Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΙΤΑΛΙΑΣ BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Α)

Σέντρα στο Campionato κι όπως κάθε χρόνο, με την πολύτιμη βοήθεια του φίλου μου του Ιταλού, θα αναλύσουμε τις μεταγραφές και το τι περιμένουμε από την κάθε ομάδα. Οφείλω φυσικά να πω και δημόσια ένα ευχαριστώ στον Ιταλό τις πληροφορίες που μου έδωσε για αυτό το αφιέρωμα, το οποίο ελπίζω ως είθισται κάθε χρόνο, κρίνοντας απ τα σχόλια που λαμβάνω ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις.

*Εντός παρένθεσης είναι η θέση που τερμάτισαν οι ομάδες πέρσι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (1η):
Total Market Value: 338,65 εκατ. ευρώ
Το αναμενόμενο έγινε πέρσι στο πρωτάθλημα με τη μεγάλη Κυρία να κατακτά έναν ακόμη άνετο τίτλο, να σπάει παράλληλα το φράγμα των 100 βαθμών και να οδεύει φέτος σε έναν ακόμα. Η Γιουβέντους διαθέτει και φέτος το πληρέστερο ρόστερ της κατηγορίας, δεν υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις αλλά η βασική αποχώρηση είναι αυτή του Κόντε στον πάγκο. Ο Κόντε ήταν προπονητής που έπαιρνε το 110% από τους παίχτες με πιεστικές προπονήσεις σε αντίθεση με τον Αλέγκρι που είναι πιο σοφτ προπονητής. Ρόμουλο, Περέιρα, Εβρά και Μοράτα είναι μεταγραφές που δίνουν βάθος στο ρόστερ και όπως άλλωστε δείχνουν και οι αποδόσεις των μπουκ, είναι το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα, με μόνη υποσημείωση τον Αλέγκρι. (1η-2η).

ΡΟΜΑ (2η):
Total Market Value: 270,80 εκατ. ευρώ
Η παρουσία του Γκαρσία στον πάγκο, όπως γράφαμε και πέρσι, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Η Ρόμα ξεκίνησε με το εκπληκτικό των 10 συνεχόμενων νικών, κάπου ύστερα ξέμενε από δυνάμεις, το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά όπως και να το κάνουμε ήταν ένα επίπεδο κάτω από τη Γιουβέντους. Ο Γκαρσία προφανώς συνεχίζει στον πάγκο το εξαιρετικό έργο που επέδειξε. Στις μεταγραφές βγαίνει ενισχυμένη. Καταρχήν η μόνη ενδεκαδάτη απώλεια είναι αυτή του στόπερ Μπενατιά που έκανε εξαιρετική σεζόν, πήγε με 25 εκατ. ευρώ στη Μπάγερν και με 13 εκατ. ευρώ οι Ρωμαίοι έκλεισαν τον Μανωλά του Ολυμπιακού. Ντοντό, Ταντέι, Μπάστος συγκαταλέγονται στους παίχτες που έφυγαν, αλλά δεν λογιζόντουσαν ως βασικοί. Εξαιρετική προσθήκη του παιχταρά Ιτούρμπε από τη Βερόνα, καλές προσθήκες του Ασλει Κόουλ στα μετόπισθεν, του στόπερ Αστόρι από την Κάλιαρι και του χαφ Κειτά από τη Βαλένθια. Είναι φανερό ότι ο Γκαρσία χτίζει κάτι καλό στη Ρόμα, οπότε και φέτος αναμένουμε ότι όσο αντέξει θα χτυπήσει τη Γιουβέντους. (1η-2η).

ΝΑΠΟΛΙ (3η):
Total Market Value: 266,05 εκατ. ευρώ
Η Νάπολι κατέκτησε πέρσι το κύπελλο, στο πρωτάθλημα αρκέστηκε στην 3η θέση απόρροια των πολλών στραβοπατημάτων που είχε, κλασική ομάδα Μπενίτεθ. Το ρόστερ της είναι γεμάτο και ποιοτικό. Αν εξαιρέσουμε την απώλεια του χαφ Μπεχράμι και του κίπερ Ρέινα δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίχτη ο Μπενίτεθ. Αντίθετα απ όσους απέκτησε μεταξύ άλλων τον Ντε Γκουζμαν από τη Σοσιεδάδ, τον προερχόμενο από τραυματισμό πέρσι Μήτσου απ τη Σουόνσι και τον στόπερ Κουλιμπαλί απ τη Γκενκ. Παίχτες που ανεβάζουν επίπεδο τους Ναπολιτάνους, από τη μέση και μπροστά έχει παίχτες που θα ζήλευαν όλες οι ομάδες. Το θέμα είναι πίσω στην άμυνα. Εκεί θέλει ενίσχυση. Συνεπώς αναμένουμε στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (4η):
Total Market Value: 203,00 εκατ. ευρώ
Η Φιορεντίνα πέρσι αν δεν είχε τόσους τραυματισμούς θα χτύπαγε άνετα την πρώτη τριάδα. Ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ που όμως δεν μπορούσε να παίξει με βάση τις δυνατότητες που είχε αυτό το ρόστερ. Ρόσι και Γκόμεζ μπροστά δεν έπαιξαν σχεδόν καθόλου. Βέβαια η κίνηση των Βιόλα με την απόκτηση ως δανεικού του Μάτρι πέρσι το Γενάρη για να καλύψουν το κενό, μόνο γέλιο προκάλεσε. Την ομάδα στις πλάτες του, την είχε πάρει ο παιχταράς Κουαρδάδο, τρομερός. Ο Μοντέλα κάνει εξαιρετική δουλειά στον πάγκο. Στα μεταγραφικά, δεν έχασε κανέναν βασικό και πήρε παίχτες για να δώσουν βάθος στον πάγκο. Προς το παρόν για την ακρίβεια δεν έχασε κάποιον διότι κυκλοφορούν πολλά σενάρια για Ρόσι και Κουαρδάδο. Με τα έως τώρα δεδομένα, η Φιορεντίνα όντας η ίδια ομάδα με πέρσι, αν δεν έχει πάλι τραυματισμούς, ίσως ακόμα χτυπήσει και 3αδα. (3η-4η).

ΙΝΤΕΡ (5η):
Total Market Value: 249,30 εκατ. ευρώ
Οι εποχές που ο Μοράτι άνοιγε το πορτοφόλι και τίναζε τη μπάνκα στον αέρα φέρνοντας παίχτες στο Μιλάνο, έχουν περάσει ανεπιστρεπτή. Ο Ινδονήσιος Τοχίρ δεν έχει βάλει το χέρι στην τσέπη, δηλαδή δεν το έβαλε ούτε πέρσι και για αυτό η Ιντερ χωρίς να έχει βάθος στο ρόστερ αρκέστηκε σε ένα εισιτήριο για το Europa League. Ο Ματσάρι καλός προπονητής, δουλεύει πάντα με την ομάδα, σε όλες τις ομάδες που ήταν έχει να επιδείξει και κάτι αλλά στην Ιντερ δεν είναι θαυματοποιός, υπό την έννοια ότι χρειάζεται παίχτες για να κάνει πρωταθλητισμό. Ήρθαν στο Μιλάνο μεταξύ άλλων ο χαφ Μεδέλ απ την Καρντιφ, πήρε τον Βίντιτς απ τη Μάντσεστερ Γιουν., τον Σιλβέστερ από τη Μίλαν, πήρε ως δανεικούς τον μπακ Ντοντό, τον χαφ Μ Βιλά και τον φορ Οσβάλντο. Στον αντίποδα έγινε ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, έφυγε η παροικία των Αργεντινών, Ζανέτι, Καμπιάσο, Σάμουελ και Μιλίτο που ότι ήταν να δώσουν το δώσανε. Η Ιντερ πλέον στην επίθεση θα βασίζεται πάνω στο ανερχόμενο αστέρι της, τον Ικάρντι. Αυτός θα είναι ο βασικός φορ. Λείπει όμως ο άνθρωπος που θα έχει το εύκολο γκολ. Θεωρούμε ότι και φέτος θα κινηθεί στις θέσεις του Europa League. (4η-5η)

ΠΑΡΜΑ (6η):
Total Market Value: 67,58 εκατ. Ευρώ
Η Πάρμα πέρσι πραγματοποίησε μία σταθερή πορεία, ήταν σταθερά στις θέσεις που οδηγούσαν στο Europa League αλλά λόγω μη αδειοδότησης, τη θέση της την πήρε η Τορίνο. Στον πάγκο συνεχίζει ο Ντοναντόνι ενώ μεταγραφικά ούτε πήρε κάτι σπουδαίο, ούτε έχασε. Επί της ουσίας είναι η ίδια ομάδα με πέρσι, μόνο που φέτος υπάρχουν καλύτερες ομάδες, εκτιμούμε ότι θα βρεθεί εκτός 10αδας. (10η-13η).

ΤΟΡΙΝΟ (7η):
Total Market Value: 79,30 εκατ. Ευρώ
Ονειρεμένη η περσινή σεζόν, ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της δεν την περίμενε. Ο γερο Βεντούρα είχε φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο, βασιζόμενο βέβαια πάνω στους παιχταράδες Τσέρτσι και Ιμόμπιλε. Αμφότεροι έκαναν παπάδες, πετυχαίνοντας συνολικά 35 γκολ. Ο Ιμόμπιλε ήδη αποτέλεσε παρελθόν και πήγε στη Ντόρτμουντ με την Τορίνο να βάζει στα ταμεία της 19 εκατ. ευρώ. Ο Τσέρτσι μάλλον θα φύγει, δεν είναι βέβαιο. Ακούγεται εντόνως για Μίλαν. Ήρθαν παίχτες που ναι μεν γεμίζουν το ρόστερ αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν να καλύψουν την απώλεια του Ιμόμπιλε ή την ενδεχόμενη του Τσέρτσι. Την αναμένουμε σίγουρα χειρότερη από πέρσι, το θέμα είναι πόσο. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα πωληθεί τελικά ο Τσέρτσι ή όχι.