Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ CAMPIONATO by BetSecret (ΜΕΡΟΣ Β)

ΡΟΜΑ (7η)
Εποχή Τζέμαν ξεκινά στη Ρόμα και σίγουρα θα δούμε μία διαφορετική Ρόμα με τον Τζέμαν στον πάγκο. Ο αρχιτέκτονας της περσινής Πεσκάρας που όλοι θαυμάσαμε για τη μπάλα που έπαιξε ανέλαβε τη Ρόμα έτσι ώστε να ανακόψει την φθίνουσα πορεία των τελευταίων ετών. Πήρε παίχτες νέους σε ηλικία, αυτούς που δηλαδή αρέσκεται να έχει ο Τζέμαν. Μεταξύ αυτών ο εξαιρετικός φορ Ντέστρο, ο Ταχτσίδης, ο στοπερ Κριστάν από την Κορίνθιανς, ο χαφ Μπράντλι αλλά και ο έμπειρος Μπαλτσαρέτι από την Παλέρμο. Σε μία φάση ξεσκαρταρίσματος του ρόστερ, έφυγαν για άλλες πολιτείες ο Ζουάν, ο Μπορίνι, ο Κάιερ, ο Γκάγκο, ο Χάιντζε, ο Κασέτι, ο Κούρτσι, ο Γκρέκο και ο Σιμπλίσιο. Ο Ντέστρο που έκανε όργια με τη Σιένα καλύπτει άνετα το κενό του Μποτίνι ενώ ο Μπράντλι ο στόπερ ήταν πολύ καλός πέρσι στην κιέβο. Ο Τζέμαν αρέσκεται στο να παίζει 4-3-3, όπερ και σημαίνει ότι θα δούμε μία πιο επιθετική Ρόμα. Είναι της λογικής όσα φάμε και όσα βάλουμε αρκεί να βάλουμε ένα γκολ παραπάνω απ όσα φάμε. Αν τα πάει καλά και με τον Τότι, τότε η Ρόμα μπορεί να χτυπήσει έξοδο στην Ευρώπη. Όπως μου είπε ο Ιταλός οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι πολύ καλές και για αυτό ο Τζέμαν ανέλαβε τη Ρόμα. Σίγουρα θέλει πίστωση χρόνου για να φάνει η δουλειά που θα κάνει ο Τζέμαν.

ΠΑΡΜΑ (8η)
Αν και ξεκίνησε χάλια, η έλευση του Ντοναντόνι και το σφιχτό παιχνίδι που έπαιξε οδήγησε την Πάρμα στην άνετη σωτηρία και λίγο έλειψε να χτυπήσει και έξοδο στην Ευρώπη. Έλα όμως που έφυγε ότι καλύτερο διέθετε ο ηγέτης της ομάδας ο Τζιοβίνκο όπου επέστρεψε στη Γιουβέντους, με την ομάδα του Τορίνο να δαπανά 11 εκατ ευρώ για να φέρει ένα παίχτη που έφυγε ως περιττός από τη Γιουβε. Απέκτησε χρήσιμους παίχτες απ τους οποίους ξεχωρίζουν ο Παρόλο που έκανε καλή σεζόν με την Τσεζένα, ο Νίνης, ενώ προσέχτε ένα πιτσιρικά Μπελφοντίλ που αγωνιζόταν στη Μπολόνια δανεικός, στην ομάδα του Ιταλού δηλαδή και μου είπε πολύ καλά λόγια. Ο Ιταλός θεωρεί ότι δεν θα κινδυνέψει και θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ (9η)
Η ομάδα του Ιταλού. Σε μία λέξη μπορεί να συνοψιστεί η ανάλυση που μου έκανε. Είμαστε από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό και αν φυγει και ο Ραμίρες είναι βέβαιο. Αισθητά αποδυναμωμένη έφυγε ο Ντι Βάιο, ο Ζιλέ, ο Μουντογκάι, ο Ράτζι ενώ ο Πορτανόβα είναι μπλεγμένος με τα στημένα. Αυτοί που ήρθαν δεν λένε κάτι. Ο Ακουαφρέσκα θα πρέπει να γίνει Ντι Βάιο για να σωθεί η Μπολόνια. Η τριάδα Ραμίρες, Ντιαμάντι και Ντι Βάιο σπάει και αν μείνει μόνο ο Ντι Βάιο τότε ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη.

ΚΙΕΒΟ (10η)
Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο καταφέρνει να μην μπλέκει σε περιπέτειες να εξασφαλίζει την παραμονή και να δίνει και τα παιχνίδια εκεί που θέλει. Είναι λίγο δυσκοίλια στο γκολ, βασίζεται αποκλειστικά στον αρχηγό Πελισιέ. Πήρε τους έμπειρους Ντι Μικέλε και Ριγκόνι αλλά 36 ο ένας και 33 ο άλλος. Με τις μεταγραφές έκλεισε απλά τρύπες ενώ οι μόνες σημαντικές απώλειες ήταν αυτές του Αρτσέμπι και του Μπράντλι. Όπως μου είπα και ο Ιταλός θα τα καταφέρει και φέτος να παραμείνει στη Serie A, θα είναι κάτω όμως από τη 10η θέση.