Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ


Πανηγυρική δικαίωση χτες για το διπλό της Γαλατασαράι (2,55), έτσι για να ευλογήσω και λίγο τα γένια μου. Πρώτη νίκη για τους Τούρκους εκτός έδρας μετά από 10 χρόνια. Πανηγύρι φυσικά και στο live στο twitter με την υπόλοιπη παρέα, όπου πληρωθήκαμε το γκολ της Γαλατασαράι, το γκολ του Μόουζες στο 94 με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μάτα κα γενικότερα νομίζω ήταν μία πολύ καλή μέρα για τον παίχτη. Αυτά μένουν στο παρελθόν και πάμε στα σημερινά του Γιουρόπα Λιγκ,

202 Χ 4,00 2 6,75
Τη γνώμη μου για την ομάδα του Φερέιρα την ξέρετε, για τον Πορτογάλο επίσης και απλά θυμίζω ότι όταν οι φυλλάδες τον θεωρούσαν υψηλού επιπέδου προπονητή εγώ έγραφα ένα μόλις μήνα αφ ότου είχε έρθει και τα γραπτά μένουν, ότι πρέπει να φύγει νύχτα. Αν φυσικά υπήρχε σοβαρή διοίκηση που να ξέρει και τα στοιχειώδη από το άθλημα θα ήταν ήδη στην Πορτογαλία. Σήμερα ωστόσο αξίζει κανείς να κυνηγήσει, έστω και με βαριά καρδιά, την έκπληξη του Παναθηναϊκού μέσα στη Ρώμη. Καταρχήν ο Παναθηναϊκός σήμερα, αν χάσει αποκλείστηκε είναι προφανές αυτό. Ο κυριότερος όμως λόγος προκύπτει από το ρεπορτάζ της Λάτσιο όπου άπαντες σκέφτονται το παιχνίδι με τη Ρόμα την Κυριακή που είναι κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι. Για αυτό εξάλλου και ο Πέτκοβιτς θα προβεί σε αρκετές αλλαγές, 7 στον αριθμό, θα ξεκουράσει παίχτες ώστε να τους έχει φρέσκους εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι. Η Λάτσιο βέβαια προέρχεται από τη βαριά ήττα με την Κατάνια με 4-0, το κλίμα βάρυνε. Ο Λοτίτο πήγε στα αποδυτήρια και τα βαλε με τους παίχτες στήριξε πάντως τον Πέτκοβιτς και φυσικά, όσο και αν τους Λατσιάλι τους ενδιαφέρει πρωτίστως το παιχνίδι της Κυριακής για ευνόητους λόγους, σίγουρα θα θελήσουν να πάρουν απόψε τη νίκη ώστε να διασκεδάσουν λίγο τις εντυπώσεις. Ο Φερέιρα από την άλλη φαίνεται να κατεβάζει για πρώτη φορά μία 11αδα με οχτώ έλληνες. Κάτι που θεωρώ σωστό, ο Παναθηναϊκός αντί να βρίσκει λύσεις τύπου Φορναρόλι, Ζέκα κτλ να εμπιστευτεί τα δικά του παιδιά. Θεωρώ ότι ως απόδοση αξίζει η έκπληξη. Πέφτει παντού το Χ2 ενώ και στην Ασία το line από το -1,25 για τη Λάτσιο έχει υποχωρήσει στο -0,75.

207 1 1,70
Η Τβέντε σήμερα παίζει ίσως το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση καθ ότι μετά από τρεις αγωνιστικές έχει μόλις δύο βαθμούς. Την προηγούμενη αγωνιστική στο γήπεδο της Λεβάντε, η Τβέντε ηττήθηκε με 3-0 αλλά το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Στο 0-0 ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ για την Τβέντε ενώ το 1-0 για τη Λεβάντε έγινε με αυστηρό πέναλτι. Για το πρωτάθλημα προέρχεται από τη νίκη με 3-0 επί της Φέγενορντ ενώ την προηγούμενη βδομάδα υπέστη αποκλεισμό σοκ από τη Ντεν Μπος με 2-0. Η Τβέντε ειδικά εντός έδρας σκοράρει εύκολα αν και σήμερα θα της λείψει ο χαφ Τσάντλι. Από την άλλη η Λεβάντε μετρά δύο νίκες και μία ήττα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του ομίλου, ομάδα με καθαρό αμυντικό προσανατολισμό και όσοι είδαν το παιχνίδι με τη Σεβίλλη θα συμφωνήσουν μαζί μου. Μαζική άμυνα και άγιος ο θεός. Παρά ταύτα πήρε και το 0-0. Κάτι ανάλογο θα κάνει και σήμερα, αλλά δε νομίζω να έχει την ίδια τύχη. Η απόδοση του άσσου πέφτει αρκετά ενώ και στην Ασία το line έχει πάει από το -0,5 στο -0,75.

Καλή τύχη.