Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μετά το εξαιρετικά πετυχημένο προηγούμενο Σ/Κ όπου πιάσαμε τα πάντα και μεσοβδόμαδα πήγε πολύ καλά αφού πέρασε η δυάδα με τις προκρίσεις για Ατλέτικο και Ρεαλ Μαδρίτης, που μάλιστα τις είχα ανεβάσει για να τις σχολιάσουμε από τη δευτέρα στη σελίδα μας στο facebook. Έτσι λοιπόν τοπικό ντέρμπι της Μαδρίτης στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ Μπενφίκα και Σεβίλλη θα είναι ο τελικός στο Γιουρόπα Λιγκ. Χτες ομολογώ ότι με εξέπληξε όχι τόσο η πρόκριση της Μπενφίκα όσο το γεγονός ότι η Γιουβέντους έμεινε στο μηδέν. Χτες πρότεινα στο live τον άσσο της Γιουβέντους αλλά μετά το 80 ζήτημα είναι αν παίχτηκε μπάλα 5-6 λεπτά λόγω των πολλών καθυστερήσεων των παιχτών της Μπενφίκα. Το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό που μετράει και η Μπενφίκα θα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά στον τελικό και παρά τις απουσίες που θα έχει, νομίζω ότι της το χρωστά η ιστορία...

Πάμε στα δικά μας τώρα. Ξέρετε ότι Παρασκευή και Δευτέρα σπανιότατα ανεβάζω στήλη. Γίνεται μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού μέσα στο χρόνο. Σήμερα λοιπόν είναι μία απ αυτές. 

107 1 1,70 (21:00)
Must Win το παιχνίδι για αμφότερες τις ομάδες ενώ απομένουν, εκτός αυτής, άλλες τρεις αγωνιστικές. Απ τη μία η Νανσί κυνηγά την άνοδο, είναι στην τέταρτη θέση και στο -2 απ την τρίτη Καέν ενώ η Ιστρ είναι κάτω απ τη ζώνη του υποβιβασμού, ισοβαθμώντας όμως με τη 17η Οσέρ που βρίσκεται από πάνω. Συνεπώς καταλαβαίνετε ότι το παιχνίδι  είναι κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Η Νανσί είναι σε πολύ καλή κατάσταση, εντός έδρας μετρά (8-5-4), προέρχεται από την ισοπαλία 1-1 με τη Λανς που ήταν εξαιρετική, γενικότερα όμως το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ανεβασμένη και τα δίνει όλα για την άνοδο. Απ την άλλη και η Ιστρ είναι ανεβασμένη, ελπίζει βάσιμα στη σωτηρία, προέρχεται από καλές εμφανίσεις, χάνει δύσκολα ενώ προέρχεται από την ισοπαλία με 0-0 κόντρα στη Σατορού. Εκτός έδρας, εμφανίζει πολλές αδυναμίες και μετρά (2-4-11). Ο άσσος πέφτει παντού και το 1,70 του ΟΠΑΠ είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη απόδοση που κυκλοφορεί.

112 1 1,50 (21:30)
Πλέι οφ στο Βέλγιο με τη Σταντάρ να έχει κάνει μόλις μία νίκη σε έξι παιχνίδια, απόρροια αυτού έπεσε απ την κορυφή και πλέον κινδυνεύει να χάσει και το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Βέλγιο να σημειώσουμε ότι στα πλέι οφ συμμετέχει και ο πρώτος της βαθμολογίας που ήταν η Σταντάρ. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι η Σταντάρ που εντός έδρας στο πρωτάθλημα μετρούσε (10-4-1), έχει έντονα παράπονα απ τη διαιτησία και προέρχεται από την ήττα απ την Άντερλεχτ στο ντέρμπι με 2-1. Όπερ και σημαίνει ότι περιθώρια για νέα γκέλα και εντός έδρας, δεν υπάρχουν, αν φυσικά θέλει να πάρει το πρωτάθλημα η Στανάρ Λιέγης. Η Ζούλτε κινείται σε μέτρια επίπεδα, εκτός έδρας μετρά (3-7-5) και θεωρώ ότι δύσκολα θα πάρει βαθμούς μέσα στη Λιέγη. Όπως ο ίδιος ο προπονητής της Στανταρ χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς το σημερινό παιχνίδι ως ορόσημο για τη συνέχεια, θα συμφωνήσω και εγώ μαζί του και θα πάω στον άσσο. Το 1,50 του ΟΠΑΠ είναι για πέταμα. Γύρω στο 1,72 είναι ο άσσος.

Εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ κρατώ και τον άσσο της ΦΚ Αιντχόφεν στη Β Ολλανδίας, στο παιχνίδι ρεβάνς των πλέι οφ ανόδου κόντρα στη Σπάρτα Ροτ. 1-1 το πρώτο παιχνίδι, με τη ΦΚ Αιντχόφεν να είναι πολύ καλύτερη και να χάνει και πέναλτι. Εύλογη επιλογή ο άσσος.