Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Λίγο έως πολύ φυσιολογικά κύλησαν τα αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και επι της ουσίας ήδη ξέρουμε τις τέσσερις ομάδες που περάσανε στη φάση των 8. Σήμερα τη σκυτάλη παίρνει το Europa League όπου θα κρατήσω μία δυάδα υψηλών αποδόσεων.

144 1 3,30 Χ 3,30 (20:00)
Ο ΠΑΟΚ είναι εμφανέστατα σε κακή κατάσταση παρά τις καλές μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο. Μεταγραφές που φυσιολογικά ανεβάζουν επίπεδο τον δικέφαλο του Βορρά. Αντ αυτού βλέπουμε έναν ο ΠΑΟΚ ο οποίος είναι τραγικός. Για μένα ξεκάθαρα φταίει ο Στέφενς. Δε μπορεί να διαχειριστεί το ρόστερ, κάνει επανειλημμένως λάθη  και ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι επιζητά την απόλυσή του για να πάρει την αποζημίωση. Ωστόσο, σήμερα έχουμε να κάνουμε με ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι που άπαντες θέλουν να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη. Παρών θα είναι και ο Σαββίδης, ενώ στα επίσημα του γηπέδου της κατάμεστης Τούμπας θα είναι και ο Πλατινί. Αξίζει δε να σημειώσει ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν ετοιμάσει το μεγαλύτερο πανό απ τον Σ.Φ Μηχανιώνας, με διαστάσεις 126χ33. Sold out φυσικά η Τούμπα. Επί των αγωνιστικών, η 11αδα μοιάζει γρίφος με τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του Στέφενς. Μάλλον θα πάει με τρεις χαφ. Μαντούρο, Κάτσε και Λαζάρ που νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση για να κερδίσει τη μάχη του κέντρου. Μπροστά Στοχ, Αθανασιάδης και Λούκας. Όσο για τον Κατσουράνη ουδείς ξέρει αν θα επανέλθει στη βασική 11αδα. Από εκεί και πέρα η Μπενφίκα μπορεί να πηγαίνει εξαιρετικά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη ωστόσο επιτρέψτε μου να πω ότι μέσα στην Τούμπα δεν είναι το μεγαθήριο που μπορεί εύκολα να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι αετοί της Λισαβώνας μετρούν 14-4-0 στην Πορτογαλική Λίγκα, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ που ήταν στον όμιλο του Ολυμπιακού, ισοβάθμισε με τον Ολυμπιακό αλλά ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση και έτσι η Μπενφίκα βρέθηκε στο Europa League όπου πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό. Ο Ζουαν Ζέσους έχει να αντιμετωπίσει τρεις σημαντικότατες απουσίες. Του Γκαράι στα μετόπισθεν, του Γκαιτάν στα χαφ και του Καρντόσο στην επίθεση. Παραμένει μία ομάδα με ποιότητα αλλά μέσα στην Τούμπα θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών και κλείνω προς το 1Χ.

147 2 Draw No Bet 2,70 (για όσους παίζουνε εκτός ΟΠΑΠ) (22:05)
Εδώ ρισκάρουμε στην έκπληξη της Σάλτσμπουργκ μέσα στο Άμστερνταμ Αρίνα, όπου και θα είναι κατάμεστο. Ο Αίαντας τα πήγε εξαιρετικά σε ένα δύσκολο ομιλο στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε Μίλαν, Μπαρτσελόνα και Σέλτικ. Από ατυχία δεν πέρασε στους 16 ενώ βάσει εμφανίσεων το άξιζε. Στο πρωτάθλημα προέρχεται απ το εύκολο 3-0 επί της Χέρενφεν όπου και παραμένει στην πρώτη θέση στο +4 απ την Τβέντε. Απ την άλλη η Σάλτσμπουργκ πάει τρένο στην Αυστρία. Κυριολεκτικά κάνει πλάκα, είναι σε άλλο επίπεδο απ όλες τις άλλες ομάδες. Όποιοι έχουν δει παιχνίδια της Σάλτσμπουργκ με άλλες ομάδες της Αυστρίας καταλαβαίνουν τη χαοτική διαφορά ποιότητας που χωρίζει τις ομάδες. Στους ομίλους του Europa League πήγε εξαιρετικά, με καλές εμφανίσεις. Το δίδυμο μπροστά με Σοριανό και Άλαν βρίσκει δίχτυα με χαρακτηριστική ευκολία. Θεωρώ ότι γκολ σήμερα η Σάλτσμπουργκ θα βάλει. Προφανώς η φάνελα του Άγιαξ είναι απείρως πιο βαριά απ αυτή της Σάλτσμπουργκ αλλά αυτός ο Άγιαξ δεν παύει να είναι αφερέγγυος στην άμυνα. Οι αποδόσεις θα έπρεπε να ήταν πιο μοιρασμένες, ως εκ τούτου υπάρχει αξία στην κόντρα του Άγιαξ.

Καλή τύχη και καλό τσίκνισμα.