Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Όσοι χτες έπαιξαν Τσάμπιονς Λιγκ πληρώθηκαν. Όλη η αγωνιστική πέρασε κορδόνι, ακόμα και το Χ στο Βαλένθια Μπάγερν που λέγαμε ότι αν η Μπάτε δεν κέρδιζε με το Χ θα βολεύοντουσαν αμφότερες και θα έπαιρναν το εισιτήριο για τη φάση των 16. Τα διάφορα τραγελαφικά με το fair play που έγιναν στο Νόρτζελαντ Σαχτάρ δεν έχουν προηγούμενο. Να βλέπεις τώρα τους παίχτες της Σαχτάρ να αφήνουν τους παίχτες της Νόρτζελαντ να βάλουν δεύτερο γκολ, διότι ο Αντριάνο εκμεταλλεύτηκε το fair play και έκανε το 1-1, να βρίσκεται στο τέλος ο αμυντικός και να τους κόβει και στη συνέχεια της φάσης να ξανά κάνει επίθεση η Νόρτζελαντ, να κάνουν ότι μαρκάρουν και να γίνεται το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο αφού είχε γίνει το 2-2, η Σαχτάρ σοβαρεύτηκε και 5-2 το τελικό αποτέλεσμα.

Πράγματι λοιπόν χτες όσοι ασχολήθηκαν μόνο με Τσάμπιονς Λιγκ πληρώθηκαν, όσοι όμως εξ ημών μπλέξαμε με τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας δύσκολα βγήκε δελτίο. Και αν το διπλό της Μίλτον που προηγήθηκε 0-1, ήταν σωστό παίξιμο ανεξαρτήτως του αν δεν ήρθε, ο άσσος της Ρόδεραμ που προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στην προτελευταία Γουίκομ, για να χάσει εν τέλει 2-3, ήταν λάθος παίξιμο. Και λέω λάθος διότι ενώ γράφω ότι αυτά τα 1,50 στην Αγγλία δεν έχουν στοιχηματική αξία, παρασυρόμενος από τη λογική έπαιξα και πρότεινα τον άσσο. Και την πάτησα. Έτσι για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Στο live βέβαια έγινε πανηγύρι όπου είχαμε το απόλυτο στις προτάσεις. Αρκετά όμως με τα χθεσινά και πάμε στα σημερινά,

136 2 1,80
Η Ντόρτμουντ είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση και αν σήμερα πάρει έστω και την ισοπαλία σφραγίζει το εισιτήριο, της επόμενης φάσης. Προέρχεται από σερί καλών παιχνιδιών στο Τσάμπιονς Λιγκ, μη ξεχνάμε ότι ισοφαρίστηκε στα χασομέρια από τη Ρεάλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οζίλ, σε 2-2. Το Σάββατο έκανε αγγαρεία με τη Γκρόιτερ, νίκησε με 3-1 και πλέον σήμερα καλείται να πανηγυρίσει την πρόκριση και την πρωτιά μέσα στην Ολλανδία. Δε νομίζω να αρκεστεί στο Χ. Από την άλλη και ο Αίαντας έχει δείξει ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Κοίταξε στα μάτια τη Σίτι την προηγούμενη αγωνιστική και λίγο έλειψε να πάρει και τη νίκη. Από 0-2 ισοφαρίστηκε σε 2-2 ενώ στο τέλος ο διαιτητής δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στο Μπαλοτέλι. Όπως και να έχει ο Άγιαξ σήμερα με βαθμό ή βαθμούς έχει βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Θεωρητικά ελπίζει και σε πρόκριση αλλά είναι ουτοπικό καθ ότι θα πρέπει να πάει να πάρει διπλό μέσα στη Μαδριτή και να νικήσει και σήμερα τη Ντόρτμουντ. Αν μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, καταλήγουμε στο διπλό. Και το 1,80-1,90 είναι εύλογη τιμή. Η απόδοση του διπλού πλέον έχει πέσει αρκετά. Εν τούτοις θεωρώ ότι αν η Ντόρτμουντ πιάσει τα γνώριμα επίπεδα απόδοσης που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια, θα βρει τις ευκαιρίες για να βάλει γκολ. Η άμυνα του Άγιαξ δεν είναι ότι και το πιο σταθερό υπάρχει.

142 1 1,40
Ας αφήσουμε έξω τα συναισθήματα που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Η Σάλκε θέλει νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση και να πάει χωρίς άγχος στο τελευταίο παιχνίδι με τη Μονπελιέ. Η Σάλκε που προέρχεται πάντως από κάκιστη εμφάνιση και ήττα με τη Λεβερκούζεν στο ντέρμπι και δεν είναι μόνο αυτό. Το κλίμα έχει στραβώσει, ο Φαρφάν είχε φραστικό επεισόδιο με τον Στέφενς στην αλλαγή του ενώ ο Παπαδόπουλος αποβλήθηκε, τα έβαλε με τους πάντες, κλώτσαγε μπουκάλια και όπως καταλαβαίνετε μόνο καλό δεν είναι το κλίμα. Ο Στέφενς ενόψει του σημερινού παιχνιδιού προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει το Γιουρόπα Λιγκ μετά και τις νίκες του με τη Μονπελιέ, θα κάνει το παιχνίδι του χωρίς άγχος ξέροντας ότι μόνο να κερδίσει έχει και ακόμα και αν χάσει δε θα κινδυνέψει ως προς το Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό είναι ένα τεράστιο συν για τον Ολυμπιακό αλλά θεωρώ ότι μέσα στη Γερμανία δεν θα τη γλιτώσει. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά όπως και να το κάνουμε η Σάλκε είναι ένα επίπεδο παραπάνω ως ομάδα.


Καλή τύχη.