Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΚΟΜΑ - ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ (ΑΝΑΛΥΣΗ BY BETSECRET)

Η Εθνική μας έχοντας ως παρακαταθήκη τη νίκη με 3-1 στο Καραΐσκάκη, θα επιδιώξει απόψε το βράδυ να εξασφαλίσει την πρόκριση της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας σε ένα κατάμεστο γήπεδο με την ατμόσφαιρα να είναι κάτι παραπάνω από καυτή. 55 χιλιάδες Ρουμάνοι θα βρεθούν στις εξέδρες και αναμένεται να δώσουν μεγάλη ώθηση στην εθνική τους ομάδα. Το κλίμα στη Ρουμανία έχει αλλάξει άρδην, τα προβλήματα και η γκρίνια έχουν μπει κάτω απ το χαλί και βγαίνει μία ομοψυχία για την πρόκριση. Μάλιστα δεν αποκλείω να έχουμε και προκλήσεις απ τους Ρουμάνους, θεωρώ δεδομένο ότι θα γιουχάρουν τον εθνικό μας ύμνο.

Περνώντας στην ανάλυση του παιχνιδιού, εκτιμώ ότι θα έχουμε μία τελείως διαφορετική εικόνα των Ρουμάνων. Εκείνοι θα κάνουν παιχνίδι, εκείνοι θέλουν το γκολ και εμείς θα παίξουμε την κόντρα. Τα πρώτα 20-25 λεπτά θα δεχτούμε τεράστια πίεση και εκεί πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Αν δεχθούμε το γρήγορο γκολ, μετά η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ των Ρουμάνων που θα ανακτήσουν τρομερή ψυχολογία, θα πιστέψουν στην πρόκριση με ότι αυτό συνεπάγεται. Συνεπώς το πρώτο ζητούμενο είναι να βγει αναίμακτα το πρώτο 20λεπτο. Πως θα γίνει αυτό;

Αν ήμουν Σάντος λοιπόν θα κατέβαζα την ομάδα με 5-4-1 και όχι με το κλασικό 4-3-3, που επί της ουσίας θα ναι 4-5-1. ΌΧΙ να παίξουμε μαζική άμυνα, δεν λέω αυτό. Απλά λέω ότι με το 5-4-1, κλείνεις καλύτερα τους χώρους σε σχέση με αυτό το 4-5-1 του Σάντος, για να μη δεχτείς γκολ και είσαι έτοιμος να παίξεις την κόντρα. Στην άμυνα λοιπόν, Τοροσίδης, Χολέμπας στα μπακ, δίδυμο στόπερ Μανωλά και Σιόβα και λίμπερο τον Παπασταθόπουλο. Στα χαφ Καραγκούνη και Μανιάτη. Αριστερά Σαμαρά, δεξιά Σαλπιγγίδη και στη μύτη μπροστά ο Μήτρογλου. Με αυτό το σύστημα όπως προανέφερα η εθνική μας μπορεί να κλείσει τους χώρους στο πρώτο 20 λεπτο που θα ασκήσει τρομερή πίεση η Ρουμανία.

Όσο περνάει η ώρα, η Ρουμανία εκ των πραγμάτων θα πρέπει να βγει μπροστά άρα θα αφήσει χώρους πίσω και πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε. Πως; 

Αφενός με την ταχύτητα του Σαλπιγγίδη απ τα δεξιά, την πολύ καλή τεχνική του Σαμαρά απ τα αριστερά και το ένα απ τα δύο μπακ που θα ανεβαίνει, ποτέ και τα δύο γιατί θα αφήσουμε χώρους. Έτσι θα πάει η μπάλα στην περιοχή και ο Μήτρογλου θα κάνει ότι πρέπει. Προσέχτε, ο Μήτρογλου είναι μεν σε εξαιρετική κατάσταση ή όπως έγραφα και την παρασκευή σε δαιμονισμένη κατάσταση αλλά είναι παίχτης περιοχής δεν είναι ο παίχτης που θα σου φύγει στην κόντρα και θα σου δημιουργήσει μόνος του τη φάση. Συνεπώς θα είναι λάθος αν ψάχνουμε συνέχεια τον Μήτρογλου. 

Αν ο Πιτούρκα ήταν στοιχειωδώς έξυπνος προπονητής θα έβαζε ένα μαν του μαν στον Μήτρογλου και έναν ακόμα παίχτη κοντά, ώστε να ελαχιστοποιήσει το κίνδυνο να δεχθεί γκολ. Κάτι τέτοιο δε νομίζω ότι θα κάνει ο Πιτούρκα, το κλίμα που θα δημιουργήσουν και έχουν δημιουργήσει και οι Ρουμάνοι ενδεχομένως να παρασύρει τους πάντες με αποτέλεσμα και ο Πιτούρκα να ανεβάσει ψηλά την ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο δια ταύτα, θεωρώ ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα παρά τις υπερβολές που γράψαμε όλοι μας την παρασκευή παρασυρόμενοι απ την εξαιρετική εικόνα της εθνικής μας. Προφανώς και η Ρουμανία, όπως έγραφα και την παρασκευή δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά πρέπει η εθνική μας να δείξει πάλι το ίδιος πάθος σαν να μην υπήρχε το πρώτο παιχνίδι. Εκτίμηση μου ότι θα περάσουμε δύσκολες στιγμές εκεί αλλά επειδή πιστεύω οτι θα σκοράρουμε, θα προκριθούμε.