Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Σημαντική χτες η νίκη του Ολυμπιακού με τη Μονπελιέ με 3-1, με τη μόνη διαφορά ότι δεν ασπάζομαι τα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων καθ ότι ο Ολυμπιακός συνολικά στο παιχνίδι ένα 30λεπτό έπαιξε καλά. Το δεκάλεπτο στην αρχή και τα είκοσι λεπτά στο τελός αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Βέβαια η ισοπαλία που πήρε η Άρσεναλ από τη Σάλκε περιπλέκει αρκετά όμιλο, ναι μεν ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το Γιουρόπα Λιγκ αλλά θεωρώ ότι δύσκολα θα πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα υπόλοιπα και χτες είχαμε αρκετές εκπλήξεις και φέτος φαίνεται ότι το Τσάμπιονς Λιγκ έχει μετατραπεί σε κηδεία των παιχτών. Η Σίτι μετά από αυτό το 2-2 με την Άγιαξ, πλέον κινδυνεύει ξεκάθαρα με αποκλεισμό ακόμα και από το Γιουρόπα Λιγκ. Εδώ βέβαια είχαμε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος αφού στην τελευταία φάση του παιχνιδιού το κοράκι ο Ράσμουσεν αντί να δώσει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ πέναλτι πάνω στον Μπαλοτέλι σφύριξε τη λήξη του παιχνιδιού και όλοι οι παίχτες της Σίτι έπεσαν κατά πάνω του μέχρι και ο Μαντσίνι. Και έτσι δεν πέρασε ο πολυπαιγμένος άσσος ούτε και η ανατροπή.

Επίσης η Ρεάλ, παρ ότι στα τελευταία λεπτά η πίεση που άσκησε στη Ντόρτμουντ ήταν ασφυχτική, το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει σε 2-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οζίλ. Ντιναμό Κιέβου και Πόρτο έμειναν στο 0-0, λίγο έως πολύ αναμένομενο, το γραφαμε και χτες. Η Ζενίτ συνεχίζει να απογοητεύει παρά τα εκατ. αφού έχασε 1-0 από την Άντερλεχτ ενώ και ο άσσος της Μίλαν που παιζόταν αρκετά αναμένοντας το ξεφούσκωμα της Μάλαγα έμεινε στο 1-1. Αυτά λίγο έως πολύ έγιναν χτες όπου στα 8 παιχνίδια είχαμε πέντε ισοπαλίες.

Στα σημερινά τώρα, οι αποδόσεις στα περισσότερα παιχνίδια είναι ανάξιες λόφου και όπως έγραφα και χτες στο twitter το μοναδικό σημείο που μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον εδώ και μέρες είναι το διπλό της Γαλατασαράι.

170 2 2,55
Καταρχήν το 2,55 του ΟΠΑΠ είναι μακράν η χαμηλότερη τιμή της αγοράς. Το διπλό παίζεται κατά μ.ο στο 2,80 και υπάρχει κάποια στοιχηματική άξια και όχι στο 2,55 του ΟΠΑΠ. Η Γαλατασαράι σήμερα θα τα παίξει όλα για όλα διότι ακόμα και η ισοπαλία δεν της κάνει. Είναι ουραγός του ομίλου με μόλις ένα βαθμό τη στιγμή που όταν ξεκινούσαν οι όμιλοι είχε όνειρα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Γαλατα δεν έχει κάνει άσχημα παιχνίδια απλά τα αποτελέσματα δεν έχουν έρθει. Ακόμα και μέσα στο Ολντ Τράφορντ έκανε παλικαρίσια εμφάνιση και θα μπορούσε να φύγει με, αν μη τι άλλο, το βαθμό της ισοπαλίας. Ή μέσα στην Τουρκία την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Κλουζ όπου πάλι ήταν πολύ καλή, πίεσε, η Κλουζ βέβαια έπαιζε με 10 παίχτες. Είχε βρεθεί νωρίς πίσω στο σκορ και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει σε 1-1. Έτσι λοιπόν το σημερινό παιχνίδι για τους Τούρκους είναι must win. Το παιχνίδια βέβαια μόνο εύκολο δε μπορεί να θεωρηθεί ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η Γαλατά έχει να φέρει διπλό στην Ευρώπη εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια. Αλλά όλες οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, μέχρι και ο Ολυμπιακός την έσπασε αυτή την παράδοση. Από την άλλη η Κλουζ βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου έχοντας μαζέψει 4 βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Με νίκη σήμερα κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για πρόκριση. Αλλά πώς να εμπιστευτείς ομάδα που παίζει με τον Καπετάνο ως φορ. Θυμάστε το εκπληκτικό σύνθημα, Καπετάνο Καπετάνο βάλε ένα γκολ και ας πεθάνω. Πέρα από την πλάκα θεωρώ ότι οι Τούρκοι έστω και διά πυρός και σιδήρου μπορεί να φύγουν με το διπλό από τη Ρουμανία. Έξω πάντως πέφτει η απόδοση του άσσου σχεδόν στις περισσότερες εταιρίες.

Καλή τύχη.