Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΜΠΑΓΕΡΝ ΡΕΑΛ: Ο ΠΡΟΩΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Αναμφίβολα το παιχνίδι στο Μόναχο, έχει χαρακτήρα ενός πρόωρου τελικού μιας και όποια ομάδα περάσει θα είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μαδριλένοι ταξίδεψαν στο Μόναχο έχοντας στις αποσκευές τους το πολύτιμο 1-0 της Ισπανίας, το οποίο και καλούνται να υπερασπιστούν σήμερα στον Allianz Arena, ώστε να πάρουν και το εισιτήριο για τον τελικό. 

Στο παιχνίδι στο Μπερναμπέου θα μπορούσε κανένας να πει ότι η Μπάγερν κέρδισε τις εντυπώσεις έχοντας την υπεροχή, την κατοχή μπάλας (64%) αλλά η Ρεάλ πήρε τη νίκη, κάνοντας ένα παιχνίδι αναμονής, έχοντας και καλές ευκαιρίες και για κάποιο δεύτερο γκολ. Το σάββατο η Ρεάλ κέρδισε άνετα 4-0 την Οσασούνα, σε ένα παιχνίδι όπου ο Αντσελότι είχε την ευκαιρία να κάνει αρκετές αλλαγές και να ξεκουράσει παίχτες. Με δεδομένο λοιπόν το 1-0 της Μαδρίτης, η Ρεαλ σήμερα, έτσι όπως έχω την εικόνα του παιχνιδιού στο μυαλό μου, θα θελήσει να δώσει χώρους στη Μπάγερν, η οποία είναι αναγκασμένη να ψάξει το γκολ, ώστε να παίξει με αντεπιθέσεις εκμεταλλεύομενη την ταχύτητα των Μπέιλ, Ρονάλντο και Ντι Μαρία, όπου δύσκολα μπορείς να τους κρατήσεις όταν βρουν χώρους. Συνεπώς θεωρώ ότι η Ρεαλ θα βρει δίχτυα μέσα στη Γερμανία. Άλλωστε η Μπάγερν εντός έδρας δέχτηκε γκολ απ την Άρσεναλ, απ τη Σίτι και από τη Γιουνάιτεντ. Θα μου πείτε άλλα παιχνίδια, οκ συμφωνώ αλλά και αυτό κάτι δείχνει. Στο τελευταίο βέβαια παιχνίδι επί γερμανικού εδάφους η Ντόρτμουντ έκανε πλάκα στη Ρεαλ και λίγο έλειψε ακόμα και να γυρίσει το 3-0 που είχε χάσει στο Μπερναμπέου. Αλλά σκεφτείτε ότι αφενός δεν έπαιζε ο Κρ. Ρονάλντο και αφετέρου αν ο Ντι Μαρία δεν είχε χάσει το πέναλτι στα πρώτα λεπτά θα βλέπαμε ένα τελείως διαφορετικό αγώνα, βέβαια με το αν δε γράφεται ιστορία. Στα της 11αδας, είναι θολό το τοπίο αν ο Αντσελότι πάει με ένα 4-4-2 ή ένα 4-3-3 που συνηθίζει φέτος. Η γερμανική κίκερ αναφέρει για 4-3-3. Με Κασίγιας κάτω απ τα δοκάρια, με 4αδα στην άμυνα Καρβαχάλ, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο. Τριάδα στα χαφ Μόντριτς, Αλόνσο και Ντι Μαρία και τριάδα μπροστά Μπέιλ, Μπενζεμά και Κρ. Ρονάλντο.

Από την άλλη η Μπάγερν που με το πρωτάθλημα έχει καθαρίσει εδώ και καιρό, το Σάββατο κέρδισε εύκολα τη Βέρντερ, όπου παρ ότι βρέθηκε να χάνει 1-2 στο ημίχρονο εν τούτοις σοβαρεύτηκε και το γύρισε στο εμφατικό 5-2. Το στιγμιότυπο βέβαια που έκανε το γύρο του κόσμου δεν είναι άλλο, απ το ότι ο Γκουαρντιόλα όταν η ομάδα του έκανε το 3-2, έμεινε ανέκφραστος, στην άκρη του πάγκου, κοιτώντας το χορτάρι, θρηνώντας για το χαμό του Τίτο Βιλανόβα. Ο Γκουαρντιόλα κάθε άλλο παρά είχε το μυαλό του στο παιχνίδι με τη Βέρντερ και όχι άδικα. Να σημειώσουμε ότι ο Γκουαρντιόλα έχει δεχθεί και κριτική για το στυλ παιχνιδιού αλα Μπαρτσελόνα που παίζει, μιας και οι Γερμανοί δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιο στυλ ποδοσφαίρου. Σήμερα πρέπει όμως να μετουσιώσει αυτή την κατοχή μπάλας, σε γκολ και για να έχει ρεαλιστικες ελπίδες, σε πολλά γκολ. Για μένα αν πάρει την πρόκριση η Μπάγερν θα την πάρει με σκορ 3-1. Στα της 11αδας σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γερμανική κίκερ, δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ο Νόιερ θα είναι κάτω απ τα δοκάρια, 4αδα στην άμυνα οι Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε και Άλμπα. Στα χαφ Χάβι Μαρτίνεθ και Σβαιστάνγκερ ενώ τριάδα πίσω απ τον προωθημένο Μάντζουκιτς, οι Ρομπέρν, Μίλερ και Ριμπερί.

Στο δια ταύτα, όπως ήδη έχω ανεβάσει από χτες στο Facebook, η πρόταση μου είναι για πρόκριση Ρεαλ Μαδρίτης σε αποδ. 1,72 με το πολύ απλό σκεπτικό ότι η Ρεαλ δεν πρόκειται να μείνει στο μηδέν μέσα στο Μόναχο.