Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΔ

Κακός χαμός χτες στη βουλή, με τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Η πρόταση του Αλ. Τσίπρα περί μομφής προς τον υπουργό οικονομικών Γ. Στουρνάρα που ενώ στην αρχή φάνηκε να γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση όπως φάνηκε και από τα λεγόμενα του υπουργού επικρατείας Δ. Σταμάτη, εν τέλει δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την αίθουσα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μία πρόταση λαϊκισμού και δίχως ουσιαστικό νόημα. Απλά για να γίνει μία εντυπωσιακή κίνηση και τίποτα παραπάνω. Αυτό που έκανε σίγουρα εντύπωση ήταν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος για ακόμη μία φορά, βγήκε μπροστά, για να προστατεύσει τον Α. Σαμαρά. Άξιος ο μισθός του λοιπόν, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Είναι φανερό πλέον ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της ΝΔ.

Η έκπληξη η μεγάλη ήρθε στην ψηφοφορία όπου ο Γ. Παπανδρέου και ο Απ. Κακλαμάνης διαφώνησαν με το Άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου. Η απόλυτα ορθή κίνηση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Τι προβλέπει λοιπόν το άρθρο 2 μεταξύ άλλων;

«Η τιμή διάθεσης των μετοχών μπορεί να είναι χαμηλότερη της τιμής προηγούμενης κάλυψης μετοχών από το Ταμείο ή της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής.» Ώστε το ταμείο να είναι καλυμμένο ενόψει της ανακεφαλαίωσης της Eurobank.

Με απλά λόγια, μιλάμε για εξόφθαλμη ζημίωση του δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή τα δικά σου λεφτά Έλληνα φορολογούμενε που έσωσες, και ορθά φυσικά, τις χρεοκοπημένες τράπεζες θα χαθούν, με την οποία φυσικά ουδείς ασχολείται και όλοι στέκονται απλά στο χλευασμό του Γ. Παπανδρέου. Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα….

Ε λοιπόν, αυτός που κατηγορήθηκε ως προδότης, που τον λοιδόρησαν είπε ΌΧΙ, δυστυχώς δεν αρέσει στο σύστημα αυτό. Βλέπετε πως τον αντιμετωπίζουν τα χρεοκοπημένα media που ζουν από τα δάνεια των τραπεζών. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή….

Ο δε Βενιζέλος έβριζε τον Απ. Κακλαμάνη, με εκφράσεις πεζοδρομίου, ανάξιες να ειπωθούν ξανά. Αυτό είναι το ήθος του Βενιζέλου. Και σε ποιον; Τον Απόστολο Κακλαμάνη, έναν από τους πιο ηθικούς βουλευτές που έχει το ελληνικό κοινοβούλιο, ο οποίος είναι η ιστορία του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δε βγαίνει σε ιδιωτικά κανάλια, δεν είναι αρεστός στα μεγάλα συμφέροντα.

Οι απειλές περί διαγραφής του Γιώργου από τους τσάτσους του Βενιζέλου, ηχούν αστείες…

Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα….

ΥΓ:  Όσο για τη φωτό, είναι το πρωτοσέλιδο που έμελλε να μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας… Για να μην ξεχνιόμαστε....