Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Με τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 θα ασχοληθούμε και σήμερα. Το πρόγραμμα είναι καλό, αφήνοντας ως συνήθως τις αστείες αποδόσεις του 1,20, πάμε να δούμε τις επιλογές μας για σήμερα.

131 2 2,75 Χ 3,00 και Κόρνερ over 9.5
Ο Γκέκας κατάφερε να χάσει το άχαστο και η εθνική έμεινε στο 0-0 με τη Βοσνία την Παρασκευή και πλέον μετά τη νίκη της Σλοβακίας επί της Λετονιάς βρεθήκαμε στην τρίτη θέση του ομίλου, αν και τόσο εμείς όσο και η Βοσνία και η Σλοβακία έχουμε από 7 βαθμούς. Με δεδομένο ότι η Βοσνία θα το καθαρίσει το παιχνίδι με τη Λιθουανία και θα παραμείνει στην πρώτη θέση, εμείς απλά δεν πρέπει να χάσουμε. Την Ελλάδα όταν παίζει εκτός έδρας δεν τη φοβάμαι, έχει αποδείξει ότι μπορεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Η Σλοβακία ναι μεν στην έδρα της είναι δυνατή αλλά δεν είναι και η ομάδα φόβητρο. Θέλει προσοχή ο Χάμσικ, διότι θα δημιουργήσει πολλούς κινδύνους. Η απουσία του Κυρ. Παπαδόπουλου είναι τεράστια αλλά θεωρώ ότι η εθνική μας μπορεί να ανταπεξέλθει και αν μη τι άλλο να μη χάσει.

141 2 1,85
Η Πολωνία είχε ρεπό την παρασκευή και έπαιξε φιλικό με τη Ν. Αφρική όπου κέρδισε 1-0. Ένα φιλικό που έγινε απλά για να γίνει καθ ότι οι Πολωνοί κατέβηκαν με αλλαγές, ο Φορνάλικ προστάτεψε κάποιους παίχτες ώστε να τους έχει έτοιμους στο αποψινό παιχνίδι με την Αγγλία. Αλλά χωρίς Ομπράνιακ, χωρίς Λεβαντόφσκι η Πολωνία έμοιαζε με φαί χωρίς αλάτι στο φιλικό με τη Ν. Αφρική, είχε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Σήμερα όμως προφανώς και επιστρέφουν όλοι, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για τη συνέχεια. Η παράδοση κόντρα στην Αγγλία είναι τρομακτική καθ ότι σε 17 παιχνίδια έχουν μόλις μία νίκη. Μία Αγγλία όπου έκανε προπόνηση με το Σαν Μαρίνο, 5-0. Αν και τα τελευταία γκολ μπήκαν στο τελευταίο 20λεπτο, εν πάση περιπτώσει ήταν ένα καλό ξέσπασμα. Οι Άγγλοι βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου, επιστρέφει σήμερα και ο Τζέραρντ με τον Τζόνσον καθ ότι δεν αγωνιστηκαν με το Σαν Μαρίνο, όντας τιμωρημένοι. Ο Χόνγκσον θα κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Ντεφόε να παίρνει τη θέση του Γουέλμπεκ στην επίθεση ενώ δεν υπολογίζει στον τραυματία Λάμπαρντ. Δεν πιστεύω ότι η Αγγλία θα περάσει εύκολο βράδυ, ωστόσο ο Χόνγκσον θα το πάει προσεχτικά το παιχνίδι οπότε μπορεί να φύγει με το διπλό από τη Βαρσοβία.

146 Χ 3,30 2 3,60
Ο Μαρκαριάν έκανε κάτι το οποίο τόσα χρόνια ουδέποτε θυμάμαι να έχιε γίνει. Κάλεσε συνολικά 41 παίχτες εκ των οποίων έφτιαξε δύο αποστολές. Τη μία τη θεωρητικά λιγότερη καλή την πήρε και για 10 μέρες προπονούνταν στο υψόμετρο της Βολιβίας και την άλλη με τους λεγεωνάριους την άφησε στη Λίμα για να κάνει προπονήσεις και να είναι έτοιμοι οι παίχτες για το αποψινό παιχνίδι. Ο Μαρκαριάν πήρε αυτό που ήθελε μέσα στην έδρα της Βολιβίας και αν σήμερα δεν χάσει από την Παραγουάη θα συνεχίσει να ελπίζει για μία θέση για το Μουντιάλ του 2014. Ο Σέρχιο έχει καταφέρει να φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο και να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Ένας από τους πιο αδικημένους προπονητές που έχουν περάσει από τους ελληνικούς πάγκους και ουδέποτε εκτιμήθηκε η αξία του όσο θα έπρεπε. Από την άλλη η Παραγουάη συνεχίζει να απογοητευτεί, νέα ήττα από την Κολομβία (εξαιρετικό το γκολ του Φαλκάο), βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας και αν ακόμα θεωρητικά είναι νωρίς μιας και άκομα βρισκόμαστε στα μέσα της διαδρομής εν τούτοις οι ελπίδες για κάτι καλό μάλλον έχουν ψαλιδιστεί εκτός και αν στις εναπομένουσες 8 αγωνιστικές η ομάδα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο. Με τα τωρινά δεδομένα, τις απουσίες που έχει η Παραγουάη θεωρώ ότι υπάρχει αξία στο να κυνηγήσει κάποιος την έκπληξη. Βέβαια οι μπουκ έχουν πάρει ήδη τα μέτρα κουρεύοντας την απόδοση σε Χ και 2.

Τέλος, όπως έγραψα χτες αργά το βράδυ στο twitter, τσεκάρετε τον άσσο της Δόξας Δράμας με την Επανωμή, η αποδ. του άσσου πέφτει παντού από χτες. 

Καλή τύχη.