Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ ΔΕ ΘΑ ΝΑΙ....

Ο Ολυμπιακός απόψε στο κατάμεστο Καραΐσκάκη κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,  έχει ραντεβού με την ιστορία μπροστά σε 33.000 οπαδούς του. Ο Ολυμπιακός κάνει πολύ καλή χρονιά τρέχει ένα αήττητο 36 παιχνιδιών, στο ελληνικό πρωτάθλημα κάνει πλάκα, βοηθούμενος και από εξωαγωνιστικούς παράγοντες αλλά και στην Ευρώπη του έτυχε κλήρωση λουκούμι και πήρε την πρόκριση για τη φάση των 16. Ενώ και τώρα κόντρα σε αυτή τη Μάντσεστερ πάλι η κληρωτίδα του χαμογέλασε.

Ο Μίτσελ το σάββατο ξεκούρασε και παίχτες στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όπου ο Ολυμπιακός πέρασε ένα ξεκούραστο απόγευμα. Για σήμερα όμως δε μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Σιόβα και Σαβιόλα ενώ ο Βαλντές ναι μεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του αλλά θα ξεκινήσει απ τον πάγκο. Σύμφωνα λοιπόν με τα ρεπορτάζ αναμένουμε ο Μίτσελ να παρατάξει τον Ολυμπιακό με ένα (4-2-3-1). Κάτω απ τα δοκάρια θα ναι, ο Ρομπέρτο. Τετράδα στην άμυνα, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο και Χολέμπας. Δίδυμο στα αμυντικά χαφ Μανιάτης και Εντιγκά. Ενώ πίσω απ τον μοναδικό προωθημένο Ολαιτάν, θα είναι ο Κάμπελ, ο φορμαρισμένος Τσόρι Ντομίνγκεζ και ο Πέρες.

Απ την άλλη η ομάδα του Μόγιες, κάνει κάκιστη χρονιά. Αδυνατεί να βρει ρυθμό ενώ υπάρχουν και αρκετές φωνές κατά του ίδιου του Μόγιες και σε περίπτωση αποκλεισμού της Γιουνάιτεντ απ τον Ολυμπιακό και με δεδομένο ότι και στην Αγγλία είναι εκτός στόχων θα αλλάξουν τα δεδομένα για τον Σκωτσέζο τεχνικό. Πάντως το κλίμα κάπως σαν να έφτιαξε την προηγούμενη βδομάδα, όταν και έγινε γνωστή η ανανέωση του συμβολαίου του Ρούνει μέχρι το 2020, ο οποίος Ρούνει θα λαμβάνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 300,000 χιλ. λιρών την εβδομάδα!!

Στο παιχνίδι πάντως του πρωταθλήματος με την Κρίσταλ Πάλας, παρά και την επιστροφή του Φελαινί στα χαφ πάλι δεν έδειξε και κάτι το αξιόλογο. Γενικότερα βυθισμένη στην μετριότητα η φετινή Μάντσεστερ και όσο αν έχει το όνομα και τη φανέλα η αλήθεια είναι ότι δε τρομάζει. Ειδικά με την άμυνα που έχει όπου και υπάρχουν πολλά κενά. Γι αυτό και αναφέρω και στον τίτλο ότι ο Ολυμπιακός απόψε έχει ραντεβού με την ιστορία γιατί δε νομίζω να ξανά βρει σε τέτοια κατάσταση τη Γιουνάιτεντ. 

Βέβαια το παιχνίδι θέλει προσοχή, το λέω αυτό διότι παρατηρώ ένα κλίμα τρομερής αισιοδοξίας απ τους οπαδούς του Ολυμπιακού, το οποίο δε ξέρω αν θα βγει σε καλό και εξηγούμαι. Σε ότι κατάσταση και να είναι η Γιουνάιτεντ δεν παύει να έχει βαριά φανέλα και σε κάτι τέτοια παιχνίδια που κακά τα ψέματα κρίνεται και η χρονιά για τη Γιουνάιτεντ να εμφανίσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Άλλωστε μόνο η παρουσία των Ρούνει και Φαν Πέρσι στην 11αδα, μπορεί να αλλάξουν τη μοίρα του παιχνιδιού. Θυμίζω ότι ο Μάτα που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο απ την Τσέλσι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ενώ αντίθετα αναμένουμε να δούμε βασικό τον Φελαινί, μετά και τον τραυματισμό που είχε θα λέγαμε ότι είναι και αυτός μία  νέα μεταγραφή. 

Στο δια ταύτα, σωστά μοιρασμένο το σετ των αποδόσεων, όπως και να το κάνουμε είναι φαβορί η Μάντσεστερ κυρίως λόγω ονόματος και λιγότερο βάσει του τι έχουν δείξει ως τώρα οι δύο ομάδες. Από εκεί και πέρα δεν αποκλείω να σκοράρουν αμφότερες οι ομάδες. Οπότε μία καλή επιλογή είναι το goal/goal.