Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΣΗΣ

Οφείλω να ομολογήσω ότι χτες έκανα ένα λάθος. Δεδομένου ότι πίστευα πως η Ιντερ δε θα χάσει απ τη Ρόμα και οι αποδόσεις ήταν λίγο προκλητικές για τους λόγους που είχα αναφέρει χτες και την έλεγα ως βάση για δελτίο με τα παιδιά που με ρωτάγανε στο facebook, εν τέλει δεν την έβαλα ως δυνατό σημείο ημέρας και προτίμησα ένα φαινομενικά πιο λογικό σημείο τον άσσο της Φλίτγουντ. Η Ιντερ με δικαίωσε, πήρε την ισοπαλία απ τη Ρόμα ενώ η Φλίτγουντ κόλλησε στο 0-0 με τη Γουίμπελντον. Αυτά έχει το στοίχημα. Πάμε στα φρέσκα.

Για το ντέρμπι των αιωνίων δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε πολλά. Προφανώς ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί. Και αν κάτι πάει στραβά είναι επίσης προφανές ότι ο Σιδηρόπουλος θα βοηθήσει. Αν το δούμε ψυχρά, στοιχηματικά, το παιχνίδι είναι άσσος ΑΛΛΑ άσσος στο 1,36-1,40 δεν παίζεις ποτέ και για κανένα λόγο και ας ρίξει έξι σήμερα ο Ολυμπιακός. Θυμάστε πέρσι τι έγινε; Πάλι 1,32 έδινε ο άσσος και ο Ολυμπιακός μετά βίας και διαιτητικών οργίων ίσα που πήρε την ισοπαλία και με τους ερυθρόλευκους οπαδούς να φωνάζουν ότι αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό.

Ξέρω ότι πολλοί θα παίξουν οπαδικά πάντα σε ένα ντέρμπι αιωνίων, όπως και να το κάνεις βάζεις συναίσθημα. Εγκληματικό λάθος μεν, όταν μιλάμε για στοίχημα, ανθρώπινο δε. Εντάξει προσωπικά, επειδή ξέρετε δε μου αρέσει να κρύβομαι πίσω απ το δάχτυλό μου, βάζοντας λίγο συναίσθημα, λίγο απόδοση έχω παίξει draw no bet Παναθηναϊκό με απόδοση 8,00. Μην παρεξηγηθώ δεν το προτείνω, λέω απλά τι έχω παίξει εγώ.

307 1 1,90 (16:00)
Ας μιλήσουμε με κάποια δεδομένα. Η Τζένοα είναι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα στο +12 απ τη ζώνη του υποβιβασμού και σε λίγες αγωνιστικές θα αρχίσει τα δώρα. Εντός έδρας μετρά (5-4-3), προέρχεται από δύο ισοπαλίες με Ουντινέζε και Νάπολι. Μάλιστα με τη Νάπολι πήρε την ισοπαλία στο 84 με απευθείας εκτέλεση του Καλαιό. Ο Γκασπερίνι που επέστρεψε στην Τζένοα στο παιχνίδια του πρώτου γύρου κόντρα στην Κατάνια, σουλώπωσε κάπως την ομάδα, αλλά έχει ταβάνι η Τζένοα, δεν έχει παίξει καμία σπουδαία μπάλα. Απ την άλλη η Κατάνια είναι προτελευταία, εκτός έδρας χάνει απ τα αποδυτήρια (0-2-11) και θεωρώ ότι δύσκολα θα τη γλιτώσει. Όλα τα χρόνια η Κατάνια βασίζεται στην έδρα της, άπαξ και φέτος έχει κάνει γκέλες εκεί, οι γκέλες στοιχίζουν. Συνεπώς γι αυτό λέω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Κατάνια σήμερα θα αγωνιστεί χωρίς τη βασική της επιθετική τριπλέτα. Μπεργκέσιο, Μπαριέντος και Κάστρο. Ενώ εκτός είναι και ο χαφ Αλμιρόν. Επιστρέφει πάντως ο Λέτο. Αν η Τζένοα σκοράρει, θα το πάρει το παιχνίδι. Ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας που έχω είναι να μη δείξει μία χαλάρωση η Τζένοα λόγω του ότι είναι εξασφαλισμένη.

322 2 1,95 (18:00)
Τοπικό ντέρμπι μίσους της Μαδρίτης. Η Ρεαλ είναι σε κάτι παραπάνω από δαιμονιώδη κατάσταση. Την έβλεπα την Τετάρτη με τη Σάλκε στο 1-6 και σκεφτόμουν ποια ομάδα μπορεί να την ανακόψει; Έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε τρομερή κατάσταση, ο Μπέιλ απ την άλλη πλευρά κάνει παπάδες και σίγουρα οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στον Αντσελότι που έχει αλλάξει το σύστημα σε καθαρό 4-3-3, με εξάρι τον Αλόνο, πλάγιους μέσους τον Ντι Μαρία και τον Μόντριτς. Η Βασίλισσα εκμεταλλευόμενη τις ήττες της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο την προηγούμενη αγωνιστική, είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία και αν νικήσει σήμερα την Ατλέτικο νομίζω ότι θα θέσει τους Ροχιμπλάνκος εκτός διεκδίκησης τίτλου. Η Ατλέτικο απ την άλλη είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία. Κάνει κοιλιά, είναι πασιφανές αυτό, την είδα και με την Οσασούνα την προηγούμενη αγωνιστική και ήταν τραγική. Βγάζει σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία των φάσεων και θα έλεγα ότι έχει χάσει πλήρως τη φρεσκάδα που είχε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Ίσως κάπου και να μην αντέχει το τίτλο του φαβορί. Φυσικά σε ένα τέτοιο ντέρμπι πάντα περιμένεις ότι θα βγει μία αντίδραση. Αλλά αυτή είναι αρκετή για να κόψει βαθμούς απ τη Ρεάλ; Θεωρώ δεδομένο ότι η Ρεαλ θα βρει δίχτυα. Που ούτως η άλλως έχει και εξαιρετική παράδοση μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν, με 10 νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια. Συνεπώς εμένα το διπλό που είναι δυαράκι μου κάνει. Αν τώρα η Ατλέτικο πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που είχε στον α γύρο μαγκιά της. Αλλά με το αν δεν παίζεις στοίχημα….

Καλή τύχη.