Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Χτες έγραφα στον πρόλογο των εκτιμήσεων, ένα και μόνο σχόλιο, για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπενφίκα. Μην υποτιμάτε τη Μπενφίκα, το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Όπερ και εγένετο, παρ ότι ο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς και ανέμεναν ότι το παιχνίδι θα γίνει φιέστα πρόκρισης εν τούτοις ο Ολυμπιακός ήταν ανύπαρκτος και ο Ρομπέρτο από μόνος του κράτησε αυτό το 1-0 και έστειλε στο έβδομο ουρανό τους οπαδούς του Ολυμπιακού καθ ότι η χθεσινή νίκη σημαίνει πρόκριση. Ο Ρομπερτό και για προσωπικούς λόγους ήθελε να κάνει καλή εμφάνιση, μόνο που δεν έκανε καλή εμφάνιση, έκανε κάτι παραπάνω, κατέβασε ρολά, πραγματικά ας του κάνουν άγαλμα εκεί στον Πειραία.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, είχαμε εκπλήξεις. Καταρχήν προσωπικά την πάτησα (άσχημα) με την Γαλατασαράι που όχι μόνο την είχα στο διπλό, αλλά παίχτηκε/προτάθηκε και στο live, από μένα αρκετά. Και εν τέλει κόντρα σε αυτή την τραγικά αμυντικά Κοπεγχάγη, παρά την όποια βελτίωση υπάρχει επί Σολμπάκεν, η Γαλατα του Ντρογμπά δεν κατάφερε να αντιδράσει στο γκολ που δέχθηκε μόλις στο έκτο λεπτό. Όπως έγραφα καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού στο twitter όπου έκανα αναμετάδοση του παιχνιδιού, η Γαλατα ήταν εκείνη που μετά το πρώτο τέταρτο είχε πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού με την Κοπεγχάγη να περιμένει στο μισό γήπεδο για να χτυπήσει στην κόντρα, όπου μάλιστα της βγήκε μία εξαιρετική κόντρα, με ανεπανάληπτο χαμένο τετ α τετ. Η Γαλατα είχε 2-3 πολύ καλές φάσεις για να ισοφαρίσει, είχε δοκάρι με το Μέλο αλλά αυτό που δεν εκτίμησα σωστά στην ανάλυση που έκανα ήταν η απουσία του Σνάιντερ που αποδείχθηκε πιο σημαντική απ όσο περίμενα.

Από εκεί και πέρα, η έκπληξη που έκανε αίσθηση ήταν η  Παρί που έμεινε στο 1-1 με την Άντερλεχτ στο Παρίσι. Ένα σημείο που έκαψε πολύ κόσμο, τους τοκογλύφους κυρίως αλλά και πάρα πολλούς στο live. 

Σήμερα οι αποδόσεις στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ προκαλούν γέλιο αλλά ας δούμε τα παιχνίδια ένα προς ένα. 

Μπαρτσελόνα Μίλαν, ο άσσος στο 1,18 λες και παίζει με τη Βαγιαδολίδ. Εντάξει η Μίλαν είναι σε τραγική κατάσταση, το κλίμα κάκιστο αλλά δεν παύει να ναι Μίλαν. Αν παίζαμε ΠΡΟ ΠΟ, άσσο θα παίζαμε, στο στοίχημα δεν παίζουμε τίποτα και αναμένουμε στο live.

Ατλέτικο Αούστρια, ο άσσος στο 1,10. Ο άσσος έχει αξία μόνο με χάντικαπ, η Ατλέτικο μόνο και μόνο από κεκτημένη ταχύτητα να μπει, θα κάνει μόνη της over 2.5, γύρω στο 1,80 κυκλοφορεί.

Βασιλεία Στεάουα, ένα νορμάλ φαβορί αν και θα ήθελα τον άσσο στο 1,70. Γύρω στο 1,61-1,65 βρίσκεται έξω, στο φτωχό 1,55 στον ΟΠΑΠ αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα νομίζω οτι η Βασιλεία θα το καθαρίσει το παιχνίδι, ούτως η άλλως παραδοσιακά μέσα στην έδρα της είναι δυνατή και δεν έχουν περάσει από κει πολύ καλύτερες ομάδες. Μη ξεχνάμε ότι η Βασιλεία φέτος ξεκίνησε με μεγάλο διπλό μέσα στο Στάμφορντ Μπριτ επί της Τσέλσι. Τη Στεάουα δεν την έχω σε εκτίμηση, ομάδα που παίζει με φορ τον Βάλε ένα γκολ και ας πεθάνω Καπετάνο Καπετάνο, τι ακριβώς να περιμένεις; 

Ζενιτ Πόρτο, για μένα είναι τριπλή.

Νάπολι Μαρσέιγ, η Νάπολι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, το σάββατο μπορεί να κέρδισε μόνο 2-1 την Κατάνια αλλά έπαιξε τρομερή μπάλα, με πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος όπου μαζί με Ντόρτμουντ και Άρσεναλ έχουν από έξι βαθμούς, αν κερδίσει σήμερα την αδιάφορη Μαρσέιγ των μηδέν βαθμών, τότε θα πάρει και προβάδισμα για την πρόκριση. Αλλά πάλι το 1,30 δεν με καλύπτει, δεν ειναι Κατάνια η Μαρσέιγ. Αν και θα το πάρει το παιχνίδι. Και εδώ το αφήνουμε για το live.

Ντόρτμουντ Άρσεναλ, ο άσσος στο 1,65. Δεν κατανοώ αυτόν τον τόσο έντονο φαβοριτισμό της Ντόρτμουντ υπό την έννοια ότι η φετινή Άρσεναλ είναι σε τρομερή κατάσταση. Προφανέστατα και η Ντόρτμουντ ενδεχομένως ως ομάδα να είναι ένα κλικ παραπάνω απ τους κανονιέρηδες αλλά δεν είναι να κοντράρεις αυτήν την Άρσεναλ στο 1,65. 

Άγιαξ Σέλτικ, ο άσσος στο 1,80 για έναν αποδυναμωμένο φέτος Άγιαξ που κάθε άλλο παρά πείθει φέτος, που προέρχεται από τρεις σερί γκέλες στο Ολλανδικό πρωτάθλημα με Τβέντε, Βαλβάαικ και Φίτεσε. Ωραία είναι must win το παιχνίδι, ε και; Η Σέλτικ τόσο αμελητέα ποσότητα είναι; Άλλωστε στο μοναδικό της εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μίλαν, όλοι θυμόμαστε πως έχασε 2-0. Αναμφίβολα άδικη η ήττα. Βέβαια για να τα λέμε κι όλα, ούτε η Σέλτικ είναι σε τρομερή κατάσταση. Την είδα και με τη Νταντι Γ. το σάββατο και ήταν τραγική αλλά άλλο πρωτάθλημα και άλλο Τσάμπιονς Λιγκ. Για μένα αξία υπάρχει μόνο στην κόντρα του Αίαντα. Χ2 και ας μην έρθει ποτέ.

Τσέλσι Σάλκε, αμφότερες οι ομάδες από έξι βαθμούς. Η Τσέλσι νομίζω οτι θα το πάρει το παιχνίδι, η ομάδα του Μουρίνιο μετά το στραπάτσο με τη Βασιλεία εντός έδρας, ρέφαρε την ήττα με 4αρα στη Στεάουα στη Ρουμανία και 3αρα με τη Σάλκε στη Γερμανία. Η Τσέλσι προέρχεται και απ την ήττα με τη Νιουκάστλ το Σάββατο εκτός έδρας που δεν ήταν τόσο καλή. Αλλά σήμερα δε νομίζω να κάνει δεύτερη σερί γκέλα. Ένας λογικός άσσος, που κυμαίνεται στο 1,44 με ανοδικές τάσεις μιας και έξω πέφτει αρκετά το Χ2.

Καλή τύχη.