Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Αθλητικός χαμός σήμερα, μιας και έχουμε τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στης 17:00 Παναθηναϊκός ΟΦΗ, στης 20:00 το ΠΑΟΚ Ολυμπιακός, στης 19:00 το ΤΣΣΚΑ Παναθηναϊκός για την Ευρωλίγκα και φυσικά 22:30 το clasico στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεαλ.

Όσον αφορά τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας,  θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός μέσα στη Λεωφόρο θα την πάρει την πρόκριση αν και το 1-0 που είχα χάσει στην Κρήτη είναι ύπουλο σκορ. Ο Παναθηναϊκός δέχεται γκολ μέσα στη Λεωφόρο, χαρακτηριστικό είναι ότι στα τελευταία δέκα εντός έδρας παιχνίδια έχει κρατήσει το μηδέν πίσω στην άμυνα, μόλις στα 4 εξ αυτών. Συνεπώς πιθανά σκοράκια 3-1, 2-0. Όσο για το παιχνίδι της Τούμπας, θεωρώ ότι είναι μοιρασμένο. Ο Ολυμπιακός είναι φανερά ντεφορμέ. Και όσοι δεν το βλέπουν αυτό είναι καλύτερο να βγάλουν τα κόκκινα γυαλιά. Η Τούμπα θα βράζει, δεν αποκλείω να έχουμε και διάφορα "ωραία" αν στραβώσει το παιχνίδι. Το 2-1 στο Καραΐσκάκη αφήνει ανοιχτά τα πάντα για την πρόκριση. Από όσο μπορώ να αντιληφθώ απ τα ρεπορτάζ, η Θεσσαλονίκη ζει για αυτό το παιχνίδι και θα έδινα ένα κλικ παραπάνω για πρόκριση στον ΠΑΟΚ. 

Στον τελικό του Copa Del Rey, αν μπορούσα να βάλω έναν τίτλο θα ήταν ο τελικός των απουσίων. Από τη μία εκτός είναι ο Χεσέ, ο Αρμπελόα και ο Κρ. Ρονάλντο και από την άλλη εκτός έιναι ο Βαλντές και πιθανότατα εκτός είναι ο Πίκε, ο Μπάρτρα και ο Πουγιόλ. Η Ρεαλ μετά την τριάρα από τη Ντόρτμουντ, επέστρεψε στις νίκες με 4-0 επί της Αλμερία και παρέμεινε στο κυνήγι της Ατλέτικο.  Η απουσία του Ρονάλντο είναι αισθητή, φάνηκε και στο παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ. Η Ρεάλ χωρίς Κρ. Ρονάλντο είναι φαΐ χωρίς αλάτι. Στο πρωτάθλημα πάντως σε όσα παιχνίδια δεν έχει παίξει ο Πορτογάλος τα έχει κερδίσει η Βασίλισσα. Σήμερα όλα δείχνουν ότι ο Αντσελότι θα καταλήξει σε ένα 4-3-3 είτε με Ισκο είτε με Ιγιαραμέντι στα χαφ. Ο Ντι Μαρία μάλλον θα παίξει μπροστά με Μπενζεμά και Μπέιλ. Στην Μπαρτσελόνα από την άλλη το κλίμα είναι κάκιστο μετά τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο και την ήττα με 1-0 από την Γρανάδα που ακολούθησε. Μάλιστα μερίδα οπαδών, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας όπου βγαίνοντας οι παίχτες με τα αυτοκίνητά τους άκουσαν έντονες διαμαρτυρίες. Αποδέκτης σκληρής κριτικής, από τον τύπο και τους οπαδούς είναι ο Τατα Μαρτίνο, ο οποίος πέραν του ότι έχει χάσει τα αποδυτήρια, κάνει "εγκλήματα" και η κριτική που του ασκείται είναι απολύτως βάσιμη. Όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι. Είναι δε κατάντια για τη Μπαρτσελόνα να παίζει με τον Πίντο τέρμα. Ο άνθρωπος είναι ο ορισμός του κινδύνου. Ψάχνω να βρω τρόπο που σήμερα έστω και χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ δε θα δεχθεί τέρμα. Θα πρόκειται για θαύμα. Στο δια ταύτα, η Μπαρτσελόνα έκανε ένα ξέσπασμα με τη Ρεαλ στο πρωτάθλημα μέσα στο Μπερναμπέου και θύμισε Μπαρτσελόνα αλλά έκτοτε μηδέν. Το παιχνίδι γίνεται σε ουδέτερο, για μένα οι αποδόσεις που φτάνουν μέχρι και στο 2,80+ για τη Βασίλισσα κρίνονται ως fair και αποτελούν επιλογή με το ανάλογο ρίσκο φυσικά λόγω της απουσίας του Κρ. Ρονάλντο.

Από τα υπόλοιπα του κουπονιού έχω κρατήσει μόνο τον άσσο της Βασιλεία σε απόδοση 1,60. Δε χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Γκρασχόπερς και Βασιλεία πάνε στήθος στήθος για το πρωτάθλημα, η Ζυρίχη δεν προλαβαίνει το Τσάμπιονς Λιγκ, θυμίζω ότι με τη Γκρασχόπερς δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις ενώ η Βασιλεία μετά και τον αποκλεισμό από τη Βαλένθια για το Γιουρόπα Λιγκ πλέον θα αφοσιωθεί πλήρως στο πρωτάθλημα. Άσσος λοιπόν.

Καλή τύχη.