Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ BOOK ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ Α ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION

Σήμερα έχουμε τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision και όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή θα ασχοληθούμε εκτενώς με τη διοργάνωση αυτή που φέτος γίνεται στο Μάλμε της Σουηδίας. Στον αποψινό ημιτελικό συμμετέχει η Κύπρος με τη Δέσποινα Ολυμπίου ενώ η Ελλάδα είναι στον ημιτελικό της πέμπτης. Δέκα χώρες παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό, από τον αποψινό πρώτο ημιτελικό. Άλλες τόσες από τον δεύτερο ημιτελικό και στον τελικό θα συναντήσουν τις Big5 και τη Σουηδία.

Σημειώνουμε ότι σε αυτόν τον ημιτελικό ψηφίζουν ΜΟΝΟ οι χώρες που συμμετέχουν μαζί με τη διοργανώτρια Σουηδία, το Ην. Βασίλειο και την Ιταλία από της Big5.

Έχω πάρει ενδεικτικά αποδόσεις από τρεις μεγάλες εταιρίες όσον αφορά την πρόκριση χωρών από τον πρώτο ημιτελικό αλλά και νικητή του πρώτου ημιτελικού. Bet365, Sportingbet και Willhill.

Αξίζει να δείτε το video, με στιγμιότυπα από την τελική πρόβα του α ημιτελικού για να έχετε μια πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε απόψε.



Μιλώντας καθαρά στοιχηματικά προτάσεις θα έχω για τον τελικό του Σάββατου μιας και θέλω πρώτα να δω και να ακούσω τα τραγούδια επί σκηνής, να δουμε και πως θα διαμορφωθεί ο τελικός δηλαδή ποιες ομάδες θα περάσουν και μετά θα καταλήξουμε στο τι θα παίξουμε. Ούτως η άλλως υπάρχει πληθώρα ειδικών στοιχημάτων για τη Eurovision.
Ας δούμε καταρχήν για τις εταιρίες αυτές ποια είναι τα φαβορί για πρόκριση όπως αυτά προκύπτουν από τις αποδόσεις των μπουκ. (Κλικάρετε πάνω στις εικόνες ώστε να μπορείτε να δείτε καθαρά τις αποδόσεις)

Στην Bet365, Δανία (1,005), Ρωσία (1,005), Ουκρανία (1,02), Σερβία (1,12), Μολδαβία (1,14)και Ολλανδία (1,16) είναι τα απόλυτα φαβορί για τον α ημιτελικό και αν μείνει κάποια εξ αυτών εκτός τελικού θα μιλάμε για τεράστια έκπληξη, κάτι που μαρτυρούν και οι αποδόσεις. Ακολουθούν, σε τιμές φαβορί η Ιρλανδία (1,25), Κροατία (1,30) και Λευκορωσία (1,36). Ενώ από εκεί και πέρα δεν υπάρχει ορατό φαβορί για να πάρει το τελευταίο δέκατο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου. Η Κύπρος παίζεται στο 3,75 και θα αποτελέσει και έκπληξη αν περάσει στον τελικό. Αν δούμε και τις χώρες που συμμετέχουν θα διαπιστώσουμε ότι η Κύπρος δεν έχει κάποια συμμαχία. Η Ελλάδα ΔΕΝ ψηφίζει στον αποψινό τελικό.

Στην Sportingbet τώρα, η πεντάδα με τα απόλυτα φαβορί είναι ίδια. Δανία (1,02), Ρωσία (1,02), Ουκρανία (1,062), Σερβία (1,10) και Μολδαβία (1,166). Έπονται σε θέσεις φαβορί Ολλανδία (1,25), Ιρλανδία (1,33), Κροατία (1,33) και Λευκορωσία (1,40). Τη δεκάδα κλείνει και εδώ η Εσθονία στο 1,83, ενώ στην 365 είναι στο 2,00. Αυστρία 2,20 και Μαυροβούνιο 2,25 έπονται των δέκα πρώτων.

Τέλος στη willhill, η εικόνα δεν αλλάζει, Δανία (1,01), Ρωσία (1,02), Ουκρανία (1,03), Σερβία (1,11) και Μολδαβία (1,17) τα πέντε ακλόνητα φαβορί. Ακολουθούν Ολλανδία (1,22), Ιρλανδία (1,33), Κροατία (1,33) και Λευκορωσία (1,36). Εσθονία στο 2,10, Αυστρία (2,20) και Μαυροβούνιο (2,25) όπου θα παλέψουν για το τελευταίο εισιτήριο. Η Κύπρος δίνεται προ τελευταίο φαβορί για πρόκριση.

Συνοψίζοντας, με βάση τις αποδόσεις των Boook, οι εννέα θέσεις μοιάζουν δεδομένες με Δανία, Ρωσία, Ουκρανία, Σερβία, Μολδαβία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Κροατία και Λευκορωσία και μένει μία θέση για να κληρώσει ανάμεσα σε Εσθονία και Αυστρία. Η εμπειρία μου πάντως όλα αυτά τα χρόνια μου έχει δείξει ότι θα έχουμε μία έκπληξη στον ημιτελικό. Δηλαδή κάποια εκ των Κροατία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Λευκορωσία δεν αποκλείεται να μείνει εκτός. Κρατήστε το αυτό.

Όσον αφορά το νικητή του πρώτου ημιτελικού το μεγάλο φαβορί είναι η Δανία παίζεται γύρω στο 2,20, έπεται η Ουκρανία στο 3,50-3,75 και η Ρωσία στο 4,00. Σπάνια έχουμε μεγάλη έκπληξη όσον αφορά το νικητή. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι γίνεται στη Σουηδία και επειδή η Δανία έχει και δυνατό κομμάτι, είναι δικαιολογημένα το φαβορί για τη νίκη σε αυτόν τον πρώτο ημιτελικό.