Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ CAMPIONATO by BetSecret (ΜΕΡΟΣ Γ)

ΚΑΤΑΝΙΑ (11η)
Η Κατάνια πέρσι έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα και έφτασε στην 11η θέση, με τον Μοντέλα στον πάγκο να κάνει εξαιρετική δουλειά. Πλέον όμως την ομάδα ανέλαβε ο Ρολάντο Μαράν, που απ ότι μου πε ο Ιταλός είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια ομάδα με πέρσι. Οι προσθήκες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται εκ πρώτης απόψεως, αλλά από την άλλη δεν έχασε και βασικά της στελέχη. Με λίγα λόγια την βλέπουμε στα ίδια επίπεδα με πέρσι. 12η-15η θέση.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (12η)
Πέρσι παρ ότι ξεκίνησε με -6, κατάφερε και σώθηκε καθ ότι είχε και μία δυνατή εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Μένει η ίδια ομάδα με πέρσι και η προσθήκη του παιχταρά Ντενίς σίγουρα την ανεβάζει επίπεδο. Αλλά ένας κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη; Η Αταλάντα θα εξαρτάται από τα κέφια του Ντενίς ή μάλλον από τα γκολ του Ντενίς. Ξεκινάει με -2 το πρωτάθλημα, στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Ιταλός την έχει για πιο κάτω σε σχέση με πέρσι.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (13η)
Οι Βιόλα κάθε άλλο παρά καλή χρονιά έκαναν, και να λένε και ευχαριστώ που σώθηκαν. Κορυφαίο βέβαια στιγμιότυπο με τον Ντέλιο Ρόσι να κανει αλλαγή τον Λάγιτς και στη συνέχεια να πηγαίνει και να τον γρονθοκοπεί!!! Μετά τη λήξη του παιχνιδιού κόντρα στη Νοβάρα, ο Ντέλιο Ρόσι αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα της Φλωρεντίας. Την ομάδα φέτος ανέλαβε ο Μοντέλα, που όπως γράψαμε και πριν πέρσι έκανε εξαιρετική δουλειά στην Κατάνια. Η Φιορεντίνα κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και βγαίνει ενισχυμένη. Απέκτησε τον πολύ καλό Βαλέρο από τη Βιγιαρεάλ, τον Μ Φερνάντες (7 εκατ. Ευρώ) από τη Σπόρτινγκ (3,1 εκατ. Ευρω), τον καλό μπακ/χαφ Κουρδάδο από την Ουντινέζε, προσέθεσε εμπειρία στα αμυντικά χαφ με την απόκτηση του Πιζάρο από τη Ρόμα. Πήρε επίσης τον πολύ καλό κίπερ Βιβιάνο από την Ιντερ. Τον Ελ Χαμντάουι από τον Άγιαξ, τον Ακουιλάνι που αν δεν τραυματίζεται συνέχεια μπορεί να βοηθήσει αρκετά και άλλους 3-4 ακόμη. Στον αντίποδα από τη Φλωρεντία αποχώρησαν μεταξύ άλλων τρεις βασικοί, ο Μαντολίβο, ο Μπρεχράμι και ο Γκαμπερίνι. Το ισοζύγιο όμως είναι θετικό, η Φιορεντίνα όπως λέει και ο Ιταλός έχει φτιάξει δυνατό κέντρο και σίγουρα τη βλέπει πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρσι, μπορεί να χτυπήσει και είσοδο στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος.

ΣΙΕΝΑ (14η)
Μαζί με την Πεσκάρα τόσο ο γραφών όσο και ο Ιταλός εκτιμάμε ότι είναι οι δύο από τις τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν και θα μας κουνήσουν μαντίλι. Είναι και μπλεγμένη με τα στημένα ξεκινάει και με -6 και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Έχασε και τον παιχταρά Ντέστρο και ποιος θα βάζει τα γκολ; Σημαντικές επίσης οι απώλειες του Μπρίεντσα, του Ροσετίνι και του Γκάτσι. Αυτοί που ήρθαν δεν λένε κάτι και με απλά λόγια η Σιένα θα μας κουνήσει μαντίλι.

ΚΑΛΙΑΡΙ (15η)
Η Κάλιαρι παρ ότι πέρσι πέρασε από πολλές φουρτούνες εξαιτίας του ιδιόρρυθμου προέδρου της κατάφερε και σώθηκε. Ο Φικαντέντι απολύθηκε το Νοέμβριο για να ξανά προσληφθεί τον Μάρτιο και όπως μου έλεγε ο Ιταλός ο Τσελίνο δεν θα διαστάσει να τον ξανά απολύσει. Σαν να μην έφτανε αυτό ο πρόεδρος τσακώθηκε και με τη διοίκηση του Σαντ Έλια και πλέον η ομάδα θα αγωνίζεται στο Ις Αρένα, 7 χλμ μακριά. Στα μεταγραφικά έχασε τους βασικούς Λατζάρι, Κανίνι και Αγκοστίνι ενώ απέκτησε παίχτες που έπαιζαν δανεικοί πέρσι στην ομάδα και τη βοήθησαν στη σωτηρία όπως ο Πινίγια. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι είναι, ναι μεν θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού αλλά τόσο ο γραφών όσο και ο Ιταλός, εκτιμούμε ότι δεν θα πέσει.