Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΔΥΑΔΑ ΓΙΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από τις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Όλα δείχνουν ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και σε μη διαχηρήσιμα επίπεδα για τη Ν.Δ του 5+%. Από εκεί και πέρα έχω γράψει και από εδώ ότι προμηνύονται δύσκολες μέρες με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται αυτό από τις μαζικές εκροές καταθέσεων, μέγα λάθος τόσο των πολιτών όσο και της Ν.Δ που με αυτή την στρατηγική τρόμου οδηγεί σε λανθασμένα μονοπάτια τους πολίτες. Τέλος πάντων, ας τα αφήσουμε αυτά για λίγο στην άκρη και να δούμε μία δυάδα που έχω κρατήσει για το σημερινό πρόγραμμα,

105 1 1,45 (21:00)
Η Ντιζόν δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά μετά τη διακοπή, με δύο σερί ήττες και μία ισοπαλία για το πρωτάθλημα ενώ αποκλείστηκε και στο κύπελλο από ομάδα Δ κατηγορίας. Έχει υποχωρήσει πλέον στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος στο -6 από την Τρουά. Εντός έδρας όμως παραμένει πολύ δυνατή (8-0-1), σκεφτείτε ότι η Ντιζόν είχε να χάσει εντός έδρας πάνω από δύο χρόνια και έχασε προ δύο εβδομάδων. Η Νιμ βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, έχοντας τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση με μόλις 5 γκολ ενεργητικό και με μόλις δύο νίκες σε 9 παιχνίδια. Δεύτερη σερί γκέλα εντός έδρας, αν το δούμε και απο στατιστική πλευράς, είναι μάλλον δύσκολο να συμβεί. Συνεπώς, πάμε στον άσσο του 1,61 έξω, μόλις στο 1,45 στον ΟΠΑΠ.

116 1 1,75 (21:30)
Η Κατανία πως έχει καταφέρει και από πρώτο φαβορί για την άνοδο έχει καταφέρει να βρίσκεται κάτω από τη ζώνη των πλέι άουτ στην 19η θέση, ειλικρινά δε ξέρω. Δεν έχει λογική, διότι το ρόστερ των Σικελών είναι πολύ ανώτερο σχεδόν απ όλες τις ομάδες κι όμως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα στους Σικελούς μιας και το κλίμα στην ομάδα είναι κάκιστο. Γι αυτό είχαμε και αλλαγή προπονητή, με τον Μαρκολίν να ντεμπουτάρει την προηγούμενη βδομάδα και να τρώει τρία από τη Βίρτους Λατσιάνο. Η Κατάνια μπορεί να έκανε τραγικό α γύρο, ωστόσο φροντισε να ενδυναμώσει περεταίρω το ρόστερ της, προχώρησε σε 7-8 καλές ποιοτικές μεταγραφές ελπίζοντας σε κάποιο ντεμαράζ για να προλάβει το τρένο των πλέι οφ. Μπορεί άραγε; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα! Η Προ Βερτσέλι μπορεί να βρίσκεται ψηλά,  αλλά εκτός έδρας μετρά (2-1-8) δείχνοντας χτυπητές αδυναμίες. Άσσος του 1,90 έξω, στο 1,75 στον ΟΠΑΠ.

Καλή τύχη.