Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Έγραφα και χτες ότι ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία αλλά δε θα ναι εύκολο. Τελικά ο Ολυμπιακός πιο πολύ δυσκολεύτηκε για να αποκλείσει τον Ατρόμητο παρά τη Μάντσεστερ Γ. Το 2-0 κολακεύει πάρα πολύ την ομάδα του Μόγιες, πίστευα ότι θα βγάλει αντίδραση αλλά αντ αυτού ήταν μια απ τα ίδια, για ακόμη μία φορά, ΤΡΑΓΙΚΗ. Παιδικά λάθη στην άμυνα, αυτός ο Σμόλινγκ έχασα το μέτρημα με τα λάθη που έκανε, δημιουργικά επίσης ήταν ανύπαρκτη. Όσο για το Μόγιες, ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει μία μεγαλειώδη πρόκριση, εκμεταλλευόμενος την ευνοϊκή κλήρωση που είχε. Δε μπορώ να διανοηθώ πως ο Ολυμπιακός δε θα σκοράρει μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Θέλει πολύ προσπάθεια για να μην το καταφέρει. Και αν βάλει το γκολ ο Ολυμπιακός παίρνει και την πρόκριση μιας και το να δεχθεί 4 γκολ απ αυτή τη Μάντσεστερ είναι πρακτικά ανέφικτο.

Πάμε στα σημερινά παιχνίδια όπου υπάρχουν δύο για μένα ξεκάθαρα φαβορί αλλά οι αποδόσεις δεν είναι και τίποτα σπουδαίο.

Καταρχήν στο Σάλκε Ρεαλ θεωρώ ότι η Ρεάλ, που τρέχει ένα αήττητο 26 παιχνίδιων και πέρασε μόνη πρώτη στην Primera Division εκμεταλλευόμενη τις γκέλες της Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο, δε θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα με τη φετινή Σάλκε. Έχει και τον Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκούραστο μιας και στο παιχνίδι στο πρωτάθλημα ήταν τιμωρημένος. Οπότε παίζουμε πέραν του προφανές διπλού που όμως είναι σε μικρή απόδοση. Anytime scorer Κρ. Ρονάλντο που το βρίσκουμε κοντά στο 1,60 αλλά και πρώτο σκόρερ για Ρεαλ Κρ. Ρονάλντο στο 2,20.

Στο άλλο παιχνίδι τώρα, η Γαλατασαράι υποδέχεται την Τσέλσι στο κατάμεστο Τουρκ Τέλεκομ Αρίνα. Η Γαλατασαράι δεν διανύει καλή χρονιά. Ασχέτως του αν βρίσκεται μετά τις γκέλες τις Φενέρμπαχτσε στο -4 απ την πρώτη θέση. Παράλληλα και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό. Κατά καιρούς ακούγονται πολλές μουρμούρες ενώ δεν λείπει και η κριτική στο πρόσωπο του Μαντσίνι για τις επιλογές του. Η Γαλατασαράι πήρε την πρόκριση για τη φάση των 16, με τη νίκη που πέτυχε την τελευταία αγωνιστική επί της Γιουβέντους με 1-0, σε ένα παιχνίδι όπου διεκόπη για να συνεχιστεί την επόμενη μέρα, λόγω της κακοκαιρίας. Θα μου επιτρέψετε να πιστεύω ότι αν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο, η Γαλατασαράι θα μενε εκτός. Σε όσα παιχνίδια την έχω δει φέτος, είναι κάτω του μετρίου. Βέβαια σε ένα παιχνίδι σαν και το σημερινό της φάσης των 16 μπορεί να βγάλει αυτό το κάτι, μία αντίδραση αν θέλετε, δεδομένου ότι έχει παίχτες μέσα όπως ο Ντρογμπά, ο Σνάιντερ, ο Μέλο, ο Γιλμάζ που επιζητούν τέτοια παιχνίδια για πολλούς και διάφορους λόγους.

Απ την άλλη η Τσέλσι προέρχεται από μία αγχωτική νίκη με 1-0 στο 93 κόντρα στην Έβερτον και παρέμεινε στην κορυφή της πιο συναρπαστικής Πρέμιερ Λιγκ των τελευταίων ετών. Φυσικά όμως στόχος μεγάλος παραμένει το Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό το χει καταστήσει σαφές και ο ίδιος ο Μουρίνιο. Ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει τραβήξει πάλι τα φλας πάνω του μετά και τη δήλωση σε ιδιωτική συζήτηση που είχε με δημοσιογράφο σχετικά την ηλικία του Ετό για το αν στα αλήθεια είναι 32 ή 35. Η δήλωση διέρρευσε και ο Μουρίνιο τα βαλε με τους δημοσιογράφους. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, ο Μουρίνιο θα το πάει κατά το συνήθη τρόπο, διαφυλάσσοντας την άμυνα ώστε να πάρει ένα σκορ πρόκρισης. Το διπλό κυκλοφορεί στο 2,05-2,10. Με βάση την εικόνα που έχουμε απ τις ομάδες, εντάξει είναι ότι πλέον λογικό.

Καλή τύχη.