Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Οι πεθαμένοι είναι για να μένουν με τους πεθαμένους. Η Ελαζιγκσπορ (1,95), μας χάλασε χθες το απόλυτο στην τριάδα, καθώς ούτε και κόντρα στην Ακισασπορ κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα παρ ότι είχε όλες τις προϋποθέσεις να το κάνει, έπαιζε για πρώτη φορά στο γήπεδό της το οποίο ήταν και γεμάτο. Είχε ευκαιρίες, ήταν καλύτερη αλλά η μπάλα δε μπήκε για να πληρωθούμε. Τόσο ο άσσος της Λιντς (1,65) όσο και το γκολ/γκολ στο Κρισταλ Πάλας Μπέρνλι (1,55) πέρασε εύκολα.

Μέρα Clasico η σημερινή, Μπαρτσελόνα Ρεάλ με το Καμπ Νου να μετατρέπεται σε κολαστήριο ενώ αναμένουμε να δούμε ένα εκπληκτικό coreo από τους φίλους της Μπάρτσα στα χρώματα της σημαίας της Καταλονίας. Προφανώς και στοιχηματικά δε θα μπλέξω, είναι από τα παιχνίδια που κάθεσαι και τα απολαμβάνεις. Θα σχολιάζουμε το παιχνίδι στο twitter και οτιδήποτε προκύψει το αναφέρουμε. Στα υπόλοιπα τώρα,

331 2 1,40
Το προφανές, δεν ανακαλύπτω φυσικά την Αμερική. Πέραν της δεδομένης ανωτερότητας της Γιουβέντους και του γεγονότος ότι προέρχεται από τη γκέλα με τη Σαχταρ για το Τσάμπιονς Λιγκ, υπάρχουν άριστες φιλικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες. Και στην εποχή Μότζι, το διπλό δεν έσπαγε ποτέ και για κανένα λόγο. Αλλά πέρα από αυτό, αν η Γιουβέντους παίξει λίγο σοβαρά δεν θα έχει θέμα. Το προηγούμενο Σάββατο με τη Ρόμα η Μεγάλη Κυρία, ειδικά στο α ημίχρονο έμοιαζε πυρηνοκίνητη. Για τους γηπεδούχους εκτός είναι ο Ντ Αγκοστίνο (5/0) και ο στόπερ Κοντίνι (2/0). Για τη Γιουβε εκτός είναι ο Μπονούτσι (6/0) και ο Πεπε. Ο Κόντε δεν αποκλείεται να κάνει και κάποιες αλλαγές φρεσκαρίσματος. Το διπλό βέβαια 1,40 στον ΟΠΑΠ, 1,50 έξω προσφέρεται απλώς ως βάση για κάποια τριάδα.

380 2 1,95
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τη Ρόζενμποργκ αν θέλει το πρωτάθλημα. Η Ρόζενμποργκ είναι στο -2 από την πρώτη θέση ενώ μετά τη γκέλα της Στρόμγκοτσεντ με νίκη απόψε στην έδρα της Οντ Γκρέλαντ θα περάσει στη δεύτερη θέση. Παίρνοντας ως δεδομένο, ότι η Μάλντε θα κερδίζει τη Σάντνες η Ρόζενμποργκ θα θέλει νίκη και μόνο νίκη έτσι ώστε να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η Οντ Γκρέλαντ είναι σε μία σχετική απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη, εντός έδρας δεν τρομάζει (4-4-4), ενώ έχει θέμα στο γκολ. Η Ρόζενμπρογκ από την άλλη είναι σε καλή κατάσταση, διάλυσε την Χαούγκερσουντ με 5-2 με ένα εκπληκτικό β ημίχρονο και ένα τραγικό α ημίχρονο. Πάμε με το διπλό.

385 γκολ/γκολ 1,50
Εκτός από το clasico στη Βαρκελώνη έχουμε και το clasico στο Μιλανο, Μίλαν Ιντερ. Με τη Μίλαν να προέρχεται από τεράστια νίκη μέσα στη Ρωσία επί της Ζενιτ χάρη στις αποκρούσεις του Αμπιάτι ο οποίος ήταν σε κάτι παραπάνω από εξαιρετική μέρα. Αλλά στο πρωτάθλημα δε βλέπεται η ομάδα, δεν έχει κάνει ακόμα κάποια καλή εμφάνιση, μετρά μόλις δύο νίκες σε αυτές τις έξι πρώτες αγωνιστικές και η πίεση στον Αλέγκρι όλο και αυξάνεται. Σίγουρα πάντως το αποτέλεσμα μεσοβδόμαδα ήταν καλύτερη τονωτική ένεση ενόψει του ντέρμπι με την Ιντερ. Από την άλλη η Ιντερ, την Πέμπτη κέρδισε έυκολα τη Νεφτσι Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν ενώ στο πρωτάθλημα με καλή εμφάνιση κέρδισε την περασμένη Κυριακή τη Φιορεντίνα 2-1. Η Μίλαν που δέχεται σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της γκολ, θεωρώ δύσκολο να κρατήσει το μηδέν κόντρα στην Ιντερ από την άλλη όμως όταν βλέπω και τους δύο από τους τρεις στην άμυνα να είναι ο Σάμουελ με τον αστείο Ρανόκια δεν αποκλείεται και οι Ροσονέροι να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Συνεπώς το γκολ/γκολ είναι μία καλή επιλογή. Να πούμε ότι η ισοπαλία απουσιάζει εδώ και 18 συνεχόμενα ντέρμπι, τα τέσσερα τελευταία ντέρμπι στην έδρα της Μίλαν έχουν έρθει no goal ενώ ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό λέει ότι όταν παίζει ο Σάμουελ η Ιντερ δεν χάνει. Έχουν ανέβει ήδη και οι πιθανές 11αδες.

Καλή τύχη.