Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Update)

Σε συνέχεια του θέματός μας για το τι μέλλει γενέσθαι για το διαδικτυακό στοίχημα,είμαστε πλέον ένα 24ωρο πριν θεωρητικά, τονίζω τη λέξη θεωρητικά, εκπνεύσει η προθεσμία της 5ης Δεκεμβρίου, ήδη εταιρίες όπως η Betfair, η Interwetten, η Betdaq, η willhill, η Betclick, η Bet-at-home, η Expekt, η 12bet, η 188bet, η skybet κ.α έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους από την ελληνική αγορά, ανακοίνωσαν στους πελάτες τους να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους. Για την Bet365 που ρωτάτε πολλοί δεν ξέρω, προσπαθώ να μάθω αλλά ούτε οι υπάλληλοι της στην Ελλάδα ξέρουν, τουλάχιστον μέχρι χθες ξημερώματα που είχα μία επικοινωνία. Είμαστε όλοι σε αναμονή για το τι πρόκειται να γίνει και για να μην έχει επικοινωνήσει ακόμα μαζί μας ενδεχομένως κάτι να γίνεται, είχα γράψει κάτι σχετικό στο twitter, που δεν έχει γραφτεί πουθενά αλλού ότι δηλαδή η bet365 κάνει μία προσπάθεια για να παραμείνει στην ελληνική αγορά.

Ομολογουμένως θα μου προξενήσει τεράστια εντύπωση αν το ελληνικό κράτος λειτουργήσει για πρώτη φορά ως κράτος και δεν αφήσει παραθυράκια, παρατάσεις και τα σχετικά γύρω από κάποιο νόμο. Για μένα το πιο εύκολο που θα κάνει το κράτος, θα ναι να μπλοκάρει τα εμβάσματα των εταιριών που δεν θα έχουν άδεια προς τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό είναι που με φοβίζει, για αυτό και είπα και το Σάββατο, ήδη από χτες να κάνετε καλού κακού χωρίς πανικό μία ανάληψη. Και όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση βλέπουμε τι θα κάνουμε.

Εμμένω σε αυτό που έχω γράψει όταν αναφερθήκαμε αναλυτικά στο θέμα, ότι κρατήστε πολλές ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ για τις εταιρίες που ακούγονται ότι έχουν πάρει άδεια διότι απλά έχουν πάρει ΑΦΜ. Μην βιάζεστε, ας κάνουμε υπομονή λίγες μέρες να ξεκαθαρίσει το τοπίο να δούμε τι επιλογές θα έχουμε, σε τι αποδόσεις διότι οι φορολογία σε όσες εταιρίες μείνουν δε νομίζω μακροπρόθεσμα να τις αφήσει ανέπαφες.

Αυτά προς το παρόν και για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθω.