Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ 2,70

Για ακόμη μία φορά φάνηκε πόσο αλλοπρόσαλο πρωτάθλημα είναι η Β Ολλανδίας όπου έγινε η σφαγή των αμνών στην τελευταία αγωνιστική του 3ου γύρου, με τις ομάδες που διεκδικούσαν το εισιτήριο για τα πλέι οφ να χάνουν και να κερδίζει μόνο η Ος. Η Φενλο η οποία κράταγε την τύχη στα χέρια της, όντας στη 2η θέση, έμεινε στο 1-1 και φυσικά χάσαμε τον άσσο. Αυτά, ως είθισται να λέω, ανήκουν στο παρελθόν και πάμε στα φρέσκα,

182 Over 1,50 (16:30)
Η Χοφενχάιμ είναι παραδοσιακά η ομάδα του over, ο ορισμός θα έλεγα καλύτερα αν και φέτος μας κάνει κάποια νερά. Απ την άλλη και η Μάιντζ σκοράρει με ευκολία, το κάνε δις μάλιστα στην τελευταία της έξοδο μέσα στο Βεστφάλεν. Αμφότερες προέρχονται από 7 στα 11 over στα μεν εντός η Χοφενχάιμ και στα δε εκτός η Μάιντζ. Συνεπώς η επιλογή στα πολλά γκολ είναι προφανής. 1,50 στον ΟΠΑΠ, 1,65 κατά μ.ο έξω.

221 1 1,60 (17:00)
Η Σάουθεντ μετά και τη γκέλα κόντρα στην Κέμπριτζ είδε την διαφορά απ την πρώτη τριάδα να αυξάνεται στους πέντε βαθμοτς και πλέον τα περιθώρια για λάθη αρχίζουν και στενεύουν ειδικά εντός έδρας και με ομάδες τύπου Καρλάιλ. Η Καρλάιλ επίσης καίγεται για βαθμούς αφού βρίσκται οριακά πάνω απ τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά σήμερα πάει στην έδρα της Σάουθεντ με καμιά 10ρια απουσίες. Πολλές και σημαντικές απουσίες. Βέβαια στην Αγγλία το παρελθόν και η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτά δε μετρούν, τόσο όσο νομίζουμε. Και απουσίες όμως να μην είχε, πάλι η Σάουθεντ θα ήταν το φαβορί. Άσσος λοιπόν, στο 1,60.

253 2 1,65 (17:00)
Για την Ιστ Στέρλινγκ τα έχουμε πει πολλάκις, είναι η παραδοσιακά η χειρότερη ομάδα στη Λιγκ 2 της Σκωτίας. Έχει καλό συναγωνισμό απ την Μοντρόουζ είναι αλήθεια. Εν πάση περιπτώσει, σήμερα υποδέχεται την πρωτοπόρο, αλλά με δύο παιχνίδια περισσότερα απ τη 2η Άρμπροουθ, Κουινς Παρκ. Η Κουινς Παρκ είναι καλή ομάδα, δε δέχεται εύκολα το γκολ, δείχνει δείγματα σοβαρότητας, το 1,65 του ΟΠΑΠ είναι ικανοποιητικό σε σχέση με το μ.ο των ξένων μπουκ.
 
269 2 1,55 (19:00)
Κάποτε θα γινόταν και αυτό, έσπασε το εντός έδρας αήττητο της Φενερ μετά από 34 σερί παιχνίδια (!!) Η Φενέρ δεν ήταν καλή και δίκαια ηττήθηκε απ την Ακισασπρ. Μία ήττα που σε συνδυασμό και με τη χθεσινή νίκη της Γαλατα, την έριξε στην 3η θέση και με τη διαφορά στο -5 απ την πρώτη Γαλατα αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο, το σημερινό δηλαδή. Αν κερδίσει η Φενερ η διαφορά ψαλιδίζεται στο -2 και το σημαντικότερο, την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τη Γαλατασαράι στο κλάσικο της Τουρκίας, ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι το αποψινό παιχνίδι για τη Φενέρ. Η Κόνιασπορ κάθε άλλο παρά φιλόξενη έδρα είναι, θα βάλει δύσκολα στη Φενέρ αλλά πιστεύω ότι η Φενερ θα βρει τον τρόπο να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Φτωχό το 1,55 του ΟΠΑΠ, μέχρι και στο 1,72 κυκλοφορεί έξω το διπλό.

Για όσους παίζουν ισοπαλίες, ένα παιχνίδι που το βλέπω αρκετά ισορροπημένο είναι το Μόντενα Μπάρι. 

Για πιθανή έκπληξη, τη Σάλκε μέσα στην έδρα της Ντόρτμουντ, στο ντέρμπι μίσους της κοιλάδας του Ρουρ. Ανεξήγητες οι αποδόσεις στο Χ2, γύρω στο 2,70 η απόδοση της διπλής ευκαιρίας. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η Ντόρτμουντ θα έχει εκτός τρεις μπακ, αμφίβολο τον Παπασταθόπουλο και την ευκολία που δέχεται το γκολ, σίγουρα προκαλεί αν μη τι άλλο η έκπληξη και θα μπει στις επιλογές μου. Άκου εκεί 1,50 η Ντόρτμουντ, εδώ χάνεται η λογική και ας κερδίσει 5-0 η Ντόρτμουντ.

Τέλος στα υπόψιν μου είχα και τον άσσο της Μάλαγα, αλλά επειδή έχει πέσει πάνω του κόσμος και κοσμάκις και επειδή η απόδοση κατρακύλησε στο 1,75, τον αφήνω στην ησυχία του.