Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Update 14:00

Δεν πήγε καλά η χθεσινή μέρα δύο στα τέσσερα είχαμε, πέρασε εύκολα ο άσσος του Πλατανιά, πέρασε και το Χ2 η μίνι έκπληξη της Ρεμς μέσα στη Λοριάν αλλά χάσαμε τον άσσο της Ουνιόν που όντας καλύτερη απ την Καρλσρούη και πίεζε συνέχεια δεν κατάφερε να βάλει το γκολ της νίκης, ενώ χάθηκε και η Ντόρτμουντ η οποία παρ ότι προηγήθηκε 0-1 μέσα στην έδρα των Λύκων, η Βόλφσμπουργκ το γύρισε το παιχνίδι, με ένα εκπληκτικό γκολ του Όλιτς με σουτ έξω απ την περιοχή, που 100 φορές αν το ξανά κάνει δε νομίζω να μπει. Εν πάση περιπτώσει, πάμε στα σημερινά

288 Χ 3,90 2 5,35 (14:00)
Θεωρώ ότι οι αποδόσεις σαφέστατα και αδικούν τη Νιουκάστλ. Η Νιουκάστλ που προέρχεται απ τη μεγάλη νίκη επί της Τσέλσι με 2-0 όπου ήταν αρκετά καλή, είχε τύχη βέβαια σε ορισμένες φάσεις αλλά για να κερδίσεις την Τσέλσι θες και τύχη. Η Νιουκαστλ που δείχνει να βρίσκει ρυθμό τον τελευταίο μηνα, όπως έχω πει και άλλες φορές είναι ομάδα που έχει πολύ καλό ρόστερ, ειδικά απ τη μέση και μπροστά διαθέτει τεράστια ποιότητα στα χαφ, που στη μέρα της μπορεί να βάλει εύκολα γκολ σε οποιαδήποτε άμυνα. Το θέμα είναι ότι η Νιουκαστλ δεν έχει δείξει μια σταθερότητα στην απόδοσή της. Δηλαδή αν αύριο παίξει όπως με την Τσέλσι θεωρώ ότι δε χάνει απ την Τότεναμ αν όμως παίξει όπως με τη Χαλ που μας είχε «κάψει» τότε, θα χάσει εύκολα με 3-0 απ την Τότεναμ. Η φετινή Τότεναμ δε μπορώ να πω ότι με πείθει ιδιαίτερα. Ναι μεν έχει κάνει καλά παιχνίδια αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι σε 11 αγωνιστικές έχει πετύχει μόλις 9 γκολ. Αν λοιπόν πάρουμε ως δεδομένο ότι η Νιουκαστλ μπορεί να σκοράρει, η Τότεναμ τόσο εύκολα θα βάλει δύο γκολ για να πάρει το παιχνίδι; Δε νομίζω και ως εκ τούτου αξία υπάρχει στην κόντρα των Πετεινών, στο 2 draw no bet ή στο X2. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι η Νιουκαστλ έχει αμφίβολους τους Τιοτέ και Κολοτσίνι.

332 2 1,60 (19:00)
*Τελευταία αγωνιστική
Τελευταία αγωνιστική στη Νορβηγία, με τη Ρόζενμποργκ να θέλει νίκη και μόνο νίκη και ταυτόχρονα να γκελάρει εντός η Στρομγκότσεντ προκειμένου να πάρει το πρωτάθλημα. Η Λίλεστρομ απ την άλλη είναι αδιάφορη και έχει σωθεί. Η Στρόμγκοτσεντ εντός έδρας είναι πολύ δυνατή γι αυτό και φήμες αναφέρουν ότι έφυγε βαλίτσα απ τη Ρόζενμποργκ στους παίχτες της Χάουγκερσουντ προκειμένου να χτυπήσουν το παιχνίδι. Δε ξέρω κατά πόσο ισχύει, απλά το αναφέρω. Η Ρόζενμποργκ όμως όπως και να έχει πρέπει να το πάρει το παιχνίδι και από εκεί και πέρα αν γίνει η μεγάλη έκπληξη και φέρει έστω και Χ η Στρόμγκοτσεντ τότε θα πάρει το πρωτάθλημα. Ρεαλιστικά οι πιθανότητες για να πάρει πρωτάθλημα η Ρόζενμποργκ είναι ελάχιστες, θεωρώ δύσκολο η Στρόμγκοτσεντ που παίζει ένα πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της να μην κερδίσει. Θα πάω στο διπλό θεωρώντας ότι η Στρομγκοτσεντ δε θα καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι διότι αν το καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι, η Ρόζενμποργκ δεν έχει λόγο ύστερα να πάρει τη νίκη. Το θέμα είναι τι θα ακούει στο ραδιόφωνο.

334 2 2,35 (19:00)
*Τελευταία αγωνιστική
Πάμε και στη μάχη της ουράς. Η Τρόμσο αυτή τη στιγμή είναι κάτω απ τη ζώνη του υποβιβασμού και πέφτει απευθείας. Για να πάει στα μπαράζ υποβιβασμού και να γλιτώσει τον απευθείας υποβιβασμό πρέπει να κερδίσει την παντελώς αδιάφορη Μπραν που έχει να γευτεί τη χαρά της νίκη απ τα τέλη Αυγούστου και ταυτόχρονα να ΜΗΝ κερδίσει η Σπάρτα Σάρπσμποργκ μέσα στην έδρα της Βίκινγκ. Αν το παιχνίδι παιχτεί στα ίσια θεωρώ ότι η Σπάρτα δύσκολα θα φύγει από εκεί με διπλό. Η Βίκινγκ εντός έδρας είναι καλή αλλά είναι αδιάφορη. Υπάρχει μία φήμη και εδώ ότι η Βίκινγκ θα δώσει το ματς στην Σπάρτα γιατί θέλουν να ρίξουν τη Σάντνες. Δεν το πιστεύω, πιο πολύ μου θυμίζει σενάριο απ ελληνικό/ιταλικό πρωτάθλημα. Οι Σκανδιναβοί έχουν τελείως διαφορετική νοοτροπία ακόμα και αδιάφορη να είναι μία ομάδα δε θα ανοίξουν τα πόδια όπως κάνουν οι δικοί μας. Επανερχόμενος στο παιχνίδι, η Τρόμσο αν δεν κερδίσει πέφτει. Do or Die το παιχνίδι. Μία Τρόμσο που φέτος παίζει και στο Europa League, μία ιστορική ομάδα της Νορβηγίας. Η Τρόμσο όμως εκτός έχει 0-4-10. Δηλαδή παίζουμε την τελευταία αγωνιστική να κάνει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη και καταλαβαίνετε τι ρίσκο ενέχει αυτό. Η Μπραν ναι μεν είναι σε κακή κατάσταση αλλά δεν είναι εύκολη ομάδα. Εν τούτοις, λέγοντας την κλασική ατάκα, ότι εμείς αν δεν κερδίσει η Τρόμσο θα χάσουμε ένα δελτίο και αυτή την κατηγορία πάω στο διπλό της Τρόμσο που σας το χα αναφέρει ήδη απ την Παρασκευή στο facebook.

348 1 1,65 (21:00)
Αν η Μπόκα θέλει πρωτάθλημα, το σημερινό παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας στο Μπομπονέρα. Εξηγούμαι. Αν σήμερα η Μπόκα κερδίσει την Τίγκρε, που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν έχει λόγο να κλειστεί και με δεδομένη τη χθεσινή ισοπαλία στο ντέρμπι των πρωτοπόρων Νιουελς με Σαν Λορέντζο, η Μπόκα ξανά μπαίνει για τα καλά στο κόλπο του πρωταθλήματος. Μιας και θα απέχει στο -2 απ την πρώτη Νιούελς. Σημειώνουμε δε ότι η Μπόκα  θέλει το πρωτάθλημα για να μπορέσει να βγει και στο Λιμπερταδόρες. Μέσα στο Μπομπονέρα η φετινή Μπόκα είναι σοβαρή και θεωρώ ότι μπορεί να το πάρει το παιχνίδι. Ένας άσσος του 1,75 έξω, 1,65 στον ΟΠΑΠ.

Καλή τύχη