Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ξεκινάει σήμερα η φάση των 16 του Μουντιάλ, εκεί που είναι η εθνική μας και αγωνίζεται αύριο εναντίον της Κόστα Ρίκα. Σήμερα έχουμε τα δύο πρώτα ζευγάρια, της Βραζιλίας με τη Χιλή και της Κολομβίας με την Ουρουγουάη.

Η Βραζιλία με δύο νίκες και μία ισοπαλία προκρίθηκε από τη φαση των ομίλων χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο ή τέλος πάντων αυτό που περιμένουμε να δούμε από τη Σελεσάο. Οι εποχές έχουν αλλάξει και από αυτή την εθνική Βραζιλίας δε μπορεί να περιμένουμε πολλά σε επίπεδο θεάματος παρά το γεγονός ότι ο Νειμάρ δείχνει πολύ κεφάτος, δείχνοντας ότι μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Αναλογιστείτε τι παίχτες έχουν φορέσει τη φανέλα με το Νο 9 και ποιος τη φορά τώρα και αμέσως θα προσγειωθούν οι απαιτήσεις στην πραγματικότητα. Όπως έχω γράψει και πριν το Μουντιάλ εγώ δε βλέπω πως η Βραζιλία θα μπορέσει να το σηκώσει. Την έχω, το πολύ, μέχρι τα ημιτελικά. Άλλωστε όντας διοργανώτρια αν χρειαστεί το σφύριγμα θα το πάρει. Όπως έγινε και στην πρεμιέρα με την Κροατία. Από την άλλη η Χιλή πέρασε από ένα δύσκολο όμιλο με Ισπανία, Αυστραλία και Ολλανδία. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία, κέρδισε για πλάκα τους Ισπανούς, το πάλεψε με την Ολλανδία, έχει τρεξίματα, πιέζει και μόνο εύκολη λεία δε θα αποτελέσει για τη Σελεσάο. Η προϊστορία βέβαια στα μεταξύ τους παιχνίδια, θέλει τη Βραζιλία να έχει κερδίσει τα 48 από τα 68 (!!). Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η Βραζιλία θα την πάρει την πρόκριση. Λογικά θα το καθαρίσει από το 90λεπτο. Άσος. 

Στο άλλο παιχνίδι που γίνεται στις 23:00, μεταξύ Κολομβίας και Ουρουγουάης, θα πάω πάσο. Το λέω αυτό διότι από τη μία η Ουρουγουάη αν εξαιρέσουμε την πρώτη αγωνιστική που γέλαγαν και τα τσιμέντα κόντρα στην Κόστα Ρίκα, κέρδισε παλικαρίσια Αγγλία και Ιταλία και πήρε την πρόκριση. Οι παίχτες του Ταμπάρες έβγαλαν τρομερό πάθος, είχαν πίστη στην πρόκριση και με απλά λόγια νομίζω ότι η ήττα της πρεμιέρας τους έκανε καλό. Το θέμα είναι ότι ο Σουάρες με το δάγκωμα στο Κιελίνι στο τελευταίο παιχνίδι, έφαγε τιμωρία τεσσάρων μήνων και η Ουρουγουάη χάνει τον πρώτο της σκόρερ, τον πιο φορμαρισμένο παίχτη της και γενικότερα την πιο σοβαρή επιθετική απειλή. Είναι κάτι που αλλάζει τα δεδομένα του παιχνιδιού. Η Κολομβία από την άλλη ναι οκ, έκανε πλάκα στον όμιλο, ήταν πάρα πολύ καλή αλλά θέλω να τη δω και σε ένα σοβαρό παιχνίδι σαν και το σημερινό πως θα ανταπεξέλθει. Σαν ρόστερ ίσως είναι πιο ποιτικό σε σχέση με αυτό της Ουρουγουάης (λόγω και της απουσίας του Σουάρες) άλλα είναι αυτό που έγραψα, ότι θέλω να τη δω πρώτα γι αυτό και πάω πάσο. Αν εμφανιστεί πάντως όπως στους ομίλους, θα πάρει την πρόκριση. Η πρόκριση της Κολομβίας παίζεται στο 1,50.

Καλή τύχη.