλάδα Ουγγαρία, ο παίχτης Α επιλέγει Under 2 σε απόδοση 1,30. Για να πληρωθεί πρέπει να μπει ένα ή κανένα γκολ. Δηλαδή (1-0, 0-1, 0-0). Αν μπουν ακριβώς δύο γκολ θα του επιστραφεί το ποντάρισμα. Αν όμως μπουν πάνω από δύο γκολ, τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Ο παίχτης Β επιλέγει Over 2 σε απόδοση 1,65. Αν μπουν τουλάχιστον τρία γκολ πληρώνεται. Αν μπουν δύο γκολ επιστρέφεται το προς στοιχηματισμό ποσό ενώ αν σημειωθούν ένα ή κανένα γκολ το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

B) UNDER 2.25/OVER 2.25 (αντίστοιχα για Under 3,25/Over 3,25, Under 4,25/Over 4,25 κτλ)
Με την επιλογή Under 2,25, κερδίζετε όλο το ποσό αν και εφόσον σημειωθούν ένα ή κανένα γκολ δηλαδή (0-0,1-0, 0-1). Αν σημειωθούν δύο γκολ τότε κερδίζεται το 50% του μέγιστου πιθανού κέρδους. Αν σημειωθούν από τρία γκολ και πάνω τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Με την επιλογή Over 2.25 κερδίζετε όλο το ποσό αν και εφόσον σημειωθούν τρία ή περισσότερα γκολ. Αν σημειωθούν δύο γκολ χάνετε το 50% του ποσού που στοιχηματίσατε ενώ αν σημειωθούν ένα ή κανένα γκολ τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Ολυμπιακός Αστέρας Τρίπολης. Ο παίχτης Α επιλέγει Under 2,25 σε απόδοση 1,70 με ποντάρισμα 100 ευρώ. Αν στο σημειωθούν ένα ή κανένα γκολ τότε θα πληρωθεί 170 ευρώ. Αν σημειωθούν ακριβώς δύο γκολ, θα πληρωθεί 135 ευρώ. Ενώ αν σημειωθούν από τρία γκολ και πάνω τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Αντίστοιχα ο παίχτης Β επιλέγει Over 2.25 σε απόδοση 1,80 με ποντάρισμα 100 ευρώ. Αν στο παιχνίδι σημειωθούν τρία γκολ και πάνω τότε ο παιχτης θα πληρωθεί 180 ευρώ. Αν σημειωθούν ακριβώς δύο γκολ ο παίχτης θα λάβει 50 ευρώ ενώ αν σημειωθούν ένα ή κανένα γκολ το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

Γ) UNDER 2.50/OVER 2.50 (αντίστοιχα για Under 3,50/Over 3,50, Under 4,50/Over 4,50 κτλ)
Είναι το σύνηθες παιχνίδι στα Under/Over. Η επιλογή Over 2.50 θεωρείται κερδισμένη αν και μόνο αν σημειωθούν από τρία γκολ και πάνω. Σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται χαμένη. Η επιλογή Under 2.50 θεωρείται κερδισμένη αν και μόνο αν σημειωθούν ένα, δύο ή κανένα γκολ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
ΑΕΚ ΠΑΟΚ. O παίχτης Α επιλέγει Under 2.50 σε απόδοση 1,50. Για να πληρωθεί τη συγκεκριμένη επιλογή, πρέπει στο παιχνίδι να σημειωθούν το πολύ δύο γκολ. Δηλαδή (0-0,1-1, 0-1, 1-0, 2-0, 0-2). Σε αντίθετη περίπτωση το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Ο παίχτης Β από την άλλη επιλέγει Over 2.50 σε απόδοση 1,85. Για να πληρωθεί την επιλογή του, πρέπει στο παιχνίδι να σημειωθούν από τρια γκολ και πάνω. Δηλαδή (3-0, 0-3, 1-2, 2-1, 4-3, 5-4 κτλ).

Δ) UNDER 2.75/OVER 2.75 (αντίστοιχα για Under 3,75/Over 3,75, Under 4,75/Over 4,75 κτλ)
Με την επιλογή Under 2,75 ο παίχτης πληρώνεται όλο το ποσό, αν και εφόσον σημειωθούν ένα ή κανένα γκολ στην αναμέτρηση. Αν σημειωθούν ακριβώς δύο γκολ τότε, χάνεται το 50% του ποσού που στοιχηματήσατε. Αντίστοιχα με την επιλογή Over 2.75, ο παίχτης πληρώνεται όλο το ποσό αν σημειωθούν τέσσερα ή περισσότερα γκολ. Ενώ αν σημειωθούν ακριβώς τρία γκολ, τότε εισπράττεται το 50% του μέγιστου πιθανού κέρδους. Αν σημειωθούν από δύο γκολ και κάτω, τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Ρεαλ Μαδρίτης Οσασούνα το παιχνίδι. Ο παίχτης Α επιλέγει Under 2,75 σε απόδοση 1,80 με ποντάρισμα 100 ευρώ. Αν στο παιχνίδι σημειωθούν ένα ή κανένα γκολ τότε ο παίχτης πληρωνεται 180 ευρώ. Αν σημειωθούν ακριβώς δύο γκολ, τότε ο παίχτης λαμβάνει το 50% του ποσού που στοιχημάτισε ήτοι 50 ευρώ. Ενώ αν σημειωθούν από τρία γκολ και πάνω το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Απ την άλλη, ο παίχτης Β επιλέγει Over 2.75 σε απόδοση 1,60 με ποντάρισμα 100 ευρώ. Αν σημειωθούν τέσσερα γκολ και πάνω, τότε ο παίχτης Β λαμβάνει 160 ευρώ. Αν σημειωθούν ακριβώς τρία γκολ θα λάβει πίσω το 50% του μέγιστου πιθανού κέρδους, δηλαδή 130 ευρώ. Ενώ αν σημειωθούν από δύο γκολ και κάτω τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο.