Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ

Αναμφίβολα η κλήρωση μας χαμογέλασε και μας έστειλε τη Ρουμανία στο δρόμο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Την πιο βατή αντίπαλο που θα μπορούσαμε να πετύχουμε, μαζί με την Ισλανδία. Βέβαια και οι Ρουμάνοι χαίρονται που έπεσαν με την εθνική μας θεωρώντας ότι και γι αυτούς η κλήρωση είναι ευνοϊκή, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό.

Η Ρουμανία κάθε άλλο παρά φοβίζει ως ομάδα, ωστόσο πάντα ένα παιχνίδι μπαράζ εγκυμονεί κινδύνους. Η Ρουμανία πήρε τη 2η θέση στο 4ο όμιλο πίσω απ την πρωτοπόρο Ολλανδία και αφήνοντας εκτός την Ουγγαρία και την Τουρκία. Μεγάλη επιτυχία για το Ρουμάνικο ποδόσφαιρο ύστερα από χρόνια, με την ομοσπονδία να έχει τάξει 150 χιλ. ευρώ σε κάθε παίχτη αν πάρουν την πρόκριση για το Μουντιάλ. Το ποσό αυτό για τα δεδομένα της Ρουμανίας είναι πολύ μεγάλο και σίγουρα δίνει ένα έξτρα κίνητρο στους παίχτες. Ο Πιτούρκα κατεβάζει τη Ρουμανία με ένα 4-4-1-1 στα παιχνίδια της με μοναδικό φορ τον Μαρικά. Ενώ σήμερα έχει να αντιμετωπίσει τις βασικές απουσίες του στόπερ Κίρικερς της Τότεναμ και ο πολύ καλός χαφ Πιντίλι της Στεάουα. Η Ρουμανία σε όσα παιχνίδια έτυχε να την παρακολουθήσω δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε με το ποδόσφαιρο που παίζει. Θεωρώ ότι η εθνική μας μπορεί να επιβάλει το ρυθμό της και να πάρει τη μάχη του κέντρου. Είναι το μεγάλο ζητούμενο αυτό σήμερα για την εθνική μας.

Ελπίζω και εύχομαι ο Σάντος να μη βάλει μέσα τον φερόμενο ως ποδοσφαιριστή Τζιόλη. Είναι μεγά λάθος, η τριάδα στα χαφ πρέπει να είναι Μανιάτης, Κατσουράνης και Καραγκούνης. Είναι ιεροσυλία να μπούμε στη διαδικασία σύγκρισης του πουθενά Τζιολή με τον αρχηγό. Ο Κάρα ακόμα και στα 36 του, ζει για αυτά τα παιχνίδια, έχει περισσότερα τρεξίματα απ τον 28χρονο Τζιόλη και φυσικά θα γυρίσουν κάποιοι και θα πουν, μα καλά στην Πρέμιερ δεν είναι βασικός, πως θα παίξει σήμερα; Πιστεύει κανένας ότι οι προπονήσεις στη Φούλαμ είναι χαμηλότερου επιπέδου απ αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα; Αστεία πράγματα. Συνεπώς η παρουσία του αρχηγού έναντι του φερόμενου ως ποδοσφαιριστή Τζιόλη είναι αναγκαία από κάθε άποψη.

Από εκεί και πέρα λίγο εως πολύ αναμενόμενα τα πράγματα στην άμυνα. Χολέβας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Τοροσίδης στην αμυντική τετράδα. Και στην επίθεση, κορυφή ο δαιμονισμένος τον τελευταίο καιρό Μήτρογλου, αριστερά ο Σαμαράς και δεξιά ο Σαλπιγγίδης. Με το έναν ή με τον άλλο τρόπο γκολ η εθνική μας θα βάλει. Στην κατάσταση που είναι ο Μήτρογλου, μόνο και μόνο από κεκτημένη ταχύτητα μπορεί να βρει δίχτυα και με την εθνική μας, σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη.

Η Ρουμανία θα το πάει συντηρητικά το παιχνίδι, δεν είναι ομάδα που θα θελήσει να ανοίξει το ρυθμό. Θα προσπαθήσει να χτυπήσει την κόντρα και όπως δήλωσε και ο προπονητής της σήμερα θέλει απλά ένα γκολ έτσι ώστε να αποκτήσει το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στο Βουκουρέστι.

Στοιχηματικά, για μένα το παιχνίδι είναι άσσος. Όχι εύκολος, 1-0, 2-1 τα κλασικά δηλαδή για την εθνική μας, κουτσά στραβά το γκολ θα το βάλουμε. Ο άσσος είναι δυαράκι και μου κάνει και θα είναι το μοναδικό bet για σήμερα. Φυσικά θα μαστε μαζί το βραδάκι για να σχολιάσουμε το παιχνίδι της εθνικής αλλά και για live betting.