Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (Update 15:00)

Αισίως πέντε μέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα και έχουμε ήδη αρχίσει να μετράμε αντίστροφα για να αποχαιρετήσουμε το 2014. Στοιχηματικά, το 2014 δεν μπορώ να πω ότι κύλησε καλά, λίγο καλύτερα από το 2013 αλλά μέχρι εκεί. Το Σ/Κ αυτό έχουμε το τελευταίο μεγάλο κουπόνι της χρονιάς, μιας και τον επόμενο 10ημερο θα ασχοληθούμε ως είθισται με Αγγλία και Σκωτία. Πάμε τώρα στα σημερινά,

146 2 1,45 (16:30)
Η Ντόρτμουντ κλείνει μία καταστροφική χρονιά, όντας κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού (!!). Σε αντίθεση με το Τσαμπιονς Λιγκ όπου οι Βεστφαλοί πέρασαν στη φάση των 16. Πραγματικά αγνώριστη η ομάδα του Κλοπ, με μία άμυνα για γέλια, να μπάζει από παντού και έχει χάσει την όλη φρεσκάδα της. Παίζει σήμερα με την τελευταία Βέρντερ, που αν δεν κερδίσει και αυτή τη Βέρντερ ας το παρατήσει για φέτος. Η Βέρντερ που δέχεται κατά μ.ο 3γκολ ανά παιχνίδι, εντός έδρας μετρά (2-3-2), διανύει τη χειρότερη χρονιά στην πρόσφατη ιστορία της και φως στο τούνελ δε διαφαίνεται. Ρόις και Μιχταριάν είναι έξω για την Ντόρτμουντ αλλά έστω και χωρίς αυτούς, αν αποφύγει τις γκάφες στην άμυνα, γκολ θα βάλει, οπότε μπορεί να φύγει με το διπλό.

150 2 1.45 (17:00)
Η Μάντσεστερ Γιουν. χωρίς να πείθει, έχει καταφέρει να πηγαίνει από νίκη σε νίκη και να είναι στο -8 από την Τσέλσι. Η ομάδα του Φαν Χάαλ είναι κυνική, φάνηκε και με τη Λίβερπουλ, τρεις φάσεις τρια γκολ. Έχει τύχη και φυσικά τον Ντε Χέα που ναι σε τρομακτική κατάσταση, έβγαλε τα άπιαστα στο ντέρμπι και ο Ισπανός ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2019. Η Άστον Βίλα κινείται σε μέτρια επίπεδα, έχοντας τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας ενώ στην έδρα της έχει να κερδίσει τη Μάντσεστερ εδώ και 19 χρόνια!! Ακόμα και ο Μόγιες πέρσι έβγαλε διπλό εκεί. Φαλκάο, Ρούνει, Φαν Πέρσι και Μάτα αναμένονται να είναι βασικοί και όσο και αν δεν πείθει η Γιουνάιτεντ, αφού παίρνει τα αποτελέσματα, θα την εμπιστευτώ. Διπλό λοιπόν στο 1,65 και όχι φυσικά στο αστείο 1,45 του ΟΠΑΠ.

177 over 1.65/Goal-Goal 1,45 (17:00)
Αμφότερες οι ομάδες σκοράρουν και δέχονται γκολ. Η Άκρινγκτον έχει 14 Over σε 20 αγωνιστικές ενώ η Γουίκομ πιο μοιρασμένα 10 Οver σε 20 αγωνιστικές. Ωστόσο η Γουίκομ διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και έχει σκοράρει σχεδόν σε όλα τα πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια. Η λύση των πολλών γκολ, είναι καλή επιλογή. 1,90 είναι έξω το over, έχει ενδιαφέρον. Φυσικά και το αμφίσκορο.

210 1 1,65 (17:00)
Η Μόρτον είναι από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, βάσει υλικού, εντός έδρας είναι δυνατή και μετρά (6-1-1). Προέρχεται από δύο σερί παιχνίδια χωρίς νίκη, κόντρα σε καλές ομάδες τη Μπρέχιν και τη Στρανράερ. Η Πίτεχερντ από την άλλη κινείται σε μέτρια επίπεδα, θεωρώ δύσκολο να μπει στα πλέι οφ ανόδου αλλά και δε θα μπλέξει σε περιπέτειες. Η Πίτεχερντ έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας και εκτός έδρας μετρά (3-1-3). Θεωρώ ότι η Μόρτον θα επιστρέψει στις νίκες, η απόδοση του άσσο έχει πέσει σε όλες τις εταιρίες και κυμαίνεται σε επίπεδα ΟΠΑΠ.

226 1 1,45 (19:00)
Η Τσεζένα όπως έγραφα από τη πρώτη στιγμή στο αφιέρωμα της Ιταλίας που κάναμε μαζί με τον Ιταλό, είναι η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας και σίγουρα θα είναι μία από τις τρεις που θα πέσουν. Προφανώς δεν ανακαλύψαμε την Αμερική μιας και ήταν κάτι που φαινόταν πολύ. Την είδα και με τη Φιορεντίνα, ήταν τραγική. Εκτός έδρας έχει 6 ήττες και μία ισοπαλία σε εφτά αγωνιστικές. Από την άλλη η Σασσουόλο είναι στη μέση της βαθμολογίας, διαθέτει ένα καλό ρόστερ για τη μάχη της παραμονής, δεν είναι βέβαια κάτι το ιδιαίτερο αλλά έχει στη σύνθεσή της μεταξύ άλλων δύο παιχταράδες τον Μπεράρντι και το Ζαzά. Έχει επιστροφές σήμερα, είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να τα πάρεις, τρεις βαθμοί στο σακούλι στη μάχη της παραμονής. Και εδώ πέφτει η απόδοση του άσσου. Στο 1,53 κατά μ.ο.

Καλή τύχη.