Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Είσαι Έλληνας; Τι προσκυνάς; Σηκώσου απάνω! Εμείς και στους θεούς όρθιοι μιλούμε.... Θ. Κολοκοτρώνης

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!!

Στα δικά μας τώρα, έχουμε ένα γεμάτο κουπόνι που θυμίζει σαβ/κο με πλήρη αγωνιστική σε Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία. Μία γενικότερη άποψη αν θέλετε είναι ότι το κουπόνι είναι καλό. Στο νησί υπάρχουν σημεία τα οποία έχουν ενδιαφέρον και πάμε να δούμε τις επιλογές μας για σήμερα.

124 2 2,05 (17:00)
Το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ, με τους ρόλους πλέον να έχουν αντιστραφεί μιας και όπως και να το κάνουμε η Σίτι είναι το φαβορί. Η Γιουνάιτεντ μετά τη νίκη πρόκριση επί του Ολυμπιακού, κέρδισε και την Γουεστ Χαμ σε ένα παιχνίδι που το καθάρισε νωρίς αλλά με πολλές δόσεις τύχης και ένα εκπληκτικό γκολ του Ρούνει από τη σέντρα. Μία νίκη που φέρνει τους κόκκινους διάβολους στο -5 από τις θέσεις του Γιουρόπα Λιγκ, η εκτίμησή μου είναι ότι δύσκολα η Γιουνάιτεντ θα βγει Ευρώπη και προφανέστατα δε ξεγελιέται κανείς από τις πρόσφατες νίκες της, που σίγουρα ανέβασαν το ηθικό και ο Μόγιες κράτησε τη θέση του στον πάγκο της ομάδας. Η απώλεια του Φαν Πέρσι είναι σημαντική ασχέτως αν δε φάνηκε στο παιχνίδι με τη Γουεστ Χαμ. Από την άλλη η Σίτι σκόρπισε στους πέντε ανέμους τη Φούλαμ, τη διέλυσε με 5-0 και έκανε μία καλή προπόνηση εν όψει του μεγάλου ντέρμπι που φυσικά θα κρίνει πολλά για το πρωτάθλημα. Η Σίτι ναι μεν είναι στο -6 από την Τσέλσι αλλά έχει και τρία παιχνίδια λιγότερα. Ο Πελεγκρίνι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αγκουέρο στη μοναδική σημαντική απώλεια που έχουν οι Σίτιζενς. Τζέκο και Νεγρέδο παλεύουν για την αιχμή του δόρατος στην 11αδα του Πελεγκρίνι. Παρ ότι μιλάμε για ένα τέτοιο τοπικό ντέρμπι, δε μπορώ να δω άλλο σημείο πέραν του διπλού.

143 1 1,90 (17:00)
Η Μπρίστολ Σίτι παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία, είναι σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα ενώ σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία. Το Σάββατο αυτοκτόνησε στην έδρα της Κόλτσεστερ αφού παρ ότι ήταν με 0-2 μπροστά στο σκορ εν τούτοις ισοφαρίστηκε και έφυγε έτσι με το βαθμό της ισοπαλίας. Εντός έδρας μετρά (5-8-6). Από την άλλη η πιο χαλαρή Πορτ Βέιλ στη μέση της βαθμολογίας, μου δίνει ώρες ώρες την εντύπωση ότι απλά περιμένει το τέλος της σεζόν και έχει ρίξει ρυθμούς. Ας μην παρερμηνευτεί αυτό που γράφω, οι Άγγλοι δεν είναι σαν και εμάς εδώ και ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να χαριστούν. Προέρχεται από τη νίκη με 3-2 επί της Τρανμίρ, ευκολότερα απ ότι δέιχνει το τελικό σκορ αφού είχε προηγηθεί με 3-0. Εκτός έδρας δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο (5-2-11). Η απόδοση του άσσου υποχωρεί, πλέον κυμαίνεται σε επίπεδα ΟΠΑΠ, το 1,90 μου κάνει.

156 1 1,80 (17:00)
Η αγαπημένη μου Φλίτγουντ. Όσοι διαβάζετε αυτή τη στήλη ξέρετε ότι έχω μια αδυναμία στη Φλίτγουντ, είναι συχνά στις προτάσεις μου, κυρίως όμως εκτός έδρας, σε καλές αποδόσεις. Η Φλίτγουντ έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, προέρχεται από την καθαρή ήττα με κάκιστη εμφάνιση κόντρα στην Έξετερ με 3-0. Διάβαζα δηλώσεις των παιχτών που έλεγαν ότι πραγματικά ήταν κακή η εμφάνιση αλλά κόντρα στη Μπρίστολ Ρόβερς θα πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες και ότι θα δείτε μία διαφορετική εικόνα. Η διαφορά πλέον από την Τσέστερφιλντ είναι στους 6 βαθμούς και τα περιθώρια για νέα γκέλα έχουν στενέψει σημαντικά. Ειδικότερα που η Τσέστερφιλντ παίζει εντός έδρας με τη Μόρκαμ. Η Μπρίστολ Ρόβερς από την άλλη, που σήμερα θα έχει και κάποιους οπαδούς της στο πλευρό της, απ ότι διάβαζα με 38 λίρες θα είχαν «φιλοξενία» στη Φλίτγουντ. Μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού, είναι στο +4 απ τη Νορθάμπτον . Εκτός έδρας όμως χάνει από τα αποδυτήρια μετρώντας (1-7-10) ενώ έχει μακράν τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση της κατηγορίας με μόλις εννέα γκολ. Και σαν να μην έφτανε αυτή της η εκτός έδρας αδυναμία, σήμερα θα έχει και σημαντικές απουσίες. Ο άσσος έξω έχει ανοδικές τάσεις, από το Σάββατο και μετά τη βαριά ήττα με την Έξετερ. Για μένα το 2,10 είναι fair, είναι εύλογο και όχι δίκαιο όπως λένε κάποιοι, διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, όπως μας έλεγε και ο καθηγητής Σ. Θωμαδάκης στο Πανεπιστήμιο.

Καλή τύχη και πάλι χρόνια πολλά.

ΥΓ: Σήμερα τα πρακτορεία είναι κλειστά.