Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ - ΤΟ ΒΟΛΙΚΟ Χ, ΤΑ MUST WIN ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ....

Τείνει να γίνει συνήθεια να βγαίνει το απόλυτο στις προτάσεις. Και χτες λοιπόν πέρασε ξεκούραστα τόσο ο άσσος της Νανσί όσο και ο άσσος της Σταντάρ Λ. Αντίθετα εκτός κουπονιού δε βγήκε ο άσσος της ΦΚ Αιντχόφεν.

Πάμε στα σημερινά, όπου όπως έγραφα ήδη από χτες στο facebook, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το πρόγραμμα. Και αύριο ακόμα περισσότερο, ήδη σας έχω γράψει μερικά σημεία ως τροφή για σκέψη. Άλλωστε μιλάμε για τις τελευταίες αγωνιστικές στα περισσότερα πρωταθλήματα και την τελευταία στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Σε όλα τα σημεία που προτείνονται εδώ και 2-3 βδομάδες μιλά το κίνητρο, το ίδιο θα πράξουμε και αυτό το Σ/Κ. Οι αποδόσεις βέβαια εποχιακές.... δεν είναι οι μπουκ φιλανθρωπικά ιδρύματα.... Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά να δούμε τη έχω κρατήσει για σήμερα. 

139 2 2,00 (17:00)
*Τελευταία αγωνιστική
Μπράιτον και Ρέντινγκ παλεύουν για μία θέση στα πλέι οφ. Η Ρέντινγκ έχει 70 ενώ η Μπράιτον 69. Συνεπώς ναι μεν η Ρέντινγκ έχει το πάνω χέρι μιας και κρατά την τύχη στα χέρια της, ωστόσο το παιχνίδι με τη δεύτερη Μπέρνλι μόνο εύκολο δε θα είναι. Άλλωστε η Μπέρνλι δεν έχει χαριστεί σε κανέναν και δε νομίζω να κάνει κάτι τέτοιο ούτε σήμερα. Αν το πάρει η Ρέντινγκ στα ίσια μαγκιά της. Αλλά επειδή θεωρώ ότι θα πάει στην κόψη του ξυραφιού ως το τέλος, η Μπράιτον είναι υποχρεωμένη να κερδίσει και να περιμένει να ακούσει τα ευχάριστα από το ράδιο. Η Νότιγχαμ είναι αδιάφορη, έχει και κάποιες απουσίες, αλλά μην πιστέψει κανένας ότι θα κάτσει να χάσει. Θα το παίξει στα ίσια για να ευχαριστήσει και τους οπαδούς της. Η Μπράιτον απ την άλλη θέλει νίκη και μόνο νίκη μιας και στην ισοβαθμία η Ρέντινγκ είναι από πάνω. Είναι ένας τελικός και με την υπόθεση ότι η Ρέντινγκ δε θα το καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι, ώστε να το παρατήσει η Μπράιτον, είναι μία ευκαιρία για τη Μπράιτον να κάνει το καθήκον της και να ελπίζει. Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Στο 2,00-2,10 η απόδοση του διπλού.

159 2 1,70 (16:30)
*Προτελευταία αγωνιστική
Η Λεβερκούζεν είναι απ τις ομάδες που σπάνια παίζω διότι πολύ απλά δεν της έχω καμία εμπιστοσύνη. Αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα, προτελευταία αγωνιστική, το διπλό θα αποτελέσει επιλογή. Η Λεβερκούζεν κρατά στο +1 από τη Σάλκε την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και παίζει κόντρα στην παντελώς αδιάφορη Άιντραχτ, που εντός έδρας μετρά (5-5-6). Η Λεβερκούζεν βέβαια θα έχει τη σημαντικότατη απουσία του Κίσλινγκ (32/150, του πρώτου της σκόρερ. Αλλά πάλι, αν χύσει την καρδάρα με το γάλα και χάσει τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ απ την αδιάφορη Άιντραχτ, θα είναι απλά άξια της μοίρας της. Το κίνητρο μιλάει και εδώ, εποχιακή η απόδοση στο 1,70 στον ΟΠΑΠ, έξω στο 1,88.

165 1 1,85 (16:30)
*Προτελευταία αγωνιστική
Καταρχήν το 1,85 του ΟΠΑΠ είναι επιεικώς αστείο. Έξω ο άσσος κυκλοφορεί στο 2,12-2,15 και επ αυτού κάνουμε κουβέντα. Είναι παιχνίδι κυριολεκτικά ζωής ή θανάτου για την Νυρεμβέργη. Αν σήμερα δεν κερδίσει και με δεδομένο ότι τελευταία αγωνιστική παίζει με τη Σάλκε, σας υπογράφω με όσες υπογραφές θέλετε ότι έπεσε. Τόσο απλά. Το Αννόβερο από την άλλη έχει σφυρίξει λήξη. Η Νυρεμβέργη παρά την αλλαγή προπονητή παραμένει σε τραγική κατάσταση, με εννέα ήττες στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές. Δεν είναι όμως τόσο κακή ως ομάδα. Και έστω και τώρα μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Ο Πρίντσεν όπως έδειξε και στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας θα παίξει φουλ άμυνα και ότι βγει. Να συμμαζέψει την ομάδα ενώ σήμερα επιστρέφει και ο στόπερ Νίλσον. Είναι Do or Die για τη Νυρεμβέργη. Ένα το κρατούμενο. Απ την άλλη το Αννόβερο με την ισοπαλία που πήρε απ τη Στουτγάρδη, κλείδωσε και μαθηματικά την παραμονή και σήμερα ταξίδεψε στη Νυρεμβέργη έχοντας σημαντικές απουσίες, των επιθετικών Κόναν και Ντιουφ, του στόπερ Χόφμαν και του Μαρτσέλο. Δεύτερο το κρατούμενο. Πάμε να βάλουμε και το κερασάκι στην τούρτα, που δεν είναι άλλο από τις θεωρίες συνωμοσίας. Μπραουσβάινγκ και Αννόβερο έχουν τρομερή κόντρα και μίσος. Οι οπαδοί λοιπόν του Αννόβερο θέλουν όσο τίποτε άλλο να δουν τη Μπραουσβάινγκ να πέφτει. Αν σήμερα το Αννόβερο κερδίσει τη Νυρεμβέργη και την ίδια ώρα κερδίσει η Μπραουσβάινγκ τη Βόλφσμπουργκ τότε αυξάνονται πάρα πολύ οι πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία μέσω των μπαράζ η Μπραουσβάινγκ. Δεν είναι λοιπόν λίγοι οι οπαδοί του Αννόβερο που θέλουν να χάσει σήμερα η ομάδα τους ώστε να πέσει η Μπραουσβάινγκ. Δε ξέρω τελικά τι θα ισχύσει, εγώ απλά κατέγραψα τα δεδομένα, αγωνιστικά και εξω-αγωνιστικά. Δέχομαι όμως να πληρώσω στο 2,12 τον άσσο για να μάθω αν τελικά θα πέσει ή όχι η Νυρεμβέργη.

178 Χ 3,20 (17:00)
*Τελευταία αγωνιστική
Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον αφού απ τη μία η  Όλνταμ είναι παντελώς αδιάφορη, έχει καθαρίσει με την παραμονή ενώ από την άλλη η Νοτς Καουντι θέλει ένα βαθμό για να σωθεί και μαθηματικά. Ένα βαθμό και δεν την ενδιαφέρει ούτε τι κάνει η Κρου ούτε η Τρανμίρ. Αν ήταν στην Ιταλία αυτό το παιχνίδι το Χ δε νομίζω να έδινε πάνω από 2,20-2,30. Εδώ όμως είναι Αγγλία και γι αυτό είναι στο 3,20 στον ΟΠΑΠ, 3,30 έξω. Καθαρά και μόνο λόγω κινήτρου και εντάξει επειδή και την Όλνταμ δε θα τη χαλάσει, μπαίνει στις επιλογές μου.

246 1 1,70 (21:00)
Στην Πριμέρα απομένουν ακόμα αλλές τρεις αγωνιστικές για το φινάλε. Η Θέλτα με τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Βαγιαδολίδ με 4-1 ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της σε αντίθεση με την Οσασούνα που καίγεται για τη νίκη, είναι must win με όλη τη σημασία της λέξης. Αν δεν κερδίσει σήμερα μην αποκλείεται την Κυριακή το βράδυ να έχει πέσει κάτω απ τη ζώνη του υποβιβασμού.  Η Οσασούνα που προέρχεται απ την άνετη ήττα απ τη Ρεαλ 4-0 σε ένα παιχνίδι που δεν ασχολήθηκε μιας και ήταν εκτός προγράμματος. Σήμερα λοιπόν θα έχει και επιστροφές και θέλω να πιστεύω ότι μα με το καλό μα με το κακό θα πάρει τη νίκη και θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία. Ο άσσος σε εποχιακή απόδοση.

Τέλος εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ, στην Κροατία, έχει ενδιαφέρον ο άσσος της Οσγιεκ στο must win παιχνίδι κόντρα στην αδιάφορη Σπλιτ. Ο άσσος πεφτει παντού και κυμαίνεται γυρω στο 1,90.

Επίσης νικητής του Κόπα Ιτάλια, η Νάπολι σε απόδοση γύρω στο 1,65. Η Φιορεντίνα θα έχει την πολύ σημαντική απουσία του Κουαρδάδο. Ο τελικός γίνεται στο ουδέτερο Ολίμπικο της Ρώμης.

Καλή τύχη.