Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΡΟΤΣΑ ΔΕΙΞΕ ΤΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ PANATHINAIKOS

Προτελευταία αγωνιστική για το Europa League και ο Παναθηναϊκός κυνηγά ουσιαστικά ένα θαύμα παίζοντας το τελευταίο του χαρτί για να σώσει την αξιοπρέπειά του, την ιστορία του έτσι όπως τον κατάντησε ο κομπλεξικός Φερέιρα. Ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί πρέπει αφενός να κερδίσει απόψε και αφετέρου να μην κερδίσει η Τότεναμ στη Ρώμη. Αν συμβεί αυτό, τότε με νίκη μέσα στο Λονδίνο μπορεί να πάρει την πρόκριση. Θα μου πείτε είναι πιθανό το σενάριο; Είπαμε ψάχνει ένα θαύμα….

Με τον Ρότσα πλέον στον πάγκο, τον όποιο προσωπικά του έχω τρομερή εκτίμηση και εμπιστοσύνη, είδαμε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ αισθητά βελτιωμένο. Με κινητικότητα στο χώρο του κέντρου, να δημιουργεί παιχνίδι και τέλος πάντων να έχει ένα πλάνο και όχι όπως με τον Πορτογάλο που θύμιζε σκορποχώρι εικόνα ομάδας σε αλάνα. Και σήμερα ο Χουαν θα κατεβάσει επιθετικά τον Παναθηναϊκό, δεν έχει νόημα να παίξει αμυντικά αφού πρέπει να το πάρει το παιχνίδι. Ο Πετρόπουλος φαίνεται να παίρνει την ευκαιρία που ψάχνει και να παίρνει φανέλα βασικού. Ενώ κατά τα άλλα δε θα έχουμε άλλες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ρότσα έχει κερδίσει ήδη τους παίχτες. Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στους πιτσιρικάδες οι οποίοι, φάνηκε αυτό και από τα tweet στο twitter, ότι δεν άντεχαν άλλο τον Φερέιρα. Το κλίμα στα αποδυτήρια, έχει αρχίσει δειλά δειλά και φτιάχνει. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή τον Καραγκούνη, τη ψυχή της ομάδας, που θα βγει μπροστά κάτω από δύσκολες συνθήκες και θα τραβήξει το κουπί. Αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης. Αλλά ο κομπλεξικός τον έφαγε και αυτόν. Και το γεγονός ότι ο Αλαφούζος το αποδέχθηκε, τον καθιστά συνένοχο. Αλλά στον Αλαφούζο δε μπορεί κανείς να ρίξει ευθύνες καθ ότι είναι ανίδεος από μπάλα.

Μην περιμένουμε βέβαια ότι από την καμένη γη που άφησε πίσω του ο ανεκδιήγητος Φερέιρα όπου η ομάδα δεν έχει αρχή μέση και τέλος, ο Ρότσα θα κάνει θαύματα, απλά θεωρώ ότι μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα του Παναθηναϊκού. Η αρχή έγινε με τον ΠΑΟΚ και νομίζω ότι θα συνεχιστεί και σήμερα.