Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΧΩΣ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ

Σήμερα είναι από τις σπάνιες εκείνες Παρασκευές όπου ανεβάζω στήλη με προτάσεις και θα κάνω παιχνίδι. Πάμε σε δυάδα με Καέν και Ιντεπεντιέντε.

110 1 1,65
Αν η Καέν θέλει την άνοδο αυτό το παιχνίδι πρέπει να το πάρει αλλιώς θα είναι άξια της μοίρας της. Παίζει με την αδιάφορη Λανς η οποία θα έχει το μυαλό της στον επερχόμενο αγώνα του κυπέλλου με τη Μπορντό όπου είναι το παιχνίδι της χρονιάς για τη Λανς. Μάλιστα για αυτό το λόγο ο προπονητήτης θα κάνει και αρκετές αλλαγές σήμερα, θα αφήσει έξω τους δύο βασικούς του σκόρερ που έχουν πετύχει τα 22 από τα 35 γκολ. Τον Βαλντίβια και τον Τουζγκαρ. Επίσης εκτός θα είναι ο βασικός κίπερ Ρίου και 1-2 ακόμη. Από την άλλη η Καέν είναι στο -2 από την τρίτη θέση, εντός έδρας είναι πολύ δυνατή (10-1-4) με την καλύτερη εντός έδρας άμυνα μάλιστα. Θεωρώ ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες παρουσιάζεται μία εξαιρετική ευκαιρία για τη Καέν να φτάσει σε απόσταση βολής από την πρώτη τριάδα. Η απόδοση του άσσου βέβαια πέφτει παντού, λογικό και αναμενόμενο. Κυμαίνεται γύρω στο 1,61.

134 1 1,90
Παιχνίδι δίχως αύριο για την Ιντεπεντιέντε και ας έχει ακόμα το πρωτάθλημα άλλες δέκα αγωνιστικές αν σήμερα η Ιντεπεντιέντε δεν κερδίσει πολύ αμφιβάλλω αν το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί. Οι οπαδοί έστησαν υποδοχή μετά την ήττα με 2-0 από την Ολ Μπόις στο ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα και κατέστησαν σαφές ότι αν δεν πάρουν το σημερινό παιχνίδι, δε θα τη βγάλουν καθαρή. Και ξέρετε εκεί στην Αργεντινή, δεν αστειεύονται. Η Ιντεπεντιέντε είναι σε τραγική κατάσταση, έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια και πλέον αν συνεχίσει έτσι ο υποβιβασμός είναι κοντά όσο ποτέ άλλοτε. Είναι καζάνι που βράζει έτοιμο προς έκρηξη η Ιντεπεντιέντε, με τον Γκαγέγκο να έχει τη στήριξη των παιχτών του προέδρου και των οπαδών θα έλεγα υπό την έννοια ότι δεν τα βάζουν τόσο με τον προπονητή αλλά κυρίως με τους παίχτες. Το δεδομένο όμως είναι ότι αν σήμερα δεν κερδίσει μάλλον θα αποχαιρετήσει την ομάδα με την οποία πήρε πρωτάθλημα το 2002. Για το αποψινό παιχνίδι άφησε εκτός αποστολής τον Φαρίας, στον πάγκο τον Καισέδο που δε σκοράρουν ούτε σε οικογενειακό διπλό και ως φορ θα παίξει ο πιτσιρικάς Φερνάντες. Από την άλλη η Ουνιόν έχει υποβιβαστεί, θα μου πείτε έχει ελπίδες αλλά κοιτάζοντας την ειδική βαθμολογία ακόμα και όλα τα παιχνίδια να πάρει και να κάνει το 11 στα 11 θα φτάσει στο 1,30 οριακά πάνω από την Ατλέτικο Ραφαέλα, ε δε γίνεται να σωθεί. Μαθηματικά ελπίζει και αν σήμερα κάνει την έκπληξη κάνει ένα ακόμα βήμα αλλά πρακτικά έχει ήδη υποβιβαστεί. Είναι σαν την Κέρκυρα πριν από κάποιες αγωνιστικές, μαθηματικά σωνόταν πρακτικά μας είχε κουνήσει μαντίλι. Ούτως ή άλλως δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο ως ομάδα, έρχεται από δύο σερί κάκιστων εμφανίσεων με Ατλέτικο Ραφαέλα και Αρχεντίνος, είδα λίγο το παιχνίδι με την Αρχεντίνος και ειλικρινά ας ανάψει καμία λαμπάδα στον κίπερ της, αυτό το 0-0 την κολακεύει αφάνταστα. Συνεπώς πάμε στον άσσο, άμα στραβώσει το παιχνίδι καλύτερα να μην ολοκληρωθεί.

Καλή τύχη.