Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ.... ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Και κάπως έτσι η εθνική κατάφερε την τελευταία αγωνιστική να κρατά την τύχη στα χέρια της και με νίκη να περάσει για πρώτη φορά στους 16 του Μουντιάλ. Παρ ότι ξεκίνησε άσχημα την πρώτη αγωνιστική, με τραγική εμφάνιση και με μία εύκολη ήττα από την Κολομβία, τη δεύτερη αγωνιστική με την Ιαπωνία παρ ότι παίζαμε με 10 παίχτες από το α ημίχρονο λόγω αποβολής του Κατσουράνη, οι παίχτες της εθνικής βγάλανε ένα τρομερό πάθος, αν δείτε και την αντίδραση του Τοροσίδη όταν έχασε μία καλή φάση, θα καταλάβετε τι εννοώ. Αναμφίβολα η είσοδος του Καραγκούνη έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα. 

Για τον Καρα τα έχω πει πολλάκις από αυτό εδώ το site αλλά στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τις ηλικίες. Επίσης, η αποβολή του Κατσουράη έκανε διπλό καλό στην ομάδα. Από τη μία έδωσε αυτό το παραπάνω πάθος στο παιχνίδι με την Ιαπωνία και αφετέρου δεν θα παιξει σήμερα, με τη θέση του να παίρνει δικαιωματικά ο Καραγκούνης αν δεν δει κάποιο όνειρο περίεργο ο Σάντος και ξεθάψει κανένα Τζιόλη και γελάνε και τα τσιμέντα. Από εκεί και πέρα, για μένα έχουμε μακράν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο του μουντιάλ, ένα από τα καλύτερα δεξί μπακ του Μουντιάλ αλλά μπροστά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Πρόβλημα που δημιούργησε ο ίδιος ο Σάντος. Εγώ  να δεκτώ ότι παίρνεις τον Μήτρογλου επειδή σε πήγε στο Μουντιάλ, παρ ότι μετά τον τραυματισμό του δεν πετυχαίνει ούτε κεφτέ με πιρούνι, πάρε βρε αδερφέ και τον Αθανασιάδη ή τον Παπαδόπουλο στην αποστολή που έκαναν εξαιρετική σεζόν. Πας και παίρνεις τον Γκέκα που για να βρει ομάδα πήγε στην Τουρκία;

Για να έρθω τώρα στο σημερινό παιχνίδι, η Ακτή Ελεφαντοστού κάθε άλλο παρά εύκολη ομάδα είναι. Υπάρχει τρομερή ποιότητα από τη μέση και μπροστά ενώ τα αδέρφα Τουρέ παρέμειναν στη Βραζιλία παρά το θάνατο του αδερφού τους. Ξέρετε κάτι τέτοια συμβάντα συνήθως λειτουργούν και συσπειρωτικά. Η παρουσία του Μπόνι, του Ζερβίνιο, του Ντρογκμπα και των υπολοίπων αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ελληνική άμυνα. Για μένα εκεί θα κριθεί το παιχνίδι.

Η Ακτή προκρίνεται με ισοπαλία ή νίκη, εμείς μόνο με νίκη. Άρα το ζητούμενο για την εθνική είναι να διφυλάξει το μηδέν πίσω στην άμυνα. Αυτό είναι το παν. Για να μπορέσει να χτίσει πάνω σε αυτό. Με μισό μηδέν παίρνεις την πρόκριση. Θα μου πείτε είναι εύκολο να κρατήσεις το μηδέν κόντρα στην Ακτή;; Όχι φυσικά. Αλλά η εθνική δείχνει ότι αν μπει με πάθος και την ανάλογη προσοχή μπορεί να το πετύχει. Θεωρώ ότι ένα γκολ, κουτσα στραβά, έτσι, ανάποδα, με στραβοκλωτσιά ότι θα το βάλουμε. Επαναλαμβάνω ότι με αυτό που λέω δε σημαίνει ότι υποτιμώ την Ακτή Ελεφαντοστού. Απλά η γνώμη μου είναι ότι, πρόκειται για μία ομάδα που ναι μεν δεν τρομάζει αλλά θέλει προσοχή. Είναι 90 λεπτά και όλα γινονται.

Στοιχηματικα τώρα, θα κρατήσω τρεις επιλογές. Η πρώτη είναι το Χ ημίχρονο σε απόδοση 2,10. Στη λογική ότι θα δεχθούμε πίεση πάω στο over 9.50 κόρνερ σε αποδ. 1,72 και τέλος στο 1Χ σε απόδοση γύρω στο 1,80.