Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

BET ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ: ΤΗΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Αύριο οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, καλούνται να ψηφίσουν το νέο πρόεδρο. Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι οι διεκδικητές. Όπως φάνηκε και στο συνέδριο το απόλυτο φαβορί είναι φυσικά η Φώφη Γεννηματά, που αποτελεί το τελευταίο αυθεντικό ΠΑΣΟΚ και είναι ίσως η μοναδική που μπορεί να αναγεννήσει την παράταξη μέσα απ τις στάχτες της. Της το χρωστά και η ιστορία... Μη ξεχνάτε ότι αν ο αείμνηστος Γ. Γεννηματάς δεν έφευγε χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο η πολιτική ιστορία ίσως να ήταν τελειώς διαφορετική. 

Όπως και να έχει η Γεννηματά φέρει αυτή την ευθύνη, της επανένωσης της παράταξης και να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να ξανά συναντήσει τον κόσμο του και όχι φυσικά ορισμένους τυχωδιώκτες συνδυκαλιστές που πήδηξαν σαν τα ποντίκια όταν το καράβι βούλιαζε. Είναι προφανές ότι τόσο ο Λοβέρδος όσο και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος αν και εφόσον εκλεγούν θα αλλοιώσουν πλήρως το ΠΑΣΟΚ και θα το οδηγήσουν ως τσόντα στην ΝΔ. Αν και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος ο Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος μάζεψε και πιο πολλές υπογραφές απ το Λοβέρδο στο Συνέδριο, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στη Φώφη Γεννηματά.

Από εκεί και πέρα, όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις της Stoiximan η Φώφη είναι το απόλυτο φαβορί μόλις στο 1,15, έχοντας υποχωρησει σημαντικά απ το 1,30 που ανοιξε η συγκεκριμένη αγορά. Στο 1,30 ήταν δώρο, σαν να κλέβεις εκκλησία ένα πράγμα... Ε τώρα στο 1,15 δε νομίζω οτι χρειάζεται να πούμε και πολλά.