Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΕΦΤΑΣΕ - ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ VAMOS ARGENTINA

Η μεγάλη μέρα έφτασε για τον τελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας, του πιο παραγωγικού μουντιάλ από άποψη γκολ όλων των εποχών. Ο τελικός θα γίνει στο θρυλικό Μαρακανά, του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Τα Πάντσερ της Γερμανίας κόντρα στην Αλμπισελέστε. Σε ένα δίκαιο ζευγάρι τελικού, από τη μία η Γερμανία, όταν χρειάστηκε να παίξει μπάλα, έπαιξε και πήρε τα αποτελέσματα, ενώ ισοπέδωσε τη Βραζιλία, τεπεινόντας να ολόκληρο έθνος στον ημιτελικό. Από την άλλη η Αργεντινή, προφανώς και δεν έχει παίξει μπάλα αλλά δικαιωματικά και μόνο λόγω Μέσι, είναι νομίζω δίκαια στον τελικό. Είδαμε και το πάθος που έβγαζαν οι παίχτες της στο παιχνίδι με την Ολλανδία. Γιατί ο Μέσι μπορεί να οδηγεί την ομάδα μόνος του αλλά ο Μασεράνο είναι η ψυχή της ομάδας. 

Η Γερμανία συμμετέχει για 8η φορά σε τελικό Μουντιάλ, μετρά όμως τρεις κατακτήσεις και σήμερα μετά από 24 χρόνια μπορεί να ανέβει στην κορυφή του κόσμου. Αν δεχτούμε και τις αποδόσεις των μπουκ είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι παίχτες και μπουκ ουσιαστικά παρασύρθηκαν από το 7-1 της Γερμανίας κόντρα στη Βραζιλία. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει τόσους χώρους πάλι η Γερμανία. Η Βραζιλία έπαιζε με κάτω τα παντελόνια και η Γερμανία ασέλγησε πάνω της. Είναι μία νίκη που από τη μία ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση της ομάδας, αυτή τη στιγμή η ψυχολογία της Γερμανίας δε νομίζω να ήταν ποτέ καλύτερη, αλλά από την άλλη ενέχει και ο κίνδυνος να παρασυρθούν και οι ίδιοι οι παίχτες του Λεβ από αυτή τη νίκη. Ο Λεβ δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι σε σχέση με το παιχνίδι με τη Βραζιλία. Νόιερ κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα, Λαμ, Μπόατενγκ, Χουμελς και Χέβεντες. Σβαιστάνγκερ, Κροος, Κεντίρα στα χαφ και μπροστά Οζίλ, Κλόζε και Μίλερ.

Η Αργεντινή από την άλλη, όπως προείπα σίγουρα δεν έχει ενθουσιάσει με την απόδοσή της, δεν έχει παίξει μπάλα η Αργεντινή και ο Μέσι ουσιαστικά πάει να το πάρει μόνος του. Θα τα καταφέρει; ιδού το ερώτημα. Το παιχνίδι με την Ολλανδία, τόσο ο Φαν Χααλ όσο και ο Σαμπέλα έκλεισαν ο ένας τα ατού του άλλου, Μέσι και Ρομπέν έφαγαν πολύ ξύλο. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου ο Ρομέρο έπιασε δύο πέναλτι και έγινε ο ήρωας της αναμέτρησης. Έτσι η Αργεντινή είναι στον μεγαλό τελικό του Μαρακανά. Το Μπουένος Άιρες "κάηκε" άπαντες ξεχύθηκαν στους δρόμους μέχρι.... να ξανά βγουν απόψε. Χιλιάδες Αργεντίνοι έχουν μεταβεί ήδη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ακούγονται ιλιγγιώδης αριθμοί και σίγουρα ο Μέσι και η παρέα του, θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Ο Σαμπέλα δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές. Θεωρώ δύσκολο ο Ντι Μαρία να βρεθεί στην αρχική 11αδα, ούτως η άλλως ο Πέρες ήταν πολύ καλός στο παιχνίδι με την Ολλανδία. Έτσι λοιπόν, Ρομέρο κάτω από τα γκολποστ, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Ντεμικέλις, Ρόχο στην άμυνα. Μασεράνο, Μπίλια και Πέρεζ στο κέντρο και πιο μπροστά πίσω από τον Ιγκουαίν, Μέσι και Λαβέτσι.

Στο δια ταύτα, σίγουρα αναμένεται ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, όπου επειδή ότι εκτιμώ ότι οι αποδόσεις θα έπρεπε να ήταν πιο μοιρασμένες και να μην παρασυρθούν από το 7-1, υπάρχει αξία στο να μη χάσει η Αργεντινή στο Χ2. Από εκεί και πέρα, κατάκτηση Αργεντινή στο 2,30.