Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Τελειώσανε τα ψέματα τελειώσανε και τα αστεία πλέον είμαστε στα περισσότερα πρωταθλήματα λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε. Τα κουκιά είναι απολύτως μετρημένα και κάθε γκέλα κοστίζει. Όπως κάθε χρόνο, το παιχνίδι μου σε αυτό το σημείο της σεζόν, θα βασίζεται αποκλειστικά στο κίνητρο. Φυσικά οι μπουκ δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα για αυτό και έχουμε εποχιακές αποδόσεις.

145 1 1,40
Η Καϊζερσλάουτερν αυτοκτόνησε την προηγούμενη αγωνιστική, προηγούνταν 1-0 μέσα στην έδρα της Άουε, η Άουε έπαιζε με 9 παίχτες και παρά ταύτα ισοφάριστηκε. Και η νίκη με την Κολωνία πήγε στράφη, μιας και η Κολωνία κέρδισε την Άαλεν και πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην τρίτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου. Η Κάιζερ παίζει εντός όπου μετρά (7-6-1), με την παντελώς αδιάφορη Πάντεμπορν που δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση με μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια. Σημαντικές απουσίες δεν υπάρχουν, οπότε ο άσσος προσφέρεται απλά για να κλείσει κάποιος μία τριάδα.

153 1 1,65
Η Νοβάρα είναι σε τρομακτική κατάσταση, μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ιταλία και γενικότερα στην Ευρώπη. Πάει τρένο (10-3-0). Έχει φουλάρει για άνοδο, ναι μεν είναι στο +7 από τη Βαρέζε αλλά η Νόβαρα θέλει νίκη και μόνο νίκη διότι αν η διαφορά 3ης και 4ης θέσης είναι μεγαλύτερη των 9 βαθμών τότε δεν γίνονται πλεί οφ και η τρίτη της βαθμολογίας η Νοβάρα δηλαδή αναβαίνει απευθείας. Η Μόντενα από την άλλη δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση και τις νίκες που έχει πάρει στα τελευταία παιχνίδια, δεν έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο. Και σαν να μην έφτανε αυτό σήμερα θα έχει και σημαντικότατες απουσίες. Θα έχει 4-5 βασικούς εκτός ανάμεσα σε αυτούς ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Αντεμάνι (30/20) όπου έχει πετύχει σχεδόν τα μισά γκολ της ομάδας. Εκτός επίσης οι βασικοί Μορέτι (29/1) και Οσούζι (28/0). Ο Παγκάνο (25/2) και μάλλον και ο Σινιόρι (31/3). Όλα τα δεδομένα οδηγούν στον άσσο και καλύτερη ομάδα είναι η Νοβάρα, και σε τρομακτική κατάσταση είναι, και νίκη θέλει επιτακτικά και η Μόντενα δεν είναι σε καλή κατάσταση και απουσίες έχει. Πώς να μην πας στον άσσο και ας μην έρθει ποτέ. Είναι σωστό παίξιμο.

174 2 1,60
Τη Φούλαμ την κοντράραμε μεσοβδόμαδα με την Τσέλσι και μας δικαίωσε πανηγυρικά και σήμερα λοιπόν ξανά στην κόντρα. Η Άρσεναλ αφενός κυνηγά την τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφετέρου θέλει να κλειδώσει και την τέταρτη θέση αφού η Τότεναμ βρίσκεται σε απόσταση βολής, μόλις δύο βαθμούς πίσω. Και όπως καταλαβαίνετε περιθώρια για γκέλα για την ομάδα του Βενγκέρ δεν υπάρχουν. Η Άρσεναλ γλίτωσε τα εμφράγματα την προηγούμενη βδομάδα όταν και ενώ έχανε 0-1 από τη Νόριτς μέσα στην έδρα της, μέσα στα τελευταία 7 λεπτά το γύρισε σε 3-1. Αμφίβολος ο Γουίλσιρ. Μεσοβδόμαδα στο παιχνίδι με την Έβερτον, εγκλωβίστηκε στο σκληρό παιχνίδι της Έβερτον που μπήκε με σκοπό να μη χάσει και έτσι πήρε τέλος το σερί των τεσσάρων νικών της. Η Φούλαμ από την άλλη είναι παντελώς αδιάφορη, στη μέση της βαθμολογίας δεν κυνηγά κάτι αλλά φυσικά μην περιμένετε να χαριστεί. Δε θα κουραστώ να το γράφω ότι στην Αγγλία δεν υπάρχει η λέξη αδιάφορος στη νοοτροπία τους. Αλλά όπως και να το κάνουμε το παιχνίδι είναι must win για τους κανονιέρηδες και θα μπει στο παιχνίδι μου. Στο 1,72 κυκλοφορεί το διπλό. Στην Ασία το line έχει αλλάξει από το -0,5 στο -0,75 για την Άρσεναλ.

178 1 1,65
Θέλει η Μπόλτον να μπει στα πλέι οφ; Αν ναι, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα !! Τόσο απλά. Η Μπόλτον είναι στην έβδομη θέση, ένα βαθμό πίσω από την έκτη Λέστερ που έχει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ και τρεις πίσω από την πέμπτη Κρίσταλ Πάλας. Σήμερα έχουμε το παιχνίδι Πάλας Λέστερ. Όπερ και σημαίνει ότι είτε η μία είτε η άλλη, είτε και οι δύο θα χάσουν βαθμούς. Και άρα αν η Μπόλτον κερδίσει την παντελώς αδιάφορη Μίντλεσμπρο στο τέλος της αγωνιστικής θα ναι στις θέσεις των πλέι οφ. Η Μίντλεσμπρο εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της, κάτι που μαρτυρούν και οι 14 ήττες σε 21 παιχνίδια. Η Μπόλτον στο Ρίμποκ μέσα, δεν αστειεύεται και δε νομίζω να χάσει την ευκαιρία. Συνεπώς κρατάμε τον άσσο, κουρεμένο στο 1,65 στον ΟΠΑΠ, 1,80+ έξω.

271 2 1.70
Η Αιντχόφεν προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι με τον Άγιαξ όπου και πρακτικά έχασε και το πρωτάθλημα. Ναι μεν χτες ο Άγιαξ έκανε γκέλα με τη Χέρενφεν αλλά και πάλι δύσκολα θα καλύψει τη διαφορά των 7 βαθμών και να κερδίσει θα πάει στο -4 αλλά δύσκολα θα κάνει γκέλα ο Άγιαξ στις εναπομείνουσες αγωνιστικές. Παρά ταύτα η Αιντχόφεν θέλει νίκη οπωσδήποτε σήμερα ώστε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, κυνηγά τη δεύτερη θέση, είναι ένα βαθμό πίσω από τη Φίτεσε που έχει ντέρμπι με τη Φέγενορντ όπερ και σημαίνει ότι η Φίτεσε μπορεί να κάνει γκέλα και άρα η Αιντχόφεν μπορεί να ανέβει στη δεύτερη θέση. Απ την άλλη και η Αλκμάαρ θέλει νίκη της Αιντχόφεν, όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό διότι οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και στον τελικό του κυπέλλου και αν βγει Τσάμπιονς Λιγκ η Αιντχόφεν, η Αλκμάαρ θα βγει Ευρώπη ως φιναλίστ στο κύπελλο. Μην παρεξηγηθώ δε λέω ότι θα κάτσει να χάσει αφού ακόμα μαθηματικά δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της, όσο και αν δύσκολα θα κινδυνέψει.Δεν παρασύρομαι από την 6αρα που έριξε στην Ουτρέχτη την προηγούμενη αγωνιστική και πάω στο διπλό της PSV.

Καλή τύχη.