Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ Β ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ...

Εξαιρετικά πήγε η χθεσινή μέρα, η τριάδα με Βοσνία, Ελλάδα και Περού πέρασε και μάλιστα εύκολα αν πέρναγε και η ανατροπή της Κροατίας στο live θα είχαμε το απόλυτο. Για αυτό που μετάνιωσα χτες, ήταν το γεγονός ότι παρ ότι θεωρούσα ότι το χάντικαπ στο +6,5 του Παναθηναϊκού ήταν πέρα για πέρα λάθος εν τούτοις απέφυγα να το παίξω, να το βάλω στις προτάσεις μου και ακόμα ψάχνω το γιατί.

Σήμερα το ενδιαφέρον εστιάζεται στην τελευταία αγωνιστική της Segunda Division όπου γίνεται κυριολεκτικά χαμός σε πολλά μέτωπα και ειδικά στην ουρά  μετά τον διοικητικό υποβιβασμό της Γουαδαλαχάρα, με τον τρόπο με τον οποίο έγινε, Ουέσκα και Μούρθια βρέθηκαν να παλεύουν για την παραμονή τους. Οι βαλίτσες πάνε και έρχονται αλλά πάντα ήμουν της άποψης ότι είναι πιο εύκολο να πάρεις λεφτά για να χάσεις παρά για να κερδίσεις και ο νοών νοείτο…

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Η Έλτσε έχει καθαρίσει την πρωτιά και περιμένει να μάθει ποια εκ των Βιγιαρεάλ και Αλμερία θα την ακολουθήσουν μαζί στην Primera. Φαινομενικά λοιπόν εκεί που θα προέκυπταν δύο καλά σημεία, οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους. Αλμερία Βιγιαρεάλ, ο θάνατος σου η ζωή μου με τη Βιγιαρεάλ να βολεύεται και με την ισοπαλία.

Στα πλέι οφ θα είναι μία εκ των Αλμερία/Βιγιαρεάλ, η Χιρόνα και δύο εκ των Αλκορκόν (66), Λας Πάλμας (66) και Πονφεραντίνα (65). Η Αλκορκόν παίζει εντός έδρας με την αδιάφορη και κάκιστη εκτός έδρας (4-4-12) Σαμπαντέλ, συνεπώς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα το πάρει το παιχνίδι θα πάει στους 69 και κλειδώνει μία θέση στα πλέι οφ. Και άρα μας μένει μία θέση ανάμεσα στην Πονφεραντίνα και τη Λας Πάλμας. Η Πονφεραντίνα παίζει με τη Λούγκο εκτός έδρας. Με την αδιάφορη Λούγκο όπου οι οπαδοί των δύο ομάδων είναι αδελφοποιημένοι και μάλιστα έχουν στηθεί και εξέδρες για τους οπαδούς της Πονφεραντίνα. Οπότε και εδώ δε βλέπω έκπληξη η Πονφεραντίνα νομίζω ότι θα το πάρει το παιχνίδι και θα αναμένει τα νέα από το Μούρθια Λας Πάλμας. Εδω έχει πολύ ψωμί το παιχνίδι.

Αμφότερες καίγονται για βαθμούς η μεν Μούρθια για να σωθεί και η Λας Πάλμας για να ανέβει. Έχοντας πάρει ως δεδομένο τις νίκες Αλκορκόν και Πονφεραντίνα, η Λας Πάλμας θέλει μόνο νίκη για να ανέβει. Η Μούρθια από την άλλη για να μείνει στην κατηγορία θέλει καλύτερο αποτέλεσμα απ αυτό που θα φέρει η Ουέσκα στην έδρα της αδιάφορης Ουέλβα. Άρα αν η Ουέσκα καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι, πάει στα αποδυτήρια με κανένα 0-2 η σεμνή τελετή θα λάβει τέλος και θα πέσουμε στο διπλό της Λας Πάλμας στο live. Αυτό όμως που με προβληματίζει και το έγραψα στο facebook από τις αρχές της εβδομάδας είναι ότι η Μούρθια τζάμπα έστησε το παιχνίδι με τη Χέρκουλες όπου δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα; Δηλαδή το έστησε για να χάσει απ τη Λας Πάλμας; Και γιατί το Ουέλβα Ουέσκα επανεμφανίστηκε στους book, ενώ μέσα στην βδομάδα το είχαν εξαφανίσει; Έμαθαν κάτι που εμείς αγνοούμε; Μήπως ετοιμάζεται κι άλλος υποβιβασμός ομάδας και άρα θα σωθεί όπως και να έχει η Ουέσκα; Κάτι κυκλοφορεί για Μιραντές, αλλά τίποτα ξεκάθαρο.

Το διπλό είχε ανοίξει στο 2,60, έσκασε η είδηση για τον υποβιβασμό της Γουαδαλαχάρα έπεσε στο 1,90, σταδιακά αποσύρθηκε απ όλες σχεδόν τις εταιρίες και από χτες κυκλοφορεί στο 1,66. Περίεργα πράγματα. Ξέρουν κάτι που δε ξέρουμε εμείς; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ουέλβα θα παίξει κομβικό ρόλο. Έχει πάει καμιά βαλίτσα απ τη Μούρθια προς τα εκεί; Δε ξέρω. Αν έχει πάει βαλίτσα στην Ουέλβα για μένα η Μούρθια δεν χάνει σήμερα απ τη Λας Πάλμας. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά όπως καταλαβαίνετε και περιπλέκονται τα πράγματα.

Φυσικά η αγωνιστική ενδείκνυται για live betting, όπου θα μαστε παρέα σε twitter και facebook για να τα συζητήσουμε.

Καλή τύχη.