Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Επιτέλους ξεκινάει και πάλι το Τσάμπιονς Λιγκ με τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16 όπου διεξάγεται σε δύο δόσεις. Τα μισά αυτή τη βδομάδα και τα υπόλοιπα την επόμενη. Πάντα λέω ότι τα παιχνίδια που έχουν επαναληπτικούς κρύβουν παγίδες ειδικά όταν το θεωρητικό φαβορί είναι οι φιλοξενούμενοι αφού ακόμα και με ήττα, μπορεί στην έδρα τους κάλλιστα να το ανατρέψουν το εις βάρος του σκορ. Σήμερα έχουμε το μεγάλο ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μπαρτσελόνα και το Λεβερκούζεν Παρί. Στοιχηματικά με το πρώτο δε θα ασχοληθώ, θεωρώ ότι είναι καθαρή τριπλή με δεδομένο ότι η Μπαρτσελόνα δεν μου εμπνέει την ίδια εμπιστοσύνη που μου έβγαζε πριν κάποια χρόνια ενώ απ την άλλη και η Σίτι δεν έχει αποδείξει ότι έχει αποκτήσει αυτό το ειδικό βάρος για να αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα.

100 2 2,10 (21:45)
Η Λεβερκούζεν δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, μετρά πέντε ήττες στα τελευταία εφτά παιχνίδια ανεξαρτήτου διοργάνωσης. Μετά τον αποκλεισμό απ την Καϊζερσλάουτερν ακολούθησε και η εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τη Σάλκε. Κάνει κοιλιά και αυτό είναι εμφανές. Ο Ρούντι Φέλερ εμμέσως πλην σαφώς φρόντισε να ταρακουνήσει τους παίχτες εν όψει του σημερινού παιχνιδιού. Όπως και να έχει ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση σε μία ομάδα. Απ την άλλη η Παρί είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παραμένει στην κορυφή του Championnat, στο +5 απ τη Μονακό. Ο Ιμπραίμοβιτς είναι σε φορμά και η απουσία του Καβάνι σήμερα δεν θεωρώ ότι επηρεάζει τόσο δεδομένου του πληρέστατου ρόστερ που υπάρχει. Έτσι λοιπόν ο Μπλαν θα παίξει με Λούκας, Ιμπραίμοβιτς και Λαβέτσι μπροστά. Είναι ξεκάθαρο ότι μομέντουμ είναι με τους Παριζιάνους. Αν θα αναστηθεί σήμερα η Λεβερκούζεν, δε δύναται να το γνωρίζω. Με τα όσα μας έχουν δείξει οι δύο ομάδες, το διπλό στο 2,20 θεωρώ ότι είναι εύλογο. Πόσο παραπάνω να στο δώσει; Επαναλαμβάνω πάντως αυτό που έγραψα και στον πρόλογο για τα διπλά παιχνίδια. Η Παρί ακόμα και Χ να πάρει, με δεδομένη τη ρεβάνς στο Παρίσι δε θα τη χαλάσει. Παρά ταύτα θα πάω στο διπλό.

Απ τα εξ αναβολής παιχνίδια στην Αγγλία το μόνο που θα κράταγα είναι το διπλό της Ντέρμπι στην Τσάμπιονσιπ που κυκλοφορεί στο 2,30.

Καλή τύχη.