Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ CAMPIONATO by BetSecret (MΕΡΟΣ Α)

Σέντρα στο Campionato και είμαστε εδώ μαζί με το φίλο Ιταλό όπως κάθε χρόνο για να αναλύσουμε τις μεταγραφές και το τι περιμένουμε από την κάθε ομάδα. Οφείλω φυσικά να πω και δημόσια ένα ευχαριστώ στον Ιταλό για την βοήθεια του και τις πληροφορίες που μου έδωσε για αυτό το αφιέρωμα που δουλεύουμε αρκετό καιρό.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (1η)
Η μεγάλη Κυρία επέστρεψε στο θρόνο της, κατακτώντας αήττητη το πρωτάθλημα και με τον Αντόνιο Κόντε να πανηγυρίζει και ως προπονητής πρωτάθλημα με την αγαπημένη του ομάδα. Ο Κόντε ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, η διοίκηση δεν τον έδιωξε και δεν θα βρίσκεται τυπικά στον πάγκο της ομάδας καθ ότι υπάρχει ποινή 10 μηνών και στον πάγκο θα κάθεται ο βοηθός του Καρέρα, πιθανόν να παίρνει οδηγίες από τον Κόντε που θα βρίσκεται στο σπίτι του. Η μεγάλη απώλεια είναι αυτή του Ντελ Πιέρο, έχουμε υποστολή σημαίας, η εμβληματική παρουσία του Ντελ Πιέρο δεν θα υπάρχει πλέον στο Τορίνο. Και ουσιαστικά είναι μοναδική αξιόλογη απώλεια που είχε στο μεταγραφικό παζάρι η Γιουβέντους. Απέκτησε μεταξύ άλλων τον Ισλα (9 εκατ ευρώ) και τον Ασαμόα (9,4 εκατ ευρώ)από την Ουντινέζε, δυναμώνει στα χαφ η Γιουβε. Τον Τζιοβίνκο (11 εκατ ευρώ) από την Πάρμα που ήταν μία ομάδα μόνος του και έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα. Πήρε επίσης τον Λούσιο από την Ιντερ και τον Κάσερες από τη Σεβίλλη. Επίσης να πουμε ότι είναι μία ανάσα από την απόκτηση του Γιορέντε από τη Μπιλμπάο, που αν συμβεί τελικά θα ανέβει επίπεδο η Γιουβέντους. Σαφέστατα λοιπόν βγαίνει ενισχυμένη, το ρόστερ μοιάζει γεμάτο και θεωρώ ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο διπλό ταμπλό που θα παίξει φέτος σε Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα δηλαδή. Είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα.

ΜΙΛΑΝ (2η)
Κάπου έμεινε από δυνάμεις, κάτι οι τραυματισμοί δεν μπόρεσε να αντέξει ως τέλος και να κόψει πρώτη το νήμα. Συνεχίζει στον πάγκο ο Αλέγκρι αλλά η καρέκλα του αρχίζει και τρίζει ενώ ο κόσμος κάθεται σε αναμένα κάρβουνα και οι διαμαρτυρίες είναι όλο και πιο εντονες καθ ότι η αποδυνάμωση της ομάδας είναι εμφανέστατη, αποχώρησαν σημαντικοί παίχτες και ξηλώθηκαν οι παλιοσειρές.. Καταρχήν στην Πάρι πήγαν πακέτο ο Τιάγκο Σίλβα και ο Ιμπραίμοβιτς με τον Μπερλουσκόνι να βάζει στην τσέπη περίπου 65 εκατ ευρώ από τους Άραβες, η παλιά φρουρά Γκατούζο, Ζέεντορφ, Νέστα, Ιντσάγκι, Φαν Μπόμελ, Τζαμπρόττα όδευσαν για άλλες πολιτείες με εξαίρεση τον Ιντσάγκι, που αποσύρθηκε. Στον αντίποδα οι μεταγραφές δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ο Μαντολίβο αποκτήθηκε από τη Φιορεντίνα κάτι που ξέραμε εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ο στόπερ Αρτσέμπι από την Κιέβο όπου ακούγονται καλά λόγια αλλά να δούμε αν θα πιάσει και ο Κονστάν από την Τζένοα που δεν λέει κάτι. Υπάρχει έντονο το ενδιαφέρον για την επιστροφή του Κακά ως δανεικού από τη Ρεάλ ενδεχομένως να γίνει και κάποια ακόμα κίνηση για τον κόσμο. Με τα τωρινά δεδομένα η εκτιμήση τόσο του ιταλού όσο και η δική μου είναι ότι δεν χτυπάει πρωτάθλημα και θα είναι εκτός 4αδας. Πάντως όπως που επισήμανε ο Ιταλός είναι ότι ναι μεν τώρα που έφυγε ο Ιμπραίμοβιτς είναι τεράστια απώλεια αλλά θα ηρεμήσουν κάπως τα αποδυτήρια ενώ δεν τα είχε καλά με τον Αλέγκρι. Στις αρχές της βδομάδας έκλεισε και η ανταλλαγή Κασάνο με Πατσίνι, +7 εκατ. Ευρώ που έδωσε στην Ιντερ. Καλή κίνηση μόνο που ο Πατσίνι πρέπει να βρει τον εαυτό του.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (3η)
Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα λέει ο λαός μας και νομίζω ότι ταιριάζει γάντι στην Ουντινέζε όπου και φέτος ξεπούλησε ότι καλύτερο είχες στο ρόστερ της, όπως είχε κάνει και τις προηγούμενες χρονιές. Ο κίπερ Χαντάνοβιτς έγινε κάτοικος Μιλάνου, με την Ουντινέζε να βάζει στα ταμεία της 11 εκατ. Ευρώ, ο Ισλα και ο Ασαμόα όπως προείπαμε πήγαν στη Γιουβέντους και ο Φλόρο Φλόρες στη Γρανάδα. Αντ αυτών αποκτήθηκαν νεαροί παίχτες κάποιοι Βραζιλιάνοι, μεταξύ αυτών και ο Μουριέλ πέρσι έκανε εξαιρετική σεζόν στη Λέυσε και με απλά λόγια πρέπει ο Γκουιντολίν να βγάλει πάλι λαγούς από καπέλα. Θα μου πείτε τα ίδια λέμε κάθε χρόνο ότι η Ουντινέζε αποδυναμώθηκε αλλά εκείνη μας διαψεύδει. Θα το κάνει και φέτος; Η λογική λέει πως όχι. Θα είναι εκτός πρώτης πεντάδας.

ΛΑΤΣΙΟ (4η)
Σχεδόν στο πόντο έχασε το Τσάμπιονς Λιγκ η Λάτσιο, με αποτέλεσμα να μην μπουν χρήματα στα ταμεία και να μην έχουν γίνει αξιόλογες μεταγραφές. Στον πάγκο πλέον κάθεται ο Πέτκοβιτς από τη Γιουνγκ Μπόις που πρώτη φορά στην καριέρα του αναλαμβάνει μία τόσο μεγάλη ομάδα σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα με τη Λάτσιο ουσιαστικά να είναι η ίδια ομάδα με πέρσι. Επέστρεψαν κάποιοι δανεικοί όπως ο Σάρατε από την Ιντερ, πήρε τον Έντερσον από τη Λυών και τον Καντρέβα από την Ουντινέζε. Στα φιλικά ήταν κάκιστη και πολύ δύσκολα θα πάρει εισιτήριο για έξοδο στην Ευρώπη. Την αναμένουμε σαφέστατα χειρότερη απ ότι πέρσι.

ΝΑΠΟΛΙ (5η)
Η Νάπολι μη όντας μαθημένη στο να παίζει Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα έμεινε από δυνάμεις και έτσι έμεινε στην 5η θέση. Έδειξε και πέρσι ένα πολύ καλό αγωνιστικό προφίλ κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος καθώς μιλάμε για την ίδια ομάδα με εξαίρεση τον Λαβέτσι που φυσικά πήγε στην ομάδα των Εμίρηδων την Παρί με τους Ναπολιτάνους να βάζουν στα ταμεία τους 26 εκατ ευρώ. Από την άλλη στη Νάπολι επέστρεψε ο παιχταράς Ινσίνιε που πέρσι έκανε πράγματα και θαύματα αγωνιζόμενος ως δανεικός στην Πεσκάρα. Νομίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρει φανέλα βασικού και μαζί με τον Χάμσικ θα είναι πίσω από τον Καβάνι. Απέκτησε τον Πάντεφ από την Ιντερ που πέρσι έπαιζε ως δανεικός στη Νάπολι, όπως αντίστοιχα και τον Βάργκας από την Ουν Ντε Τσίλε ενώ καλή και η κίνηση με την απόκτηση των Μπεχράμι και Γκαμπερίνι από τη Φιορεντίνα. Στον πάγκο φυσικά συνεχίζει ο Ματσάρι και αναμένουμε τη Νάπολι να χτυπά τριάδα, ο Ιταλός την έχει για δέυτερη θέση πίσω από τη Γιουβέντους και να της κάνει κάπως τη ζωή δύσκολη.

ΙΝΤΕΡ (6η)
Τραγική χρονιά πέρσι για την Ίντερ που ίσα που πρόλαβε το τρένο της Ευρώπης. Στον πάγκο συνεχίζει ο 36χρονος Στραματσάνι που ανέλαβε τον Μάρτιο την ομάδα χωρίς είναι η αλήθεια να έχει επιδείξει και κάτι το ιδιαίτερο. Το πρόβλημα της Ιντερ όπως το έχω γράψει άπειρες φορές είναι η άμυνά της που μπάζει κυριολεκτικά από παντού. Και ο Μοράτι δεν κάνει κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Στα μεταγραφικά πήρε τον Παλάσιο από την Τζένοα, τον Γκουαρίν από την Πόρτο που πέρσι έπαιζε ως δανεικός στην Ιντερ, το έπαιζε μάλλον θέλει εισαγωγικά καθώς ήταν τραυματίας σχεδόν όλη τη σεζόν. Πήρε επίσης τον εξαιρετικό Χαντάνοβιτς από την Ουντινέζε κάτω από τα γκολποστ, τον Σίλβεστρε από την Παλέρμο, καλό στόπερ, τον Μουντογκάι από τη Μπολόνια ενώ επέστρεψαν από δανεισμούς ο Κοουτίνιο και ο Τζόναθαν. Από το Μιλάνο αποχώρησαν ο Λούσιο για τη για τη Γιουβέντους, ο Πάντεφ για τη Νάπολι, ο Σαράτε για τη Λάτσιο, ο Φορλάν που άλλου πάταγε και αλλού βρισκόταν πήγε στην Ιντερνασιονάλ, ο Καστάνιος που πήγε στη Τβέντε. Ενώ έφυγαν έφυγαν οι Παλόμπο, Φαραόνι, Κόρντομπα και Πόλι. Προς πώληση είναι ο Μαικόν και ο Ζούλιο Σέζαρ. Ειλικρινά με την Ιντερ δε βγάζω άκρη διότι ναι μεν από τη μέση και μπροστά είναι καλή αλλά πίσω πάλι ο Ζανέτι θα παλέυει μόνος του; Είναι δυνατόν σε μία ομάδα σαν την Ιντερ να παίζει βασικός ο Ρανόκια, ο πιο γκαφατζής αμυντικός του κόσμου; Δηλαδή πόσο πιο απλά να εξηγήσει κάποιος στον Μοράτι ότι η Ιντερ θέλει ενίσχυση στα μετόπισθεν.