Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ, ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Νομίζω ότι το χθεσινό παιχνίδι δεν επιδέχεται σχολιασμού, με το σκορ να μιλά από μόνο του. Η Ρεαλ διέσυρε τη Μπάγερν με 0-4, παίζοντας υποδειγματικό ποδόσφαιρο. Με τον Κρ. Ρονάλντο σε τρελά κέφια που έγινε ο πρώτος παίχτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που σημειώνει 16 γκολ. Ομολογώ ότι όπως έγραφα και χτες θεωρούσα δεδομένο ότι θα σκοράρει η Ρεάλ και ότι θα έπαιρνε την πρόκριση αλλά τόσο εύκολα δεν τον περίμενα. Η Μπάγερν με το ποδόσφαιρο αλά Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα, την ξεφτίλισε η βασίλισσα. Βαριές λέξεις άλλα έτσι έχουν τα πράγματα. Ένα αποτέλεσμα που δημιουργεί γκρίνια στους Βαυαρούς ενώ μπροστά τους υπάρχει και ο τελικός του κυπέλλου με τη Ντόρτμουντ.

Με αυτά κι αυτά, η Ρεαλ αναμένει σήμερα να μάθει τον αντίπαλό της στο μεγάλο τελικό. Ατλέτικο ή Τσέλσι; Σιμεόνε ή Μουρίνιο; Σε ένα παιχνίδι που θα πάει στην κόψη του ξυραφιού. Το δαμε και στο πρώτο παιχνίδι, απ τα χειρότερα παιχνίδια που έχουμε δει ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θύμισε κάτι από ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς υπερβολή, με το Μουρίνιο να έχει παρατάξει και το πούλμαν της ομάδας μπροστά απ την εστία της ομάδας του, ώστε να κρατήσει το μηδέν. Απόρροια αυτού η Ατλέτικο δε μπόρεσε να βρει χώρους, ήταν φυσικά και η ίδια προσεχτική να κρατήσει το μηδέν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην λευκή ισοπαλία και οι ομάδες να λύσουν σήμερα τις διαφορές τους στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις που κυκλοφορούν για πρόκριση, (1,90 για Τσέλσι - 1,90 για Ατλέτικο) είναι 50-50. Ενδεχομένως να πάμε και σε μια βραδιά θρίλερ, υπό την έννοια ότι το παιχνίδι αναμένεται αν κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Τσέλσι έκανε τεράστια κηδεία μέσα στο Ανφιλντ την κυριακή και μάλλον στέρησε και το πρωτάθλημα απ τη Λίβερπουλ ή εν πάση περιπτώσει πλέον τα πάντα θα κριθούν στο Έβερτον Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μουρίνιο παρέταξε και πάλι το πούλμαν της ομάδας, εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Τζέραρντ έγινε το 0-1, και στις καθυστερήσεις το 0-2 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Άραγε θα μπορέσει ο Μουρίνιο να παίξει και πάλι, για τρίτη συνεχόμενη φορά μία τόσο υποδειγματική, μαζική άμυνα;; Δύσκολο. Ο ίδιος πάντως υπεραμύνθηκε σε δηλώσεις του, το στυλ ποδοσφαίρου που παίζει. Ενώ σήμερα έχει και πάλι στη διάθεσή του, τον Τέρι, τον Αζάρ και τον Ετό. Σημαντικότατη η προσθηκή του Αζαρ, μιλάμε για τον πιο ποιοτικό παίχτη που έχει η Τσέλσι. Απ την άλλη εκτός είναι ο Μίκελ με το Λάμπαρντ, ενώ λογικά εκτός μένει και ο Τσεχ. Πήρε μέρος στην προπόνηση, αλλά είναι ανέτοιμος.

Στον αντίποδα η Ατλέτικο συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο, παραμένει τόσο στην κορυφή της Πριμέρα όσο και στους 4 τους Τσάμπιονς Λιγκ. Και όπως έχω γράψει πολλάκις μιλάμε για μία ομάδα που το ρόστερ της έχει φτάσει ή μάλλον έχει ξεπεράσει τα όρια του, με δεδομένο ότι ο Σιμεόνε έβγαλε όλη τη χρονιά με ένα πολύ περιορισμένο ροτέισον. Προφανέστατα στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, ουδείς σκέφτεται την κούραση και η ομάδα δέιχνει ότι αντέχει. Προέρχεται πάντως από αγχωτική νίκη κόντρα στη Βαλένθια, δεν ήταν ευχάριστο το βράδυ αλλά πήρε τη νίκη με 0-1 και έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο. Και σήμερα είναι το παιχνίδι της χρονιάς, είναι το παιχνίδι ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της μιας έχει την ευκαιρία να βρεθεί μετά από 40 χρόνια και πάλι σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Τα ευχάριστα για τον Σιμεόνε είναι ότι πέραν του τιμωρημένου Γκάμπι δεν έχει άλλες απουσίες. Κανονικά ο Αρντά Τουράν αναμένεται να βρεθεί στην 11αδα.

Στο δια ταύτα, όπως ήδη έχω αναρτήσει στο facebook απ τη Δευτέρα, αναμένω πρόκριση για Ατλέτικο. Δύσκολο, ουδείς το αμφισβητεί αλλά αυτό πιστεύω. Θεωρώ ότι η Ατλέτικο θα βρει δίχτυα μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ και δε μπορέι για τρίτο παιχνίδι μέσα σε μία βδομάδα ο Μουρίνιο να παρατάξει τόσο υποδειγματικά το πούλμαν της ομάδας. Και ο Σιμεόνε δεν είναι χαζός...