Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Λίγο εξαφανισμένος την τελευταία βδομάδα καθ ότι ήμουν εκτός Ελλάδας, στο Μόναχο/Σάλτσμπουργκ. Είχα την τύχη να επισκεφτώ και το Allianz Arena, υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και θα το ανεβάσω στο site μέσα στη βδομάδα, όποτε βρω λίγο χρόνο.

Βλέπω ότι πολύς λόγος γίνεται για τη χθεσινή διαιτησία στο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, δεν έχω άποψη καθώς δεν έχω δει ούτε φάσεις καθ ότι ήμουν στο αεροδρόμιο του Μονάχου και δεν είχα καθόλου εικόνα.

Στα του στοιχήματος, πάμε σε δυάδα με Ρεάλ στο τελικό της Euroleague και με το διπλό της Τότεναμ.

226 2 1,75
Προτελευταία αγωνιστική στην Πρέμιερ, με τη Στόουκ να είναι παντελώς αδιάφορη και την Τότεναμ να θέλει νίκη και μόνο νίκη ώστε να μπει στην τετράδα. Είναι στο -1 από Άρσεναλ και στο -6 από Τσέλσι που νίκησε χτες, αλλά έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων και δεν ευνοείται στην ισοβαθμία. Η ομάδα του Βίλας Μπόας νίκησε δύσκολα χάρη σε μία γκολάρα του Μπέιλ λίγο έξω από την περιοχή 1-0 τη Σαουθάμπτον, ενώ μεσοβδόμαδα πήρε ισοπαλία 2-2 από την Τσέλσι με γκολ του Σίγκουρτσον στο 80 και συνεχίζει να ελπίζει. Είναι γεγονός ότι η Τότεναμ κάθε άλλο παρά θέλγει με την εικόνα της εντός αγωνιστικού χώρου αλλά θα πάω με το διπλό, λόγω κινήτρου αλλά και επειδή η Στόουκ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Μέσα στο Μπριτάνια είναι δυνατή, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να χαριστεί αλλά θεωρώ ότι ο Μπέιλ θα βγάλει το φίδι απ την τρύπα. Στην Ασία το line έχει αλλάξει από το -0,25 στο -0,50 για την Τότεναμ ενώ σε όλες σχεδόν τις εταιρίες παρατηρείται πτώση στην απόδοση του διπλού.

744 2 (Απλή νίκη, χωρίς χάντικαπ)
Σήμερα έχουμε και το τελικός της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να διεκδικεί να γίνει η πρώτη ομάδα που θα σηκώσει την κούπα για δύο συνεχόμενες χρονιές. Η Ρεάλ από την άλλη θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Euroleague, μετά το μακρινό 1995 στο φάιναλ φορ της Σαραγόσα όπου τότε αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός (!!). Ο Ολυμπιακός με την ΤΣΣΚΑ ήταν πραγματικά εκπληκτικός, δε νομίζω ότι ακόμα και πλέον αισιόδοξος οπαδός του Ολυμπιακού ανέμενε τόσο εύκολη πρόκριση. Από τις καλύτερες εμφανίσεις του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Η Ρεάλ απ την άλλη ξεκίνησε καλά, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά στα τελευταία λεπτά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έκανε την ανατροπή και τώρα είναι στον τελικό. Θεωρώ ότι αν βρεθεί στη μέρα της θα νικήσει τον Ολυμπιακό ως ρόστερ είναι όπως και να το κάνουμε ανώτερο αλλά αν δε συμβεί αυτό, βλέπω το Πασαλιμάνι να γεμίζει από κόσμο. Η Ρεάλ είναι απρόβλεπτη ομάδα αλλά για μένα πάντως είναι το φαβορί. Και ακόμα δεν έχω πιστεί ότι ο Μπαρτζώκας θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Καλή τύχη