Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Πολύ αναμενόμενη μέρα έφτασε και ραντεβού πλέον στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Σέντρα λοιπόν το βράδυ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο Καραϊσκάκη τη Σάλκε σε ένα αρκετά δύσκολο ξεκίνημα. Πέραν όμως του Τσάμπιονς Λιγκ που προφανώς τραβάει όλα τα βλέμματα έχουμε και πλήρη αγωνιστική στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας όπου υπάρχουν σημεία αλλά μετά τη σφαγή του Σαββάτου όπου έσπασαν πολλά σημεία είμαι αρκετά επιφυλακτικός.

103 Χ 3,10 2 2,90
Πριν περάσουμε στα αγωνιστικά του παιχνιδιού έχει ενδιαφέρον η διακύμανση των αποδόσεων. Ενώ τα γραφεία στοιχημάτων είχαν ανοίξει το διπλό στο 3,00+, που ήταν υπερβολικό για τη Ζενίτ άρχισαν να το μαζεύουν και να το ρίχνουν κοντά στο 2,70. Τις τελαυταίες όμως μέρες, από το Σ/Κ και ύστερα, έχουμε πλήρη αντιστροφή της τάσης με τον άσσο να παίρνει παιχνίδι, να πέφτει η απόδοση στα αρχικά επίπεδα του 2,20-2,30 και το διπλό να ανεβαίνει στο 3,20. Και όσο περνάει η ώρα αυτή η τάση ισχυροποιείται και μη δείτε το διπλό να ανεβαίνει ακόμα πιο πολύ. Μέχρι και ο ΟΠΑΠ άλλαξε τις αποδόσεις ήδη από νωρίς το πρωί και κατέβασε τον άσσο στο 2,05 και ανέβασε το διπλό από 2,50 σε 2,90. Για να μια ειλικρινής είναι λίγο παράξενο αλλά δε σκοπεύω να αλλάξω την αρχική μου εκτίμηση. Τη Μαλάγα την είδαμε και με τον Παναθηναϊκό, ναι μεν έχει ποιότητα ως ομάδα αλλά ακόμα και αυτός ο τραγικός Παναθηναϊκός του κομπλεξικού Φερέιρα αν είχε ένα επιθετικό δεν λέω καλό ή κακό αλλά να ήταν επιθετικός θα μπορούσε να είχε πάρει αποτέλεσμα μέσα στο Ροσαλέδα και η ρεβανς να ήταν διαφορετικής σημασίας. Η Μάλαγα έχει ξεκινήσει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε τέσσερα παιχνίδια παρά τη σημαντική αποδυνάμωση της το καλοκαίρι, αν θέλετε τη γνώμη μου είναι συγκυριακό. Η Ζενιτ από την άλλη έχει φτιάξει πολύ καλή, γρήγορη ομάδα και μπορεί να κάνει τη ζημιά απόψε. Η Ζενιτ όπου έχει πολλές φιλοδοξίες στοχεύει σε διάκριση φέτος και πώς να γίνει αλλιώς όταν το τελυταίο 24ωρο έκανε επίδειξη δύναμης ρίχνοντας στην αρένα των μεταγραφών 100 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει δύο παίχτες. Το γεγονός ότι έχασε από την Τέρεκ την Παρασκευή το παίρνω ως μη γενόμενο, αν ενδιαφερόταν και έπαιζε σοβαρά θα το έπαιρνε το παιχνίδι αλλά είχε το μυαλό της στο αποψινό παιχνίδι. Στα αγωνιστικά για τη Μάλαγα εκτός είναι ο αναντικατάστατος Τουλαλάν, ο στόπερ Ονιέβου και ο πιτσιρικάς φορ Ολίνγκα. Από την άλλη για τους Ρώσους εκτός είναι ο νεοφερμένος Βίτσελ και ο Χούμποτσαν. Αμφότεροι βασικοί. Η Ζενιτ αναμένω να κερδίσει τη μάχη του κέντρου με Ζιριάνοφ, Ντενίσοφ και Σιρόκοφ. Δηλαδή την τριάδα των χαφ της Ρωσία ενώ η παρουσία του Χουλκ στην επίθεση ανεβάζει επίπεδο τη Ζενίτ. Συνεπώς πάμε με Χ2.

108 Χ 3,10 2 2,55
Ο Ολυμπιακός ήδη πριν τους αγιασμούς στα σχολεία έχει αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα για τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή μιας και είναι ήδη στο +7 και την Κυριακή μπορεί να είναι και στο +10 και να έχουμε πρόωρη στέψη. Όπως και να έχει όμως άλλο Ελλάδα κι άλλο Ευρώπη, μπορεί στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός και φέτος να κάνει περίπατο για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά στην Ευρώπη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Και ο φετινός Ολυμπιακός δείχνει να έχει πολλά κενά, ούτε έχει την άμυνα του παρελθόντος. Το δίδυμο Μέλμπεργκ Αβρααμ δε μπορεί να συγκριθεί με το δίδυμο Κοντρέρας, Σιόβα ή Μανωλά που θα βάλει σήμερα ο Ζαρντίμ. Θεωρώ εξαιρετικά απίθανό να μη βρει δίχτυα η Σάλκε έχοντας στις πτέρυγες πίσω από τον Χούντελααρ τον Αφελάι και τον Φαρφάν. Η οποία Σάλκε είναι και σε πολύ καλή κατάσταση ασχέτως αν το Σάββατο με την Γκρόιτερ δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της παρ ότι νίκησε. Από εκεί και ύστερα βλέπουμε τον Αμπντουν να παίρνει φανέλα βασικού και να παίζουν με τον Μασάδο στα άκρα πίσω από τον Τζιμπουρ και τον Ιμπαγάσα, που δε ξέρω κατά πόσο θα αντέξει να συμπληρώνει την τριάδα στα χαφ. Μοντέστο και Μανιάτης τα αμυντικά χαφ, ο Μανιάτης για μένα ήταν η περσινή αποκάλυψη για τον Ολυμπιακό και τείνει να εξελιχθεί σε εξαιρετικό αμυντικό χαφ. Η προϊστορία του Ολυμπιακού με τις Γερμανικές ομάδες εντός έδρας είναι 4-0-2 κα φυσικά ουδείς ξεχνά την 6αρα στη Λεβερκούζεν πριν 9 χρόνια. Θεωρώ ότι σήμερα η Σάλκε μπορεί να αποδράσει από το Καραισκάκη παίρνοντας στις αποσκευές της βαθμό ή βαθμούς.

125 1 1,70
Λίγο ήθελε και θα έκανε τη μεγάλη έκπληξη η Χάρτπουλ μέσα στην έδρα της Μπόρνμουθ αφού ισοφαρίστηκε σε 1-1 στο 93. Προηγήθηκε με πέναλτι στο 73, μετά μπήκε το πούλμαν της ομάδας στην εστία προκειμένου να κρατήσει το πολύτιμο διπλό αλλά δέχτηκε το γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Θυμίζω ότι ο άσσος είχε φορτωθεί πάρα πολύ. Από την άλλη η Πρέστον, άλλο ένα σημείο που παιζόταν πολύ το Σάββατο, έχασε μέσα στην έδρα της από την Κρόουλι, δεχόμενη μάλιστα δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά στο 54 και στο 58 για να μειώσει αργότερα στο τελικό 1-2. Νομίζω ότι σήμερα κόντρα στη μέτρια Χαρτπουλ η Πρέστον θα επανέλθει στις νίκες και το 1,70 του άσσου κρίνεται ικανοποιητικό.

Καλή τύχη