Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ: ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΠΟΥ.... "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ" ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ

Μετά από ένα εικοσαήμερο χαλάρωσης και στοιχηματικής αποχής, που όπως έγραφα και χτες στο facebook το κουπόνι δεν εμφάνιζε το παραμικρό ενδιαφέρον, από σήμερα και πάλι στις επάλξεις αφού κάνει σέντρα το Μουντιάλ της Βραζιλίας. 

Στοιχηματικά, όπως συνηθίζω να γράφω, αποτελεί τη "χρυσή φάκα" των παιχτών αφού όλοι θα παίξουν, ακόμα και άτομα που παίζουν πολύ περιοδικά. Οπότε καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, ειδικά την πρώτη αγωνιστική για να έχουμε και μία εικόνα από τις ομάδες. Φυσικά θα μαστε μαζί, κατά τη διάρκεια των αγώνων, ως είθισται, σε facebook και twitter για να σχολιάζουμε τα παιχνίδια και φυσικά θα ανεβαίνουν και προτάσεις για Live betting.


Σέντρα λοιπόν έχουμε σήμερα με την οικοδέσποινα Βραζιλία που αντιμετωπίζει την Κροατία, το έτερο φαβορί για πρόκριση από τον πρώτο όμιλο. Νομίζω δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις για το ότι η Βραζιλία είναι το αφεντικό του ομίλου, υπάρχουν τεράστιες προσδοκίες και με απλά λόγια, "απαγορεύεται" να αποτύχει, όταν το Μουντιάλ γίνεται μέσα στο σπίτι της. Ο Σκολάρι με την επιστροφή του στον πάγκο της Σελεσάο, έχει βάλει τάξη στην ομάδα, το ρόστερ είναι γεμάτο, υπάρχει ταλέντο αλλά όλα αυτά πρέπει να βγουν και στο χορτάρι. Ο Σκολάρι όπως έχει δείξει μέχρι τώρα κατεβάζει παίζει 4-3-3, με Νέιμαρ, Χουλκ και Φρεντ στην επιθετική τριάδα. Ναι μεν ο Φρεντ δε μπορεί να συγκριθεί με παίχτες άλλων εποχών αλλά είναι παίχτης που έχει το εύκολο γκολ και θα βοηθήσει πολύ.

Από την άλλη η Κροατία, που προκρίθηκε από το μπαράζ, διαθέτει παίχτες που φέτος έκαναν εξαιρετική σεζόν, όπως ο Μόντριτς, ο Ράκιτιτς και ο Μάντζουκιτς. Μεσοεπιθετικά είναι πολύ καλή, Μόντριτς, Ράκιτιτς και Κόβασιτς συνθέτουν μία πολύ δυνατή τριάδα στα χαφ ωστόσο τα προβλήματα εντοπίζονται στην άμυνα εκεί όπου η άμυνα είναι αργή κάτι που σήμερα ειδικά κόντρα στη Βραζιλία, εκτιμώ ότι θα είναι και η αχίλλειος πτέρνα της. Ενώ ο Μάντζουκιτς είναι τιμωρημένος. Ναι μεν σημαντική απώλεια, αλλά μη γελιόμαστε και οι ίδιοι οι Κροάτες ξέρουν ότι το παιχνίδι αυτό είναι από εκείνα που τα θεωρείς ως "εκτός προγράμματος" και ότι πάρεις θα είναι πολύ σημαντικό κέρδος. Για μένα η Κροατία θα παίξει στα ίσια την πρόκριση μέχρι τέλους με το Μεξικό, το θέμα είναι ότι έχει περιορισμένο ροτέιστον, δεν υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις στον πάγκο. Και εκεί ίσως την πατήσει η Κροατία.

Στο δια ταύτα, δεν βλέπω έκπληξη, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η Βραζιλία θα μπει με το δεξί στη διοργάνωση αλλά αυτό απέχει πολύ από το να παίξει το 1,30-1,35 του άσσου. Η βασική μου επιλογή είναι να σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ η Βραζιλία σε αποδ. 1,57. Από εκεί και πέρα, Anytime scorer Φρεντ στο 2,37.