Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤO CAMPIONATO by BetSecret (ΜΕΡΟΣ Δ)

ΠΑΛΕΡΜΟ (16η)
Κατέληξε στην 16η θέση πέρσι, τη στιγμή που το 2011 ήταν στην 8η, το 2010 στην 5η και με λίγα λόγια έκανε τη χειρότερή της χρονιά την τελευταία πενταετία. Άμυνα παιδική χαρά, έμπαζε από παντού και αφού δεν μπήκε σε περιπέτειες πάλι καλά να λένε εκεί στο Παλέρμο. Με νέο τεχνικό ξεκινά τη σεζόν, στον πάγκο πλέον κάθεται ο Τζουζέπε Σανίνο και όπως μου έλεγε ο Ιταλός με τον πρόεδρο που έχει το Παλέρμο, δεν αποκλείεται μετά από κάποιες ήττες να αποτελέσει παρελθόν. Δύσκολη και η φετινή χρονιά, μεταγραφικά δεν είχαμε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή και το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί ο Σανίνο να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στην άμυνα. Διότι αν παρουσιάσει την ίδια εικόνα με πέρσι θα μπλέξει.

ΤΖΕΝΟΑ (17η)
Μπορεί πέρσι να σώθηκε στο τσακ την τελευταία αγνωστική, αλλά ο Ιταλός συνεχίζει να μου λέει ότι έχει καλή ομάδα. Δεν είναι για να παλεύει για τον υποβιβασμό. Έμπλεξε και λόγω του προπονητή, αλλά με Ντι Κάνιο στον πάγκο ίσως δούμε κάτι καλύτερο. Ναι μεν έχασε τον Πάλασιο, τον αρχισκορερ Παλάσιο που πήγε στην Ιντερ αλλά έλευση του Ιμόμπιλε που επέστρεψε από το δανεισμό του στην Πεσκάρα που έκανε όργια μπορεί να καλύψει το κενό του. Απώλεια και ο Βελόσο στα χαφ, ενώ απ αυτούς που πήρε ξεχωρίζει ο Κανίνι ο στόπερ από την Κάλιαρι και ο Φον Μπέργκεν από την Τσεζένα. Η γνώμη του Ιταλού είναι ότι δεν θα πέσει και θα έχει πιο άνετη χρονιά σε σχέση με πέρσι.

ΠΕΣΚΑΡΑ (1η Β)
Μία λέξη μου είπε ο Ιταλός, φούντο. Το πρώτο και απόλυτο φαβορί. Συμφωνώ και εγώ μαζί του. Πέρσι όποτε είχα την ευκαιρία την παρακολουθούσα δεν έχανα παιχνίδι. Χαιρόσουν πραγματικά να τη βλέπεις. Το γραφα συνέχεια και στο site, η λογική του Τζέμαν όσα βάλουμε και όσα φάμε και οι πιτσιρικάδες μπροστά να κάνουν όργια ήταν αυτό που συνέπαιρνε τον θεατή. Και είχα γράψει σε κάποια φάση ότι αν από κάποια ομάδα ευχαριστήθηκα μπάλα ήταν από την Πεσκάρα. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν καθώς ο Τζέμαν επέστρεψε μετά από 15 χρόνια στη Ρόμα, ο Ιμόμπιλε (37/28) γύρισε στη Τζένοα, ο Ινσίνιε (37/18) γύρισε στη Νάπολι, ο Βεράτι (31/0) πήγε στην Παρί και ο Σανσοβίνι (41/16) πήγε στην Σπέτσια. Αν καταφέρει με αυτές τις απώλειες να μείνει στην κατηγορία θα μοιάζει με θαύμα και ως γνωστόν θαύματα δε γίνονται.

ΤΟΡΙΝΟ (2η Β)
Δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί και πήρε το ένα από τα δύο εισιτήρια της απευθείας ανόδου και επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά από τρία χρόνια. Συνεχίζει με τον Βεντούρα στον πάγκο, κράτησε τον περσινό κορμό που ανέβασε την ομάδα στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας, πήρε καλούς έμπειρους παίχτες για να σωθεί η ομάδα όπως ο Σαντάνα από τη Νάπολι, ο Ζιλέ από τη Μπολόνια, ο Σανσόνε από τη Σασουόλο που έκανε εξαιρετική χρονιά, ο Μπρίγκι από την Αταλάντα και ο Κάσερες από τη Μαγιόρκα. Εννοείται ότι θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού και ίσως οριακά να τα καταφέρει.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (6η Β)
Παρ ότι ήταν από τα φαβορί για την άνοδο πέρσι εν τούτοις ανέβηκε όντας έκτη μέσα από τα πλέι οφ. Τις τύχες τις ομάδας ανέλαβε ο Τσίρο Φεράρα και από το μεταγραφικό παζάρι δείχνει να βγαίνει ενισχυμένη. Γύρισαν και κάποιοι παίχτες που ήταν στην ομάδα πριν πέσει στη Serie B. Επέστρεψε για παράδειγμα ο Παλόμπο, ο Τισόνε από τη Μαγιόρκα ο Πόλι που είχε δοθεί δανεικός στην Ιντερ. Αποκτήθηκε επίσης ο Μάξι Λόπεζ που ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στην Ιταλία και αλλάζει τις ομάδες σαν τα πουκάμισα. Πήρε τον Έντερ από την Τσεζένα και τον Εστιγαρίμπια από τη Γιουβέντους. Δεν είχε κάποια σημαντική απώλεια. Στόχος φυσικά η παραμονή και μπορεί να τα καταφέρει, κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο Ιταλός που δεν την βλέπει να υποβιβάζεται. Υπάρχουν χειρότερες ομάδες.