Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΙΤΑΛΙΑΣ BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Β)

ΜΙΛΑΝ (8η):
Total Market Value: 175,80 εκατ. Ευρώ
Πώς να χαρακτηρίσει κανείς την περσινή πορεία της Μίλαν; Πόσο κατάντια; Από νωρίς εκτός στόχων, με κινήσεις απελπισίας βαφτίζοντας προπονητή τον Ζέεντορφ, με τις κόντρες της κόρης του Μπερλουσκόνι με τον Γκαλιάνι, ένα δράμα. Στον πάγκο πλέον θα κάθεται ο Ιντζάγκι. Ήταν στην ομάδα νέων μία διετία αλλά μέχρι εκεί. Σίγουρα είναι αγαπητός στον κόσμο. Μετεγραφικά, έφυγε ο τρελός ο Μπαλοτέλι, άρα έχουμε ένα κενό στην επίθεση. Έγινε ένα ξερκαρτάρισμα στο ρόστερ, έφυγε ο τελειωμένος ο Ρομπίνιο, ο Κακά, ο Κονστάντ, ο Μάτρι και άλλοι. Στον αντίποδα από αυτούς που απέκτησε ξεχωρίζει σίγουρα ο Ντιέγο Λόπεζ από τη Ρεαλ, όπερ και σημαίνει ότι θα έχει μία περισσότερη ασφάλεια κάτω απ τα δοκάρια. Ακόμα πήρε τους Άλεξ, Αρμέρο και Μενέζ. Ενδεκαδάτες μεταγραφές αλλά θέλει ακόμα ενίσχυση. Ακούγονται πολλά, αλλά επί του παρόντος, τίποτα βέβαιο. Αναμένουμε καλύτερη εικόνα από πέρσι, πιο συμμαζεμένη ομάδα αλλά το ταβάνι της θα είναι το Europa League. (5η-8η)

ΛΑΤΣΙΟ (9η):
Total Market Value: 147,85 εκατ. ευρώ
Μία βαθιά άρρωστη κατάσταση ήταν η περσινή Λάτσιο σε όλα τα επίπεδα. Στον πάγκο πλέον κάθεται ο Πιόλι, που όπως χαρακτηριστικά μου ανέφερε ο Ιταλός μιας και τον ξέρει πολύ καλά όντας προπονητής της ομάδας του, της Μπολόνια, είναι από τους καλούς προπονητές που κάνουν δουλειά. Από εκεί και πέρα η Λάτσιο ενισχύθηκε με τον στόπερ Ντε Βράιγ (8,5 εκατ. ευρώ) από τη Φέγενορντ, τον μπακ/χαφ Μπάστα από την Ουντινέζε, τον παιχταρά Τζόρτζεβιτς από τη Ναντ, τον Παρόλο από την Πάρμα ενώ δεν υπήρξε κάποια σημαντική αποχώρηση. Εκτιμούμε ότι θα πάει καλύτερα από πέρσι, οριακά θα παλέψει για το Europa League. (5η-9η).

ΒΕΡΟΝΑ (10η)
Total Market Value: 31,80 εκατ. Ευρώ
Εξαιρετική χρονιά η περσινή για τη νεοφώτιστη Βερόνα, έπαιξε ωραία μπάλα, ομάδα που χαιρόσουν να βλέπεις, με πολλά γκολ τα παιχνίδια της. Στον πάγκο συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο Μαντορλίνι αλλά φέτος έχει αναμφίβολα πολύ πιο δύσκολο έργο. Έχασε τον παιχταρά Ιτούρμπε, έχασε τον Ράμουλο. Γέμισαν τα ταμεία και έτσι ήρθε ο Χριστοδουλόπουλος που όπως μου ανέφερε και ο Ιταλός είναι από τους παίχτες που αναμένει ότι θα βοηθήσουν πολύ τη Βερόνα κρίνοντας και από την πορεία που είχε στην ομάδα του τη Μπολόνια. Ήρθε μεταξύ άλλων, ο Ράφαελ Μάρκες στα 35 του, ο Ταχτσίδης, ο χαφ Ομπάντι από τη Μονακό, ο φορ Νενέ από την Κάλιαρι και ο φορ Τσαντουρία απ την Κλουζ. Ο κόσμος και φέτος τη στηρίζει, δύσκολα όμως θα κάνει πάλι τόσο καλή χρονιά. Κάπου στη μέση της βαθμολογίας (10η-15η).

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (11η):
Total Market Value: 68,95 εκατ. Ευρώ
Ανετη χρονιά η περσινή για την Αταλάντα, με ίδιο στόχο και φέτος. Στον πάγκο φυσικά συνεχίζει ο Στεφανο Καλαντουόνο, για 4η χρονιά. Στα μεταγραφικά είχαμε αλλαγές στην άμυνα είχαμε με την αποχώρηση των Γιεπες, Λουκίνι και Ντε Γκρόσο, ως αντικαταστάτες ήρθαν ο Ντραμέ, ο Μπιάβα και ο Κιερουμπίν. Επίσης επέστρεψαν κάποιοι δανεικοί. Πήρε και τον Ντ Αλεσάντρο από την Τσεζένα με 3 εκατ. ευρώ. Είναι ομάδα έδρας, στο Αντέλι Ατζούρι Ντ Ιτάλια θα βασιστεί και φέτος για να έχει μία άνετη παραμονή. Ο κόσμος τη στηρίζει, γέμισε κάπως το ρόστερ. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι. (10η-13η).

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (12η):
Total Market Value: 78,80 εκατ. Ευρώ
Όσο χάλια ξεκίνησε τόσο καλά τελείωσε. Φυσικά η μεταμόρφωση δεν έγινε τυχαία αλλά λόγω της έλευσης του Σίνισα Μιχαίλοβιτς στο πάγκο. Το σημαντικό γεγονός του καλοκαιριού είναι η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό επίπεδο. Η οικογένεια Γκαρόνε αποχώρησε, με τον κινηματογραφικό παραγωγό Μάσιμο Φερέρο να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ιταλός, ο συγκεκριμένος υστερεί αρκετά σε οικονομική επιφάνεια σε σχέση με την οικογένεια Γκαρόνε. Εξού και η ανησυχία που επικρατεί στους οπαδούς. Από αυτούς που απέκτησε ξεχωρίζουν ο κίπερ Βιβιάνο, ο Μαρκιόνι από τη Πάρμα, ο Μπεργκχέσιο από την Κατάνια που πάνω σε αυτόν εναποθέτονται οι ελπίδες για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας. Και κάμποσους άλλους δανεικούς. Στον αντίποδα η μόνη ουσιαστική αποχώρηση ήταν αυτή του διεθνή γερμανού μπακ Μουσταφί. Θεωρούμε ότι θα κινηθεί χειρότερα από πέρσι. (13η-16η).

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (13η):
Total Market Value: 98,35 εκατ. Ευρώ
Μετά από τρεις εκπληκτικές ευρωπαϊκές χρονιές, όπου ο Γκουιντολίν έβγαζε λαγούς από καπέλα, πέρσι έπεσε στην 13η θέση. Και φέτος είναι ίσως το μεγαλύτερο ερωτηματικό του πρωταθλήματος. Ο Γκουιντολίν έφυγε από τον πάγκο για να αναλάβει διοικητικό πόστο, ένας προπονητής ο οποίος χαραμίστηκε στην Ουντινέζε παλεύοντας με σφεντόντες όταν οι άλλοι είχαν κανόνια. Στον πάγκο πλέον κάθεται ο Στραματσάνι που είχε περάσει και από την Ιντερ, με όχι καλά αποτελέσματα. Μετρημένες οι προσθήκες. Ο Παναγιώτης Κονέ, ο Γκιγιέρμε της Κορίνθιανς, ο Τερεό της Κιέβο και ο Αλμπερτ Ριέρα αποτελούν τις κυριότερες εξ αυτών. Δύο σημαντικές αποχωρήσεις αυτή του Μπάστα και του Περέιρα. Η σημαία της ομάδας ο Ντι Νατάλε συνεχίζει για έναν ακόμη χρόνο. Είναι ερωτηματικό η μετα-Γκουιντολίν εποχή. (11η-15η).

ΤΖΕΝΟΑ (14η):
Total Market Value: 78,95 εκατ. Ευρώ
Ψιλοάνετα σώθηκε πέρσι, σίγουρα πάντως πιο άνετα από τις δύο προηγούμενες χρονιές. Ο Τζαμπιέρο Γκασπερίνι συνεχίζει στον πάγκο. Μπορεί να ειπωθεί ότι έγινε σχετικά καλή δουλειά. Στο μεταγραφικό παζάρι βγαίνει αποδυναμωμένη. Καθώς πωλήθηκε ο Τζιλαρντίνο για 5 εκατ. ευρώ στην Γκουανζου στην Κίνα. Άρα έχουμε ένα κενό στην επίθεση που προσπάθησε να το καλύψει με την απόκτηση του Πινίγια από την Κάλιαρι που δεν θα κάνει τα γκολ του Τζιλαρντίνο τον δανεισμό του Μάτρι όπου προφανώς δεν πρόκειται να επιδείξει κάτι αξιόλογο. Έγιναν κάποιες σημπαθητικές προσθήκες αλλά μέχρι εκεί. Θεωρούμε ότι δε θα κινδυνέψει. (13η-16η).

ΚΑΛΙΑΡΙ (15η)
Total Market Value: 51,53 εκατ. Ευρώ
Μάλλον άνετα σώθηκε πέρσι αναλογιζόμενοι και το γεγονός ότι επί της ουσίας έδρα δεν είχε λόγω των γνωστών προβλημάτων. Μετά από 22 χρόνια ο Τσελίνο πούλησε την ομάδα στον 37χρονο Τζουλίνι ενώ στον πάγκο ήρθε ο γνωστός, του όσα βάλουμε και όσα φάμε Τζέμαν. Ήρθαν αρκετοί νεαροί παίχτες, έχει μάλιστα τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα, 24,2 χρόνια. Όπως αρέσκεται δηλαδή να δουλεύει ο Τζέμαν. Από εκεί και πέρα αποχώρησαν ο στόπερ Αστόρι, ο μπακ Πέρικο, ο κίπερ Αβράμοφ και οι φορ Πινίγια και Νενέ. Σημαντικές αποχωρήσεις, ο Τζουλίνι ενδεχομένως να μην έχει τις άκρες του Τσελίνο. Ζόρικη η χρονιά για την Κάλιαρι. (15η-18η).