Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΙΚΟΥΝ....

Η λέξη παγκόσμιος εξευτελισμός δεν ξέρω αν μπορεί να περιγράψει αυτό που έπαθαν χτες οι Ισπανοί, όπου σκορπίστηκαν στους πέντε ανέμους από του Ιπτάμενους Ολλανδούς. Στην κυριολεξία ιπτάμενους, με τον Φαν Πέρσι να πετυχαίνει ένα πραγματικά εξαιρετικό γκολ με κεφαλιά ψαράκι κρέμασε τον Κασίγιας που δε μπορούσε να κάνει κάτι. Η Ολλανδία παρά το 5-1, έδειξε ότι στα μετόπισθεν δεν είναι σταθερή κάτι που σας είχα επισημάνει και χτες στην ανάλυση του παιχνιδιού αλλά από τη μέση και μπροστά έκαναν παπάδες. Πλέον η Ισπανία θα τα παίξει όλα για όλα με τη Χιλή, θα βολευτεί με τη δεύτερη θέση αν κερδίσει και θα πέσει πάνω στη Βραζιλία στην επόμενη φάση....

Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι, είχα γράψει και στην ανάλυση των ομίλων, ότι τα Κανγκουρού θα αρκεστούν στην τελευταία θέση, έχοντας το ρόλο του αδύναμου κρίκου του ομίλου, έτσι η Χιλή έκανε το καθήκον της και δίνει ένα ακόμα βάρος στην Ισπανία. Μιας ακόμα και με Χ, η Ισπανία μένει εκτός.

Στοιχηματικά, νομίζω ότι διαβάσαμε σωστά το παιχνίδι, η απόδοση όπως ανέλυσα και χτες για την Ισπανία ήταν γελοία και το 5,25 της Ολλανδίας σκέτη πρόκληση. Προσωπικά, όπως έγραψα και χτες προτίμησα το 2 draw no bet στο 3,65.
Πάμε στα σημερινά,

όπου κάνει πρεμιέρα η εθνική μας, κόντρα στο θεωρητικό φαβορί του ομίλου την Κολομβία. Αν δεχτούμε τις αποδόσεις των μπουκ, η Κολομβία δίνεται το πρώτο φαβορί για την πρώτη θέση και η Ελλάδα το πρώτο φαβορί για την τελευταία θέση του ομίλου. Όπως είχα γράψει όταν ανέλυσα και τα ειδικά στοιχήματα, διαφωνώ με τις αποδόσεις αυτές και δεν ξεγράφω την εθνική μας. Προφανέστατα η εικόνα μας στα φιλικά ήταν τραγική, πόνεσαν τα μάτια μας με αυτό που βλέπαμε. Πόσο μάλλον όταν ο Μήτρογλου δε μπορεί να πετύχει ούτε κεφτέ με πιρούνι. Μιλάμε ο τραυματισμός του, τον έχει κάνει αγνώριστο. (Μεγάλος μάγκας ο Μαρινάκης που τον πούλησε με 15 εκατ.). Η Κολομβία ποιοτικά είναι ανώτερη από εμάς. Μιλάμε για ομάδα που μέσα έχει τον παιχταρά Γκουαρδάδο στα χαφ, τον Γκουαρίν, τον Χάμες Ροδρίγες, τον Μπάκα, τον Τζάκσον Μαρτίνες, τον Γκουτιέρες σε ένα γεμάτο ρόστερ παρά την απουσία του Φαλκάο. Ναι θα συμφωνήσω ότι η Κολομβία έχασε τον ηγέτη της, αλλά μέχρι εκεί γιατί κάποιοι αδαείς νομίζουν ότι η Κολομβία είναι μόνο ο Φαλκάο. Αστείοτητες. Η Κολομβία πέρα του εξαιρετικού ρόστερ, με παίχτες που έρχονται από γεμάτες χρονιές έχει και το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάστηκε να προσαρμοστεί, δεδομένου ότι παίζει στη γειτονική Βραζιλία. Σε αντίθεση με εμάς ας πούμε. Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αν η εθνική θέλει να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση σήμερα πρέπει να πάρει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Με το γνωστό στυλ παιχνιδιού που παίζουμε, αν καταφέρουμε και περιορίσουμε τα άκρα της Κολομβίας θα έχουμε ελπίδες. Για να το πω πιο απλά. Αν ο Χολέμπας καταφέρει να περιορίσει τον Γκουαρδάδο ναι θα έχουμε ελπίδες αλλιώς θα μετρήσουμε πολλά. Εκεί θα είναι το κλειδί του παιχνιδιού. 

Στο δια ταύτα, η Κολομβία είναι ανώτερη ποιοτικά από εμάς, αλλά θεωρώ ότι δεν είμαστε χαμένοι από χέρι και κάπου οι αποδόσεις μας αδικούν και κατά συνέπεια υπάρχει αξία στο Χ2. Να σημειώσουμε ότι πριν περίπου ένα μήνα ο άσσος παιζόταν περίπου γύρω στο 1,50 ενώ σήμερα έχει ανέβει στο 1,88. Για μένα η Fair απόδοση που θα έπαιζα τον άσσο είναι το 2,05. Ως εκ τούτου πάμε στην κόντρα.

Ευελπιστώ, μέχρι την τελευταία στιγμή να μη δω μέσα τον φερόμενο ως παίχτη που λέγεται Τζιόλης.... διότι όπως έχω γράψει.... με Τζιόλη δε γάμη.... ποτέ κανείς....

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου που είναι τα ξημερώματα στις 04:00, θα πάω πάσο. Όπως και στο μεγάλο ντέρπι Αγγλία Ιταλία του τέταρτου ομίλου. Εδώ για να σας πω την αλήθεια μου αρέσει το Χ. Όσο για το Ουρουγουάη Κόστα Ρίκα είναι πολλά με λίγα.... Άσσος.